Jump to content


The Neverending story


williamwallace

Recommended Posts

17 sati ranije, williamwallace said:

Tu sam konkreno mislio na Utopije II, tacnije Dive i Micro Be, posto one prve, Micro Mini, nisu imale visokotonce od Berillyum-a. U slicnoj cenovnoj klasi tu Usher u vecini slucajeva pobedjuje, a ja ih sa razlogom svrstavam uvek sa zvucnicima koji su tri puta skuplji, Marten, GamuT, Utopije.

Nema na cemu, ziv bio! :)

u ovom i jednom prethodnom postu mi se cini da odredjenu zvucnu karakteristiku razlicitih proizvodjaca zvucnika povezujes sa berilijumskim visokotoncem.Kod ushera je kolicina berilijuma na membrani visokotonca u toliko malom procentu (na nivou premaza)da su ga zamenili diamondom pod pretnjama ozbiljne tuzbe zbog prevare potrosaca.Ima na netu detalja  o tome.

Tako da mislim da usher BE visokotonac moze da se tretira kao alu visokotonac i da paralela izmedju njih i  focala, i pored slicnosti u zvuku kod tebe, potice od necega drugog a ne od materijala membrane.

Link to comment
Share on other sites

But Usher didn't have much of a choice in replacing the Be Driver...The truth that came to light about Usher's Beryllium...or more appropriately, the "lack of" Beryllium in their tweeters forced the company to bring out the DMD Tweeter...not only did Usher need to introduce a new tweeter but they wanted to eliminate every, in essence, fake Beryllium driver out there, and to do so, Usher came up with its "Upgrade Program" in which, Usher will replace your BE tweeter with the DMD...but you pay $800.00US to $1000.00US, depending where in the world you are being screwed and who specifically is screwing you. In Taiwan, you get the same DMD tweeters for $199.00US...a pair.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hm :wacko:

 

Audiogon.com (2011. godine)

Interesting post...
I have owned 520s, V602s, Tiny Dancers, and now Mini Dancer 2s. I have the BE version and couldn't be happier (the tweeter could be made out of cardboard and I wouldn't care). The BE version sounds heavenly and is one of the most positively reviewed drivers in the last 3 years (by people who could care less about what it's made of, they care about the sound). One local Usher dealer in Phoenix who sold Magicos pointed to the Tiny Dancers sitting next to his V3s and said "that is the best tweeter in my store".

Link to comment
Share on other sites

jedno su cinjenice a drugo subjektivno misljenje korisnika ili lokalnog dilera koji svoje "misljenje" formira u trenutku da bi nesto prodao.

 

ali i dalje ne tvrdim da to ne zvuci dobro (samo dobro,daleko od najboljeg),samo nije berilijum.

 

moje iskustvo sa usher zvucnicima,imao sam v-602 i slusao jos 6-7 modela u visem i visokom rangu i uvek je izostalo ono nesto sto odvaja odlicne kutije od dobrih.slusani su na jako skupoj elektronici i uvek se ocekivalo mnogo ali je to izostalo.

moguce je da im je jako tesko i specificno ugoditi,sto je i utisak williamwallaca....bas njegov par sam slusao kod prethodnog vlasnika i ni blizu nisu ispratili kvalitetom ostatak sistema,koji je na veoma visokom nivou.

mozda je to jos jedna komponenta "primadona",od hiljadu pojacala radi dobro sa jednim.....a ne volim primadone,ne mogu im ponuditi koliko bi one da biraju.............isto je i sa zenama!

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, ab said:

Treba i pogledati fotografije oba modela...

images?q=tbn:ANd9GcQtpwlHlLR7gktJxjk7V_q

images?q=tbn:ANd9GcQIjsPEWTrZvjjOZgVV6zJ

Prvi je SS, drugi Usher. Sta kazes?

Bar sto se tice SS 18W/8545K00 (ne i nekih drugih, zna se kojih) meni barem losiji od Usher 8945A, a vidi se i iz prilozenog.

Mora da je bas taj razlog sto ih nisu "dobili" na arbitrazi.

Link to comment
Share on other sites

a ovo je napisao isti covek u istom postu koji je denis citirao on ih voli ali i zamera:

 

However, I believe Usher has made a big marketing mistake by pricing an upgrade so high. They missed a big oppportunity to reward current customers for their loyalty. They raised the model price on the Mini Dancer 2s by $200 but the upgrade is $700. What kind of message does that send? It tells me they are not looking for a long term relationship with their customers. It's kind of like a cell phone company that offers better deals to new customers than current customers. It leaves a bad taste in your mouth and when you need another phone you shop around instead of automatically going back to your current carrier. 

 

 

i jos cela prica za usher be-718 koji ima americku (naravno mnogo bolju) skretnicu za razliku od ostatka sveta mi je totalno bez veze.

