Jump to content


Elektroliti


mdragoslavm

Recommended Posts

Skoro sam nabavio V7000 koji je bio je prilicno mutan pa sam sproveo ideju da mu zamenim sve elektrolite. Zamenio sam sve osim tih velikih u stabilizaciji jer u tom trenutku nisam nasao odgovarajuce, a da pritom ne budu najjeftiniji kinezi. Pojacalo propevalo stim sto se razdesila mirna struja mozda zbog toga sto sam stavljao low ESR i ultra low ESR kondove.

To je ustelovano i svira tako nekoliko meseci ovako kako Grujaâ„¢ treba da svira. U medjuvremenu sam saznao da nije lose staviti blok kondenzatore na put signala da manje uticu na zvuk itd.

Plan mi je da sve to odradim ali ne zurim jer ovo lepo radi. Zasto sve ovo pisem vezano za temu. Igleda da je Grundig ugradjivao zveri od kondenzatora u stabilizaciju koji posle 30 godina i dalje rade. Sad mi greota da ih diram. Pitanje: kada isljucim pojacalo, ono svira jos oko tri sekunde dok je pot na oko 10 sati. Dali je to dovoljan kapacitet?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jegermeister, ja mislim da si kupio falsifikate. Evo, pokušaj i sam da pronađeš Elnu 10000/63 na bilo kom drugom mestu (Mouser, DigiKey i sl.) ili njihovu seriju koja se zove For Audio. Što nas nisi pitao pre kupovine...

 

U Äemu primjećujete razliku ?

 

post-29243-0-78339900-1409150442_thumb.j

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...