Jump to content


Arcam irDAC


D i g i t a L

Recommended Posts

  • Replies 425
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja ću da pitam Arcam da li isporuÄuju ovako bedno lemljenje na ploÄi, a komÅ¡ija Digital, molim te otvori tvoj irDac pa vidi da je svaki tako zalemljen, garantujem ti ! Pitaću Arcam o Äemu se radi ?

 

Komsija ovo radim samo zbog tebe.Iako cu zbog otvaranja Malishana da izgubim pravo na garanciju imas pravo da saznas kakva je kod mene situacija,zato sto si dobar i posten covek(a to je nazalost danas retkost) i moj veoma dobar Drugar.

 

Elem pocetkom marta mi je istekla garancija na Nad-ala,pa reko da otvorim uredjaj da vidim potove,kondove,usisam prasinu itd.Odnesem kod jednog drugara servisera i vidno zadovoljan budem sa stanjem uredjaja koji radi 18 sati dnevno vec preko dve godine.Ovim putem,mada nije mesto se zahvaljujem Ranku i 4 Audiu na veoma dobrom uredjaju koji sam kupio kod njih NAD C356BEE.

Ali tu ne bude kraj.Dodjem kuci i proradi neki Andrak kad videk Malishana,reko daj da otvorim i njega da vidim kako je odradjen.Shrafciger u ruke i za 5 minuta otrvorik Malishanu srce.

I imao sam sta i da vidim.Perfektno uradjen uredjaj,savrseni lemovi,ploca,kondovi,BB1796,LME49840 itd,itd.Umal ne okacih sliku naseg zajednickog prijatelja mesto ikone.

Kad tamo,a ono medjutim.Pojavi se slika tvog Malishana

 

B5XBem4.jpg

 

sa bedno odradjenim shtekerom za napajanje,veselnik sav "izgoreo","uzeta mu dusha" i u tom momentu umal ne padok u nesves.Neko nagrdio Malishana samo tako.Da sam neka vlast za takve stvari bi uveo smrtnu kaznu.Posto sam u tom momentu bio na "sluzbenom putu" nisam mogao da postujem i da pitam sta  se to desilo.Dodjoh sa "puta",krenuh nesto da napisem o tome,ali reko cuti Ljubisa,dosta si lupeto po forumu,tu je nas zajednicki drugar,resice se problem.

Onda krenuse opet da pljuju Malisana,te ovo,te ono,sve grdje od grdjeg.On veselnik stoji na onoj njegovoj hoklici i samo sto mi ne kaze "Znas koliko sam dobar,otvarao si me - ne daj da me blate" i ja tu naravno ne mogok da izdrzim i napisah to sto sam napiso na osnovu onoga sto sam video na mom uredjaju i to sto sam video na tvom.

A onda sidje ona slika sa ikone i raspali mi taku shamarcinu da mi se glava pushi jos i danas.Ostah bez teksta - zanemeh.I umesto dalje poslovne saradnje koja je planirana bas za ove dane - ostadoh bez druga mog koji je bez rechi i bez ikakve kinte unapred, jednom "ludaku" sa foruma poslao uredjaj od 500 eura,a nit sam mu rod nit pomozi bog.

Da ne davim vise evo slika mog Malishana,koje su loseg kvaliteta jer mi Grci odnese foto aparat na Zlatibor,ali se i na ovim sa mobilca moze videti(ako mi se ne veruje na rec) da nema onih horor lemova sa drugog Malishana

 

cG8w9qk.jpg

 

 

C4VDY3n.jpg

 

 

G50picf.jpg

 

 

M9m8Mmq.jpg

 

 

oyCi112.jpg

 

 

mGYKmOg.jpg

Link to comment
Share on other sites

S obzirom da se irdac isporucuje sa konektorom od 2,5mm a kod Vlaje je bio 2,1mm, to vec vodi u pravcu da nesto nije fabricko sa pogresnim konektorom i jos losim lemom a na kraju ispalo i sa neispravnim konektorom unutar njega. sam ostatak dac-a je odlicno uradjen, sporan je samo taj jedan primerak. A obicno se zalomi takva greska kod kupaca koji bas hoce savrsenstvo. Napajanje koj eje isporuceno uz Vlajin dac je originalno sa 2,5mm konektorom

 

Ne vidim zasto i dalje pokretati ovaj problme kad se radi o jednom primerku. To se desava i kod drugih firmi. Prijatelj je kupio Dynaudio Audience 72 sa zamenjenim zicama za bas i srednjak. Drugi prijatelj je na kutijama od 2600 evra dobio jedan bas kontra spojen. Cambridge audio 840c je pun losih lemova, isto kao i Nad cd plejeri serije 52x. AKG slusalice koje sam kupio od jedne novosadske firme su bile skart na dva primerka koja sam uzeo. Dalje nisam pokusavao. Kod prodavaca delova sam nalazio u istoj pregradi SanKen tranzistore koji su original i koji su laznjaci.

 

Primera je mnogo a za ovaj irdac nije av impuls kriv vec neko odakle je poslat dac. bitno je da je problme resen a i da je av impuls izasao u susret prilikom popravke

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice konektora od originalnog napajanja rupa jeste 2.5 mm,ali plastika.Unutar plastike se nalazi bakarna viljushkica koja pravi kontakt u obliku slova U koja plasticni precnik od 2.5 suzava na 2 mm ili jos manje posto moze da se iglicom skupi i da samim tim lepo nalegne na muski konektor od 2.1 mm koji je i na mom dac-u.Ko poseduje irDAC moze da pogleda u konektor originalnog napajanja i da vidi o cemu pricam.