Link to comment
Share on other sites

Sad vec ne znam kako da se nadovežem na prethodnu priču. Neosporno je da je "Be"718 dobar zvučnik, i često se po stranim forumima pominjao u kontekstu sa Focal Utopijama. To da su iskopirali Scan Speak mid bas je opšte poznata stvar, a sto se tiče šatro Berillyuma, sto napisa onaj stranac, nebitno je od kog je materijala, može da bude i od kartona, ako svira odlično... Što se tiče aluminijuma, ako on preovladjuje, tj. osnova je u njihovom visokotoncu, pada mi na pamet Bowersov Nautilus od koga je ovaj Usher-ov tweeter pa barem ya dve klase bolji, po meni! Tako da koliko god mala bila ta količina belirijuma očigledno da ima pozitivni uticaj na finalni proizvod. Novi DMD visokotonac je, kao što sam rekao, po meni, bolji od prethodnog, ista brzina, rezolucija, ali osetno prijatniji za slušanje, bez tragova oštrine. Kada malo bolje razmislim, on gde mi je falilo kod Tiny Dancera je sredina, vokali, i jednostavno nije bilo tog 3d za koji je Fokal verovatno medju najboljima. E sad, posle toga su dosli Avaloni, Marteni, GamuT-i koji su svi bolji, po svim parametrima od Be718, ali i kostaju 3+ puta više, tako da je i za očekivati. U svakom slučaju, po meni, Be-718 je dobar zvučnik, koliko god prevarant bio, to svira dobro, kada se čovek malo pomuči oko istog. DMD sviraju još bolje.

Inače, u subotu ujutro, pošto naravno nisam mogao da izdržim, raspakovao sam Continuum S2, i pustio ga da se polako usvirava. Već privim zvucima Usher-Jeff Rowland kombinacije mi je bilo jasno da Mini Dancer Two ipak traži snagu, i to dosta iste. Predveče sam bas seo i slušao, i iako Continuum-u, po pisanjima na stranim forumima, treba bas dosta vremena da se usvira,  ono što sam čuo već prvog dana, mikrodinamika, brzina, rezolucija, slojevitost, je na totalno novom nivou, možda čak, već sada, iznad GamuT-GamuT kombinacije. fali malo one lampaške "topline" koju GamuT, iako tranzistorac, poseduje, ali nadam se da će se i ta razlika smanjiti daljim usviravanjem Continuum'a. Plan mi je da konačno, nekako, nabavim Diablo Utopiju i, ili Marten Duke 2, a da pokušam da ne prodam Usher'a pre no što ih direktno uporedim jedan protiv drugog, trećeg. Time bih kompletirao svoju potragu, za sada, i ostao bi samo još jedan zvučnik koji bih voleo da poslušam kod sebe, Raidho D1/.1. Za njega i Duka2 znam sigurno da bi odlično radili sa Jeff-om, Diablo je već veliki znak pitanja, mada čitajući neke recenzije i utiske, i Diablo traži dosta snage da bi svirao.

Videćemo, priča se nastavlja, trenutna postavka AVM-ContinuumS2-Usher Tiny Dancer 2, povezani Siltech-om, Argento, i napojeni Shunyatama, svira odlično do fenomenalno, sa tendencijom poboljsanja sa svakim novim satom rada Continuum'a. 

Link to comment
Share on other sites

Novi Duke ima nas drugar u NS,zamenuo je njima one podstojeće Django koje ima i Lale.Mislim da je dobar potez jer je tim floarstanderima bio malo skucen prostor od po mojoj proceni 23-24m2,pa je bilo malo problema sa basom.Osim toga odlična kombinacija sa Bladelijusom. Verujem da je Duke prava mera za prostor pa verujem da bi legao i u tvoj,mrzi me da pretazujem,verovatno pise kolika je soba, ali mi ne izgleda veći.Btw.jedva cekam da ga čujem ovih dana dok dogovorimo.

Link to comment
Share on other sites

Obavezno mi prenesi utiske, moze i ovde, jer i ja mislim da je taj Duke2 zvucnik na kom cu ostati, obzirom na moje iskustvo sa kecom i drugim zvucnicima sa Accuton drajverima, a i činjenica da će biti prvi zvučnik od '99 (Jamo Classic 10) da ga kupim novog govori koliko verujem u njega. Ali, koliko je Jamo Concert 8-11 razlog zašto sam se zaljubio u hi-fi, toliko je Utopija razlog zašto sam zaplivao u vode hi-end zvuka, pa tako jednostavno moram da nekako imam Diablo, makar na par nedelja, cisto da ga odstikliram. A ko zna, mozda su konacno namestili taj bas, pa bude bas tesna trka izmedju Duka i Djavola...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Jos jedan turbulentan period se priveo kraju, tacnije jos jedan par kutija, Harbeth Monitor 40.2, koje sam zeleo da imam su bile i prosle, jos jedno pojacalo, Pass INT 150. Opet sam se, posle AVM-a, vratio na, za mene, nezamenjivog Oppo 105, kao vise nego adekvatan digitalni izvor za bilo koji ostatak sistema, nevezano za cenu, jer posle pola godine slusanja AVM-a, priznao sam sebi da je razlika izmedju njega, koji je pet puta skuplji od Oppo-a, u raznim sistemima i postavkama, zaista, za mene, zanemarljiva. Tako da sam opet uzivam u svemu onome sto mi on pruza. Mozda sledece godine ga zameni 205ica, ali otom potom. 

