Jump to content


The Neverending story


williamwallace

Recommended Posts

2 sati ranije, williamwallace said:

Covek definitivno postane malo ogranicen sto se vise bavi ovom pasijom, pa tako neki I dalje ne mogu da skapiraju da univerzalni plejer moze da svira u rangu cd plejera pa cak I DAC-a u slicnom cenovnom rangu.

Ovde, obzirom da je reč o Oppo-u mogu samo da se složim. Iz mog ugla i očekivanja od izvora, apsolutno ispunjava najviše kriterijume reprodukcije. Ako nisi uradio poslednji update firmware-a obavezno to uradi. Zvučni napredak je neočekivano podignut na nivo da sam izgubio potrebu za laptopom i mazohističkom borbom sa OS-om i optimizacijama.

Jednostavno stvoren za uživanje. 

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, williamwallace said:

MIslim da sam to vec napisao, ali Gamut, stvarno postena firma. 

Verujem da ovi "malisani" fino sviraju, ali malo su me razocarali sa RS7 - na merenjima se nisu bash proslavili, pogotovo za cifru koliko kostaju i za to "RS7" u imenu :)

https://www.stereophile.com/content/gamut-rs7-loudspeaker-measurements

Link to comment
Share on other sites

Slazem se delija, ako neko stavi "znacku" RS na proizvod, nebitno da li je Nemac, Francuz ili Danac, mora da je I opravda! Ovaj moj Francuz sa tom znackom apsolutno je opravdao ocekivanja! :)

Ne razumem se nesto u ta merenja, ali secam se kada sam doneo Gamut S3 ocekivao sam da bude dosta bolji od M3 koga sam takodje imao, ali to nije bio slucaj, pogotovo obzirom na razliku u ceni. Ali bice da oni vec u najjeftinijim serijama daju dosta, pa tako  se ispostavilo da ona prva Phi serija je imala isti visokotonac kao I M serija u sta sam sumnjao dok sam imao M3, ali ispade tako. Pustio sam da se usviraju ovi mali phi5, ali odmoh su se lepo uparili sa Pass-om.

Tata, meni je Oppo stavljen da automatski skida updajte, pa je valjda to I uradio, mada ne secam se da je skoro bilo nekih. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alo vas dvojica, lako je vama da se zajebavate, dok ja ovde ginem! :P A drugo, ne volim narandzasti karmin za usne posto mi ove horne izgledaju kao selfi neke crnkinje koja je napucila usne. :D

 

@sondek Ako pricas za Martene, totalno si u pravu, I iako na Continuum-u Duke neverovatno radi, kada je prvi put dosao kod mene ja sam ga slusao na onom mom tesko modifikovanom Priboj-u, I to je bila fantazija! Sada vise nemam to pojacalo, jer kada je doslo vreme zamene lampi I eventualnog aprgrejda toliko su me naplasili ovi sa DIY foruma da sam ga na kraju zamenio. Dusa me boli sto ni Diablo nisam cuo na lampama, bilo kakvim, ali tajj zvucnik cu sigurno  opet imati, Boze zdravlja. Accuton drajveri rade predivno na lampama I posto su brzi, rezolutni neverovatno precizni, a da ne bi na kraju zvuk bio "previse tacan" siguran sam da bi neka kvalitetna lampa sve to dovela u perfektan balans, kao sto kazes. Ako imas neko na umu, I znas nekoga, slobodno organizuj nesto, ja nisam cuo bolje pojacalo od ovog S2, neverovatno je koliku razliku napravi u odnosu na tipa Pass INT 150, I bilo bi zanimljivo napraviti I to poredjenje. Mozda neki Leben, ili tako nesto?