Link to comment
Share on other sites

Gospodine, Vi zakljuÄujete da dac fenomenalno zvuÄi preko video klipa ?

Da! U svakom slucaju je potpun ugodjaj i vizuelni i zvucni! :listen  Sta, jel Vama ne zvuci dobro? :huh:

... :talasi  :ph34r: Sinestezija.

Jutros, na radnom mestu, Äitah prikaz jednog zvuÄnika (gledao oglase) i oduÅ¡evio me je zakljuÄak: nemojte probati ove zvuÄnike sa nekom A-class-om jer će ona pokazati njihove mane. InaÄe, sa slabijim pojaÄalom jako lepo zvuÄe i to je pravi izbor. JoÅ¡, bez kabla... Po mogućstvu mp3... ;)

Disclaimer: gore napisano nema ikakve veze sa glavnim u ovom thread-u: DAC-om koji je ovde nit' kriv nit' dužan... Još od lokomotive...

Link to comment
Share on other sites

..tolika... Da, skoro pa cak,  mogu osetiti i miris ove memljive fotelje, za koju iskreno nemam pojma koji moj trazi izmedju ta dva zvucnika, vljda izigrava zvucni difuzor, ko bi ga znao... :razz:

:talasi E, to je već multimedijalna sinestezija...  :blush:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nikad mi nece biti jasni hifisti koji za 10 evra razlike rizikuju da nemaju garanciju. Kod Sime ste mogli da ga dobijete na akcijskim ppustima za 450. Kad sam kupovao foto aparat kum me je kritikovao sto sam kupio u refotb kad sam mogao za 150 evra manje da dobijem kod preprodavaca sa oglasa. kada je ispao problem sa objektivom koji sam ja uzrokovao, resen mi je u danu besplatno a kum vec drugi put po 3 puta vraca kameru na servis u Suboticu. Jutros sam se cuo i odlucio je da kupi drugu a ovu batali. isao je gomilu puta u Su, utrosio i vreme i pare i sto je jos gore ispustio poslove

Link to comment
Share on other sites

jos je strasnije sto na pijaci kupite stvari koje su iste cene kao u prodavnici a kupovinom popunjavate madjarski budzet a ne nas. Do sad sam uvek kupovao pelene u prodavnici jer mi je Vlada omogucila da dobijem povrat pdv-a pa me je izlazilo jeftinije nego na pijaci. Sada i bez povrata ako je na pijaci 1800 a u prodavnici 1900 uvek kupim u prodavnici. Zena mi budzetski radnik pa moram da razmisljam o njenoj plati.

 

Pozdravljam i odluku Vlade da se saobracajni prekrsaji mogu platiti u roku od 7 dana sa 50% popusta pa kazna od 1500 dinara nije mnogo vise od crvene u saobracajnoj dozvoli a ipak se slije u korisnu kasu.

Link to comment
Share on other sites

Dakle Japanac clan mafije i to organizovane  :ph34r:

Mozda zato ne koristi srpski "nick name", a i radi protivu drzave Srbije.

 

Neopravdavam, ali se istovremeno pitam - zasto horde Srpskih drzavljana hrli u tu Madjarsku i dovozi hranu i druge "djakonije", da li sve to isto mora ovde da kosta toliko skuplje? Razumem inostrano, ali domaci proizvod bi mogao da bude u istom rangu cene kao i ti proizvodi koji se dovoze, da ne spominjemo visinu zarada u EU i kod nas?!

Link to comment
Share on other sites

Dakle Japanac clan mafije i to organizovane  :ph34r:

Mozda zato ne koristi srpski "nick name", a i radi protivu drzave Srbije.

 

Neopravdavam, ali se istovremeno pitam - zasto horde Srpskih drzavljana hrli u tu Madjarsku i dovozi hranu i druge "djakonije", da li sve to isto mora ovde da kosta toliko skuplje? Razumem inostrano, ali domaci proizvod bi mogao da bude u istom rangu cene kao i ti proizvodi koji se dovoze, da ne spominjemo visinu zarada u EU i kod nas?!

Slažem se!

Niko da postavi pitanje na pravi naÄin - kako to da je "napolju" sve jeftinije nego ovde? Da li je "patriotski" trpati novac u džepove nezasitih trgovaca (posredno i u kasu države) ili je "nepatriotski" uÅ¡tedeti koji dinar, ali zato "ojaditi" državnu kasu?

Iskreno, na ovo ne znam odgovor, ali mogu da kažem moje iskustvo iz Rumunije od pre nedelju dana - sve, ali sve je jeftinije nego ovde, neÅ¡to drastiÄno, a neÅ¡to Äisto simboliÄno. Svi su mi se Äudili kada sam poredio cene sa ovim u BG-u, Rumuni mi prosto nisu verovali koliko ovde stvari koÅ¡taju. Jedino Å¡to je tamo drastiÄno skuplje, Å¡to se mene tiÄe neka bude i drastiÄnije, su cigarete.

 

I nemojte da zatvarate ovu temu, ovo nije politika, nego život. Ja jednostavno ne pristajem da budem magarac koji mora da plaća ekstra profit nekome, a pri tome od toga ne vidi ni trunke opšte koristi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...