Sule_no Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 JuÄer u 5 sati popodne spuÅ¡tena je zavjesa na joÅ¡ jedan sajam HiFi opreme u Geteborgu. Sajam koji slovi kao najveći na sjeveru kontinenta. Ja bih liÄno dodao, ako već i nije najveći po prostoru ili pak broju izlagaÄa onda se njegova veliÄina vidi u tome Å¡to skoro uvijek bude pozornicom nekolicine svjetskih premijera. Tako je bilo i ovaj put! PokuÅ¡at ću da svim zainteresovanim prenesem sopstvene utiske u rijeÄi i slici samo me nemojte ružiti Å¡to ću MORATI razbiti kazivanje u dijelove iz razloga hroniÄnog vremenskog "cajtnota"!
Ljuba Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Sule, temu sam pomerio u "desavanja". Nadam se da je ok.
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Iskustva mi govore da kad jedan sajam traje 3 dana a ti imaÅ¡ mogućnost da tu provedeÅ¡ samo jedan onda MORAÅ imati jasan plan i ni sluÄajno uletiti u Å¡emu "ÄŒetverogodiÅ¡njaka u slastiÄarnici"! Prvo sam na Å¡emi Arken hotel pronaÅ¡ao na drugome spratu sobu sa elektrostatskim zvuÄnicima firme Martin Logan, jako hvaljenim Summit. Prvi, vizuelni, efekat je bio vrlo pozitivan, jer inaÄe kabasti ML tornjevi su dobili jednu sasvim novu dimenziju u estetici i mislim da ovi imaju jako bolji WAF faktor. Vitki, prozirni, konaÄno nenametljivi Äak i u dnevnom boravku! Kad je na red doÅ¡lo sluÅ¡anje moram priznati da sam bio prosto zaÄaran muzikom koja je dolazila iz njih i to poÄev od prve sekunde i ma koja vrsta muzike je bila u pitanju. Prvu stvar koja je odsvirana na njima je iskoristio sam da ispitam sweet point. Naime ML je u ovoj najnovijoj seriji znaÄajno "zavio" panele i ugao rasprostiranja je po Å¡irini znaÄajno povećan u odnosu na prijaÅ¡nje modele. Summit apsolutno ne iziskuje viÅ¡e zubarsku stolicu za sluÅ¡anje, mada neko ekstra Å¡etanje po sobi u sferi "ozbiljnog" sluÅ¡anja nije preporuÄljivo joÅ¡ uvijek. Elektrostatski zvuÄnici meni Äesto imaju transparentnost i rezoluciju koja je prenaglaÅ¡ena i samim tim mi pomalo smeta jer mikrodetalji poÄinju da mi razaraju kompletnu zvuÄnu sliku. Summit je ovdje izuzetak. ZaÅ¡to??? Nemojte me pitati, jer nisam siguran. Neki će reći da je to zbog nove tehnologije izrade panela, ali ja se ne bih složio sa tim, jer ja liÄno mislim da uzrok leži u bas segmentu zvuÄnika. Bas je kod Summita neÅ¡to Å¡to ML nije imao nikada prije. Iz relativno male kutije dolazi vam do uÅ¡iju zaÄuÄ‘ujuće dubok bas i ne samo dubok nego ovoga puta KONAÄŒNO kod ML i jedan izuzetno iskontrolisan, precizan bas, bas koji ma koliko dugo sluÅ¡ali neće kod vas u stomaku izazvati prevrtanje hrenovke koju ste doruÄkovali niti pak shodno tome nagon za povraćanjem. Mislim da su za ovo itekako zaslužna digitalna pojaÄala kojima se pogoni bas sekcija, jer stepen iskoriÅ¡tenja koji ista posjeduju Äini da im nikada ne ponestaje daha ma koliko "strme uzbrdice" prelazili. Mislim da se ovim dobila jedna kompletnija zvuÄna slika nego ranije i da i najveći protivnici elektrostatskih zvuÄnika (meÄ‘u njima sam i sam) moraju priznati da su nakon prvih 5 minuta sluÅ¡anja morali rukom podići donju vilicu u jedan malo prirodniji položaj. Na kraju bih samo joÅ¡ dodao da se apsolutno slažem sa svim onim recezentima koji su rekli da je ML Summit zvuÄnik jedna od HiFi komponenti koje jedan HiFi zaljubljenik mora Äuti prije nego Å¡to umre! Elektronika koriÅ¡tena u sistemu: - Ayre M-XR - Ayre K1xe - Ayre C5xe - Crystal Cable Reference Series
DejanM Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Sule, svaka cast na fotkama i plasticnom opisu. Vidim da te pomerio ovaj ML. Ali zasto ne pominjes Ayre... Soba je strava sa onim panelima pozadi. Uf ... Nego sta je bilo jos ? Pass Labs mozda ? Novi Audio Research ? Da nisi negde u nekom coskicu video BAT ? Jesu li se pojavili Englezi sa Music First ? A sto si protivnik elektrostatika ? Jeste da imaju detaljnu prezentaciju ali i jako zavodljivu, ponekad mozda i previse "slatkastu", narocito ako ih pokrecu lampe ... Konzistenta i uverljiva prezentacija gotovo nikada nije nedostajala dobrim elektrostaticima ... Ajde uspavaj decu, "porazgovaraj" malo sa zenom, a onda sedi i kucaj ...
