Jump to content


Foobar2000


arnage

Recommended Posts

Teoretski ovaj plug-in omogucava streaming muzike iz Foobara na svaki UPnP server (ocigledno ne bas na svaki jer ocigledno se svi ne pridrzavaju striktno UPnP standarda. Izgleda da ni Windows Media Player nije podrzan). To znaci da ako imate neki drugi racunar sa UPnP serverom mozete da streamujete muziku sa jednog racunara na drugi: sa jednog na kom nemate zakacen HiFi ali imate disk sa muzickim fajlovima na drugi koji jeste zakacen na HiFi. Ne znam doduse koliko je ovo bas cesta pojava ali mogucnost postoji.

Inace SqueezeBox Duet, iako se vidi u output listi, takodje ne funkcionise. To doduse nije nikakvo iznenadjenje jer je Logitech svojevremeno modifikovao UPnP protokol, tvrdeci da njihova modifikacija "bolje zvuci".

Hvala na iscrpnom odgovoru. Ostajem ja pri Plex media serveru za korišćenje sa chromecast audio. Pozdrav.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
9 sati ranije, arnage said:

Biće tu još nekih nedelju dana, posle brišem sa hosta...

http://dev.start.audio/foobar2000.rar

Oko podešavanja slobodno postavite pitanje...

Lepo to izgleda, a kad smo kod podešavanja, ja bih premestio gore desno onaj zupčanik, trebalo mi je malo vremena dok sam našao gde je, valjda nisam očekivao da bude pored kontrola plejera...:rolleyes: Takođe, bilo bi lepo ako može da se za svaku ikonicu doda "mouse over" funkcionalnost. Nisam, recimo, uspeo da odgonetnem čemu služi folder ikonica jer se ništa ne dešava kad kliknem mišem na nju, da ima "oblačić", barem bih znao šta treba da očekujem.;)

Link to comment
Share on other sites

Hvala na predlozima. :)

Settings ikonica bi morala da ostane tu zbog dizajna. Gore desno su komande vezane za plejlistu.

Tooltip je dobra ideja pa kada budem opet uzeo da čačkam, ubaciću i to.

Folder ikonica bi trebala da otvori folder gde je u plejeru trenutno obeležena pesma, ili album... Nisam provalio da ne radi, verovatno jer ja po navici idem na desni klik... pa ću i to ispraviti.

Imam još tu stvari da odradim ali i u ovoj fazi plejer je prilično skockan. Radi svašta potrebno, ništa nepotrebno. :)

Plejliste view je, npr, Album pregled skockan potpuno, taj i koristim. Artist manje, Genre još manje, Title najmanje...

Sve je vrlo pažljivo rađeno i menjano, plejer brzo radi iako je veliki, nikada nije bagovao ili još gore blokirao...

A mislio sam i na podešavanja tipa za konverter, jer u samom folderu sam postavio ArtCodecs folder gde su bundle za flac1.2, aac i mp3, kao i za cd proveru kvaliteta fajlova... Ali putanje na različitim kompovima će sigurno biti drugačije. Pa tako prilikom korišćenja ako plejer bude tražio lokaciju, tu su svi...

Treba pregledati i upoznati se sa ubačenim komponentama. I naravno ako neko ima neki predlog neka javi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav svima,

Malo sam zaglavio oko podešavanja full file buffering-a, tj u mozganju oko toga čačkati ili ne. Znam šta ovo podešavanje predstavlja, ali ne znam ima li uopšte smisla raditi ga, i koja bi bila preporučena vrednost. Vidim da je bilo malo pisanja o tome i ovde, našao sam i na nekim stranim forumima ozbiljnu debatu, i "gađanje ciframa", ali je problem što su komentari poprilično opozitni, i idu iz krajnosti u krajnost.

Ako je od nekog značaja mašina na kojoj slušam muziku ima 8Gb RAM-a, OS je Win 10 Pro.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ako sam dobro shvatio instalacijom ranije postavljanog plugina:

 

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_upnp

 

u Foobaru ću dobiti funkcionalnost koju Windows media player ima po defaultu (cast to device).

Da li je sa ovim pluginom to malo elegantnije rešeno nego u WMP? U WMP mi je super što postoji volume kontrola iz playera ali mi se ne sviđa što moraš da nađeš pesmu u library i ideš na cast to device kako bi ti se otvorio novi prozor  u kome onda možeš da praviš playlistu za streamovanje na receiver već bi bilo bolje ako bi receiver mogao da bude default output device a da ti u playeru puštaš muziku kao i inače. Možda previše hoću? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Za reprodukciju PCMa najbolji rezultat imam sa Kernel Streaming komponentom.

http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/foo_out_ks

Bar meni, ova komponenta "svira" bolje od Wasapi. Ono sto me malo zbunjuje jeste da je ona napravljena za Windows XP i da vec godinama nije izasla nijedna nova verzija. Bilo kako bilo, pod Win 7 ovo radi i to jako dobro.

Link to comment
Share on other sites

Koristim W10 i nisam probao da li radi taj Kernel Streaming plugin. Foobar sa Wasapi plugin mi lepo radi pa ne bih nista dirao.

Inace, windows 10 se danas update-ovao na verziju 1607, kako pise po netu "anniversary edition" 😂. Videh na par mesta da pisu da je Microsoft ovde ubacio usb audio driver 2.0, nisam proveravao jer moj dac ionako radi sa usb 1.0 ali za one koji imaju druge usb dacove i koriste W10 cisto da javim novosti.

Link to comment
Share on other sites

 

3 sati ranije, trotter said:

Koristim W10 i nisam probao da li radi taj Kernel Streaming plugin. Foobar sa Wasapi plugin mi lepo radi pa ne bih nista dirao.

Inace, windows 10 se danas update-ovao na verziju 1607, kako pise po netu "anniversary edition". Videh na par mesta da pisu da je Microsoft ovde ubacio usb audio driver 2.0, nisam proveravao jer moj dac ionako radi sa usb 1.0 ali za one koji imaju druge usb dacove i koriste W10 cisto da javim novosti.

Koliko znam W10 USB Audio 2.0 podrska se pominje sa jos uvek probnim verzijama, pocev od 1607 build 14912 nadalje (trenutno na FastRing-u build 14931). Evo instrukcija kako izmeniti drajver na M$oft audiJo 2.0. Pre svega treba videti da li ovo uopste radi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imam pitanje, molim.

Koristim Foobar u default verziji, bez ikakvih naprednih podešavanja. Mator sam a i dobro mi je tako. Lepo se čuje i zadovoljan sam. E sad nešto me izluđuje, muči ....

Slike omota CD albuma koje izripujem u EAC u mogu lepo da "prikačim" uz muziku (flac fajlove), međutim one slike koje nađem na netu ne mogu nikako. Dobijam ovakve poruke.

Untitled.jpg

Jel hoće neko da pomogne?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...