Jump to content


Zvu�nici za Pioneer DEH-1500UB


BackonjaSMART

Recommended Posts

Poštovanje,

 

Kupio sam pre neki dan Pioneer DEH-1500UB i sada želim da kupim neke zvuÄnike pa me zanima koje zvuÄnike predlažete da kupim. Ne razumem se najbolje u ozvuÄenje tako da nemam neke posebne kriterijume, zanima me neko VaÅ¡e miÅ¡ljenje koje zvuÄnike da uzmem. Ne želim niÅ¡ta skupo da uzimam, ali opet srazmerno cenom da bude i neki solidan kvalitet i jaÄina zvuka. Radio ima izlaz 4*50W MOSFET tako da bih želeo zvuÄnike u tom rasponu, tj. da može da se puÅ¡ta bez pojaÄala.

 

Srdašan pozdrav.

 

P.S.

Nevezano za temu, u Äemu je razlika izmeÄ‘u ova dva zvuÄnika?

http://www.vitez.rs/index.php?pg=artikal&artikal=5:15:753

http://www.vitez.rs/index.php?pg=artikal&artikal=5:15:752

Ovaj drugi je skuplji za 1393 din a specifikacije su iste...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ovako , nisi napisao da li ces zvucnike u vrata ili nazad izvise gepeka na onu kao platformu. Takodje moras da znas precnik zvucnika ako ces za vrata. Ja imam taj plejer i takodje sam trazio zvucnike odgovarajuce i samo cu ti reci ODUSEVLJEN sam JBL zvucnicima za vrata , teski mnogo teski , kvalitetna izrada , jake membrane , nisam mogao da vjerujem kad sam otvorio. Pored njih pioneerove elipse koje imam 80rms-a sto je za kola dosta izgledaju smijesno , kao da su kineski neki no name marke :) 

Savjet moj OBAVEZNO nadji zvucnike koji su iz 2 dijela sa skretnicom. Jer sve ove varijante u kojima su i visoki i bass ujednom su bzv. Da bi se dobilo na kvalitetu zvuka moras uzeti one koji u mjesto za zvucnike u vratima se nalazi bass , a onda gore ona kao " kugla " koja se lijepi ili sarafi gdje je visoki. Ako nemas para sad bolje sacekaj skupi pa onda kupi takvu varijantu. Mislim da je jbl ova ta varijanta oko 100e. 

Sto se tice zadnjih zvucnika kupi neke elipse , preporucujem ti minimum 100w ali RMS-a. Dakle obrati paznju prilikom kupovine nemoj da gledas sta pisu 300w 400w i gluposti , nego samo pitaj i pogledaj koliko je RMS-a. Taj plejer moze da da dosta snage tipa nazad 100 rms a naprijed u vrata 80 90 rms-a. Ako imas malo vise para ja bih gadjao i mozda jos jace rms , taj plejer ima snage prilicno. 

Nadam se da sam makar malo pomogao. Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Imao sam taj plejer, to sto pise 4x50w je vise marketing. Njegova realna snaga tj continuous output power je 4x22w. Ako ces stavljati neke 13 u vrata, a ne zelis da trosis preko 4500din moja preporuka su ti Alpine SPG-13C2, imam ih 2 god i fino rade. Ako ces neke na zadnju policu mozes npr pioneer model mislim da je 6903i(90w rms), lepo se cuju sa cd-a, ali daleko bolje ako imas pojacalo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...