Jump to content


Denon dcd 1550 ar


don

Recommended Posts

Posle savetovanja sa jednim struÄnjakom iz ove oblasti,inaÄe izuzetan Äovek,odluÄio sam da ne nabavljam nikakve delove za player,jer nije isplativo,tj. nema nikakvog smisla,poÅ¡to taj format polako,ali sigurno odlazi u istoriju,a tako sam ga voleo!!! Ha,ha,ha. Nema veze,uklapamo se sa sadaÅ¡njim vremenom.

lepo ti ja rekoh da je to glupo al ajde bolje da si shvatio pre nego pare potrošio

Link to comment
Share on other sites

Ja imam Denon DCD 1650AR i prezadovoljan sam plejerom,ima 4x1702 B.B Äipa a taj 2 x PCM61P a laser im je isti.Sharp H8147AF,mislim da je to odliÄan plejer (zavisi koliko prodavac traži para za njega) i biće kao sa dekovima uvek će imati Å¡ta da se pusti sa njega ako se poseduje i mislim da treba da ga uzmeÅ¡ ako je cena ok.i ako si u mogunosti.  :thumbsup2:wave2

Link to comment
Share on other sites

Ja imam Denon DCD 1650AR i prezadovoljan sam plejerom,ima 4x1702 B.B Äipa a taj 2 x PCM61P a laser im je isti.Sharp H8147AF,mislim da je to odliÄan plejer (zavisi koliko prodavac traži para za njega)........i mislim da treba da ga uzmeÅ¡ ako je cena ok.i ako si u mogunosti. :thumbsup2:wave2

Da si ti živ i zdrav, on ga je uzeo pre tri dana.

Link to comment
Share on other sites

Dugme za komandu open/close. Dva Denon daljinca koji ga nemaju su RC-214 i RC-216. Pritom, mislim da je za tvoj plejer originalni daljinac RC-241, a taj RC-214 je od DCD-810. Naravno svi Denon daljinci rade na svim Denon uredjajima, pa nemaš problem. ;-)

Kad malo razmislim fabrika je verovatno napravila taj daljinski bez tog dugmeta za otvaranje/zatvaranje zato Å¡to ako već hoćeÅ¡ da ga otvoriÅ¡ da ubaciÅ¡ neki cd ili da ga promeniÅ¡ ,pa moraÅ¡ biti kod playera,jel tako,Å¡ta će ti onda to dugme? NiÅ¡ta to nije sluÄajno,sve je smiÅ¡ljeno napravljeno.
Link to comment
Share on other sites

Pored ova dva pomenuta Denon CDP, koji su jako interesantni za kupovinu zbog dobrog DAC-a i nabavljivog transporta, Denon je napravio par fenomenalnih uređaja:

 

1. DENON DCD-1650AZ - 4 x PCM1704 - PMD100/Sharp H8147AF

2. DENON DCD-S10 Mk III - 4 x PCM1704 - PMD100/Sharp H8147AF

3. DENON DVD-5000 - 4 x PCM1704-J - PMD100 - CS8414-CS/PANASONIC VED0378

 

Bilo koji od ova tri ureÄ‘aja je brutalno dobra maÅ¡ina, pri Äemu 2. i 3. mogu da rade i kao DAC-ovi.

Jedan od najboljih BurrBrown Hi-Res Äipova koji je napravljen (PCM1704) + po mnogima najbolji HDCD digitalni procesor/8x oversampling digitalni filter ikada (PMD100), a uz sve to jako lako nabavljiv laser koji koÅ¡ta Å¡aku kikirikija.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Upravo sm naruÄio preko e-Bay rezervni laser za moj cd player,nek se naÄ‘e,bolje da ga imam u rezervi,jer cena mu je nekih 1.400 din. 

 

Ма требао Ñи одмах два, нека Ñе нађе кад је превоз џабе.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Pa mislio sam,ali reko i ovako je dobar player i još sad ću imati rezervni laser,pa ako uzmem i drugi rezervni laser,pa neću ga slušati 200 godina,možda ću vremenom poželeti neki drugi player,pa reko da ne gomilam delove.

Link to comment
Share on other sites

Pa po toj logici mogao bih naruÄiti sve duplo,ali nema potrebe.Videću kad mi stignu zvuÄnici kako radi ovaj player,pa eventulno Äu možda promeniti OP-ove,a ako mi ni tada ne bude zadovoljen kriterijum promeniću player.Prvo moram da ga sluÅ¡am neko vreme,pa da mogu da mu dam objektivnu ocenu,ne mogu ovako napamet da ga ocenim.Možda će zadovoljiti moje potrebe i ako bude tako biću srećan,a ako ne,onda ću se baciti u potragu za nekim drugim player-om.

Link to comment
Share on other sites

Ma smesno nesto..ne opterecuj se sa time. Poenta je da se cesto desava da se plejer ponasa kao da mu je laser na izdisaju, promenis ga a ono isto, ili cak gore. A problem uopste ne potice od lasera nego motora koji vrti disk. Ja sam to iskusio na mom jednom plejeru...zato ti to i pisem, i jos sam dva puta video identican problem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...