Link to comment
Share on other sites

ne treba puno filozofirati kad cujes pracizan,detaljan ali pomalo presvetao i klinican zvucnik gde Ben Webster zazvuci kao Jan Garbarek koji svira Soulvile da mu fali lampa.To se koliko znam slusa i prezentuje uz EAR.Dobiće tako mozda i prijatniji vise life like vokal i malo prirodnosti zvuka u donjim srednjim.Verujem da bi tako mogao zazvucati bas sjajno.Igorova soba im je bas potaman i pravi zgoditak je bio uklopiti u nju takav manji zvucnik,dosta bolja korisnička situacija nego sa Django.Taj Bladelius amp je preostar za njih(to mu je inace karakteristika)...za moj ukus naravno,osetljiv sam malo na takav tonski balans.Nekom drugom će to biti zvuk zgoditak na loto,to je zvuk danasnjice-verujem da dobro pucaju u metu starijih korisnika.Za mene jos ga malo humanizovati boljim srednjim tonom pa super.Čujemo razlicito,ja ne volim in the face nabudzen gornji deo spektra,toga uzivo nema,audiofili ga obozavaju...zato i mislim da bi to kvalitetno lampasko pojacalo dovelo u red. EAR Yoshino bi i sam voleo videti/čuti kod sebe,onaj Jaguar V12 model mi je :facehearts .To su naravno predpostavke i nesto sto bi ja tamo voleo probati,moguće tj.sasvim verovatno da nam svima usi drugacije rade pa ne uzimaj za ozbiljno.

Link to comment
Share on other sites

Inace otisao sam na slusanje bez ikakvog predhodnog domaćeg zadatka internet citanja ,ne volim to predubeđenje,onda samo to potvrđukeš i nisam pojma imao o tome...ali to se iz AviJona cuje,ne mora da se procita.Tek kad mi je taj EAR iz potpuno drugih razloga postao interesantan sam googlajući o ampu video Marten sa njim valjda na YT.

Edited by sondek
Link to comment
Share on other sites

Kazem, ja sam Duka prvo slusao na lampama, babuskama I to je bila fantazija u serdini I visokim, basu je falilo kontrole. E sad, prvi Duke je na 8 oma, dvojka na 4 oma… Za Bladelijus ne znam, ali Continuum S2 je jako ozbiljno pojacalo, I ja je pojave koje su cuo kod Igora ne cujem, barem ih tako ne dozivljavam, ali zato bi I bilo interesantno napraviti poredjenje, jos da imamo neke lampe bilo bi super. 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam da li si upoznat sa radom Dragog Milosavljevica, ali on je apgrejdovao taj  Priboj, pre maltene deset godina, I to pojacalo se zadrzalo najduze kod mene, imas ga medju mojim slikama. Radilo fantazija, zao mi sto nisam mogao Diablo da prikacim na njega, posto je Diablo, u odnosu na MArtene, vec u startu malo prirodniji a I laksi za teranje. A jos vise mi  je zao sto staru Mini Utopiju, koja je za mene I dalje pojam magije, nisam mogao da cujem na tom pojacalu. 

Link to comment
Share on other sites

Posto je sezona ludila I neizdrza odavno vec pocela  a imao sam par nelsavnih I neuspesnih pokusaja da opet poslusam tu "drugaciju filozofiju zvuka" kako bi legenda naseg foruma Suca rekao, sada system krase Dynaudio Sapphire zvucnici. I, po ko zna koji put, pokusavam da udjem u svet vinila, posto ploce vec odavno kupujem, jednu mesecno, da se nadje, tu je sada Rega RP 8 sa Gold Note Donatello Gold zvucnicom I Rega Alpheta phono sekcija. Analogija za sada samo pozira, ceka da nadjem neki interkonekt I da se malo smirim u glavi posto mi jos dva "lekica" nadam se dolaze u narednih mesec dana, pa onda da docekam Novu godini koliko toliko miran. 

20181109-094533.jpg

20181109-094557.jpg

20181109-094700.jpg

Link to comment
Share on other sites

I definitivno opravdava naslov...

Svaka čast za putešestvo kroz HiFi, veliko poštovanje na iskustvu iz prve ruke, toliko toga dobrog ti je prošlo kroz ruke/ušesa/glavu.

Ne znam za tebe, ali meni je uvek “putovanje” do nečega što želim/iščekujem da ću imati 1000x značajnije i uzbudljivije od cilja.

Ja trenutno u sistem ubacio FTA USB Calisto i čudom ne mogu da se načudim kako sistem svira.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...