Sto se tice Harbeth-a 40.2... Sta reci, kako sto i samo ime sugerise, monitorski zvucnik, pa samim tim i monitorski zvuk, svega ima koliko treba, nista ne isckace, i sve u svemu jedna izbalansirana zvucna slika i prezentacija. I sad, po svim onim parametrima koje postavljamo za zvucnike, Harbeth radi sve dobro, i odlicno, ali nekako nigde ne odusevljava niti ostavlja bez daha, i to mi je tek kada sam, posle mesec dana konstantnog slusanja monitora, vratio u sistem Usher-e.

Posto sam imao neku frku sa novcem, da zadovoljim svoju drugu strast, ljubav prema automobilima, sve sam stavio na oglase pa sta ode. Covek je zeleo da cuje Tiny Dancer-e, i posto nisam mogao da pomeram Harbeth-e, Ushere sam samo stavio ispred njih. I ne znam da li se Continuum S2 konacno usvirao ili sta vec, ali kada sam cuo kako sviraju Usher-i posle 40.2, odmah sam ih sklonio sa oglasa. Taj sistem, Oppo, JR, Usher je sve svirao, ZA MENE, bolje od sistema sa 40.2, sa puno dubljom pozornicom, sa vise detalja, rezolutnijim visokim, sredina malo isturenija, sto ja volim. Jedino gde je Harbeth bio bolji je u basu, sto je normalno, obzirom na drajver od 30 cm, i ne u smislu dubine, i Usheri sa S2 se spustaju poprlicno nisko, ali jednostavno je bio prirodniji i izdefinisaniji. Tako da sam tada shvatio da ce Monitori prvi da idu. Isli bi svakako, jer ne bih mogao da zivim sa njima, taman i da sviraju bolje od bilo cega, ogromni su, a i nisu bas melem za oci, pogotovo sa maskama. Sto ameri rekose, "dog coffins". Tako da ova prica sa pocetka strane, o Usher-u i visokotoncima, o "prevarama", mi sada jos manje ima smisla.

Pass INT 150 je druga stvar koja je morala pre vremena da ide, ne bi li se "svrab" zadovoljio. Dosao je pod nekim nespretnim okolnostima, i nisam mu dao previse sanse, ali ono malo sto sam ga slusao je svirao odlicno, pogotovo kada se uzme u obzir cena. Naime, hteo sam vec par godina unazad da imam nesto od Pass X.5 serije, ali mi se nije uzimalo predpojacalo i snagas, poceo sam da bezim od toga, i kada je izleteo ovaj 150 morao sam da ga imam. Covek kome sam ga prodao je prezadovoljan, po njegovim recima, pojacalo je prevazislo njegova ocekivanja, sta god to znacilo.

Ne volim da pisem o uredjajima koji su mi na oglasima, ali Continuum S2 je neverovatno pojacalo, ne samo za D klasu, vec bilo koju. Prvi put u zivotu nisam primetio ni jedan boljitak pri prelasku sa solid state-a na lampe, i to sa zvucnicima koji bi trebali da sviraju fantasticno na lampama, Harbeth, sve je na S2 sviralo bolje, plus, zvuk dolazi i apsolutnog mraka. Ali jos cu se druziti sa njim, a i na putu je novi flagship zvucnik sa kojim ce S2 morati poprilicno da se oznoji ne bi li izvukao maksimum iz istog... Do tada, Oppo+S2+Usher, napojeni Shunyata Pitonima, Siltech LS 110 MK II i Argento Serenety XLR, cine fantastican sistem.

...to be continued.

 

 

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

20 minuta ranije, Spachek said:

Ne znam da li je bilo reci na prethodnim stranama, ali jedna polica po mom misljenju bi bila neophodna.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
 

Ne znam na sta mislis, obzirom da sve i jeste na policama. Pojacalo volim da mi stoji samo, da ne bih morao da ga sklanjam kada postavim lampe, kao veceras. Jedino ako ne mislis da sve treba da bude postavljano jedno na drugo? Ja to ne volim, volim da mi je prostor izmedju zvucnika sto prazniji, i lepse mi je i pokazalo se da je zvuk bolji kada nista nema izmedju zvucnika. Plus ne zelim ni sa cim da zaklonim difuzore, opet iz istih razloga. Vecerasnja postavka je neka maksimalna visina do koje zelim da mi uredjaji dodju.

Nikako da pomenem jedan od delova sistema koji je tu, radi svoj posao, Rotel 1066, koji mi sluzi da gura surround i back surround zvunike.

 

2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...