Jump to content


Foobar2000


arnage

Recommended Posts

  • 4 months later...

Ako ima još neko da koristi DarkOne temu za foobar, a zna da ga "prilagođava", zamolio bih za sledeće... 

Kako mi foobar stoji na monitoru koji je nešto udaljeniji od desktop monitora, nabadanjem sam povećao visine teksta. Međutim, nigde ne uspevam da pronađem kako da "raširim" kolonu za trajanje trake (zaokruženo).  

Pa, ako neko zna... 

image.png.3284bfc26bc6e440eb1cc0282ec14c7b.png

Link to comment
Share on other sites

Trebalo bi da ima one "polugice" za razvlacenje kad predjes misom pri vrhu hedera...bar bi tako trebalo..e sad ne znam za tu temu koju koristis...

E kad smo kod Foobara....i mene smori dok ga imalo dotjerah da lici na nesto....Medjutim , cesto imam problem sa slikom albuma..(Artwork)..cesto se desi da ga ne prebacuje nego se zabaguje na jednoj pjesmi ( recimo kada pustam random sa plejsliste)..vidim da ima dosta da se zale na netu....ona nekad ne prikazuje nikakvu (no image ) mada ima....kolekcija je dotjerana, sve slozeno...drugi plejeri bez problem nadju sve....Ima li jos ko problema sa tim? neka rjesenja?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pozdrav,

Hteo bi da preporucim jednu zanimljivu komponentu za foobar, u pitanju je Youtube source, koja uvodi mogucnost slusanja i gledanja video/audija direktno sa youtube-a kroz foobar.

https://www.foobar2000.org/components/view/foo_youtube

Ja sam se poprilicno navukao a dva glavna razloga su to sto kad se slusa muzika uvek pusta OPUS koddek koji je po svim testovima ugazio MP3, AAC, OGG a i ostale lossy encodere i to na prosecnom bitrejtu 128-192kbps, drugi razlog je to sto je audio transkodovan samo jednom source->opus, tako da ako je audio uplodovan sa wav ili flac zvukom, audio nije znatno izgubio na kvalitetu, a i za razliku od youtube playera ovde ne utice normalizer, audio se pusta bez stisavanja zvuka. Takodje ima i odlican search engine, koji normalno trazi kao da ste i na youtube-u, takodje slusanje playlista je moguce.

Mislim da jedino fali da moze da se demuxuje audio tj svuce u originalu, da se dobije opus fajl, Za to sad trenutno koristim youtube-dl

Nadam se da ce nekom biti od koristi.. Svakako dobro zvuci i radi.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na preporuci, ovo cu svakako isprobati..Ja se jos uvjek patim sa njegovim interfejsom ali dobro..polako dolazi na svoje...nekako bas ne razumijem njegovu logiku kod pustanja pjesama..navikao sam neke druge plejere ( MusicBee) pa mi je sad malo cudno..Pretezno slusam random iz moje biblioteke i tu mi je najcudnijni..Kada hocu neki album kompletan da slusam onda je ok....ali dobro..do mene je ..treba samo malo vremena da se posveti covjek tome, kojeg ustvari uvjek fali ....

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, Spachek said:

Kod kreiranja .cue fajlova Medieval kodira tekst nekim čudnim kodom koji većina plejera ne ume da pravilno isčita. Viđeno u f2k nebrojeno puta. Cuetools razdvaja uz istovremenu proveru kvaliteta ripovanog materijala te kreiranje .cue fajla. Potrebno je podešavanje da ne beleži razmake između pesama (gap) jer se i to najčešće loše očita i takav .cue fajl je polu-upotrebljiv (zahteva ručno editovanje). F2k može pored razdvajanja da uz cue komponentu kreira i pravilan .cue fajl.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Molim za malu pomoć. Već sam par puta instalirao Foobar na nekoliko računala i to uvijek uspješno ali ovo mi se nije nikada desilo.

Na laptopu sa Win 8 sam instalirao Foobar i Asio drivere. Zvuka ima i sve dobro zvuči ali muči me zašto u postavkama pod stavkom playback nema onog klasičnog OUTPUT nego ima SHELL INTEGRATION koji ne znam šta je uopće.

IMG_20201124_180044.jpg

IMG_20201124_180106.jpg

IMG_20201124_180124.jpg

IMG_20201124_180135.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Potrebna mi je pomoć, ili informacija. Koristim mconnect lite na telefonu i foobar na PC za puštanje muzike. Sve lepo radi (do 192) osim što neće da pušta ISO DSD muziku (DSD64 DoP) . Kada puštam direktno na računaru radi, a ovako neće i prijavi grešku da datoteka nije podržana.

Istraživao sam, ali nisam našao ništa smisleno. Da li ova kombincija može da pušta ISO DSD? Odnosno, kako da je podesim ako može?

Server je Foobarov upnp (foobar_upnp) koji može da pušta DSD64 (tako piše na internetu). Wasapi izlaz.

Hvala i pozdrav

Aleksandar

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Wasapi? Ko je rekao Wasapi? :ph34r:

Da imam instaliran foo_input_sacd (v1.2.6). Foobar pušta ISO DSD kada idem direktno iz njega.

"DSD iz Foobar-a preko UPnP moze samo dekodiran u PCM."  Hvala. Ta informacija mi je trebala.  Da li to znači da Foobar (ili neko treći) mora da uradi konverziju iz DSD u PCM, i da to nije više bit perfekt reprodukcija?

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Mala šala. Naravno da sam ja napisao Wasapi u mom prvom postu.

Već kada smo kod protokola za komunikaciju sa audio uređajima (u mom slučaju DAC) da li bi mogao neko da odgovori na postavljeno pitanje "Kakve veze ima wasapi ako stream-ujes preko UPnP servera?". Odnosno,  kako se ostvaruje veza između Foobara i DAC-a kada se strimuje preko UPnP  (foobar_upnp) i mconnect aplikacije sa telefona? Fizički preko USB kabla, a ostalo? Ili ja tu nešto nisam shvatio...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...