DejanM Posted September 11, 2006 Report Posted September 11, 2006 Jos nesto - kad zavrsis kucanje o poseti sajmu, otvori jedan post na temu: BelCanto Evo2. Bilo bi interesantno cuti iskustva nekog ko poseduje ovo pojacalo ...
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Sule, Vidim da te pomerio ovaj ML. Ali zasto ne pominjes Ayre... ............. A sto si protivnik elektrostatika ? Jeste da imaju detaljnu prezentaciju ali i jako zavodljivu, ponekad mozda i previse "slatkastu", narocito ako ih pokrecu lampe ... Konzistenta i uverljiva prezentacija gotovo nikada nije nedostajala dobrim elektrostaticima ...
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Sljedeća stanica je po mom planu trebala biti Burmester soba na trećem spratu, meÄ‘utim oni su imali prezentacije svaki puni sat te sam tako imao 45 min. na raspolaganju za neÅ¡to drugo. U prvom hodniku desno opazih JBL logo. Super, rekoh sam sebi, joÅ¡ samo ako budu doprtili Project Array 1400 ovih 45 minuta ce proći brzo. Prije nekoliko dana doÄ‘e mi pod ruku jedan norveÅ¡ki test JBL Project Array 1400! Citiram: PROCJENA: FantastiÄno zabavni zvuÄnici sa jasno vidljivim genima profesionalnih PA-zvuÄnika, samo mnogo rafiniranije. Nijedan dosadan trenutak bez obzira na muziku. Sviraju bezgraniÄno jako i jasno i precizno kao sat! ZAKLJUÄŒAK: Ovo je toliko uživo koliko ja nikada u kući nisam doživio. U svakom sluÄaju u formi zvuÄnoga pritiska i dinamiÄkog kontrasta. Za mene sa zvuÄnikom Array 1400 izbjegavaÅ¡ sva ona izobliÄenja i rezonancije kao i refleksije jednoga jako voženog PA-sistema u jednoj hali sa loÅ¡om akustikom. Na ovaj naÄin gledano zvuÄi bolje nego â€the real thingâ€, jer zvuÄnici su mnogo detaljniji i rafiniraniji nego Å¡to su PA najÄešće. ZvuÄnici se drže stroge režije pri reprodukciji svake moguće vrste muzike i bez trunke â€straha†sežu do zvuÄnih nivoa koji se primiÄu koncertu na jedan samo sebi svojstven naÄin. HiFi može Äesto biti tako korektan da postaje dosadan na duge staze, ali sa ovim zvuÄnicima nema nijednog dosadnog momenta NIKADA viÅ¡e! ZavrÅ¡en citat. Kad sam ugledao Array 1400 uživo prvo sto sam pomislio bilo je: â€možda nekada ovakav zvuÄnik mogu i imati, ali sobu u koju ga treba smjestiti za mog života ne vjerujemâ€! Po mom ukusu izuzetno â€cool†KOMADINA namjeÅ¡taja, koja je trebala da mi po preÄ‘aÅ¡njem citatu pruzi LIVE ugoÄ‘aj kakav nisam doživio do sada. I da ne duljim, od prvoga takta sve je palo u vodu. Ne nije u pitanju nikakvo razoÄarenje niti sistemom niti gore pomenutom recenzijom. RazoÄala me ustvari indolencija prezentatora. Kao prvo dobili su jednu jako loÅ¡u prostoriju, ali to nije nikakvo opravdanje da se i pored toga ne pokuÅ¡a napraviti neka korekcija i sl. Donekle bih Äak pomenuo, bez namjere da nekoga vrijeÄ‘am, ali svoju indolentnost su mi pokazali i izborom elektronike za prezentaciju. Mada se Marntzovom DV9600 (mislim da je bio ovaj) ne treba gledati u zube druga dva Älana iz Harman Kardon (nisam ni u snu poželio pogjedati koji) familije nisu oÄito bila na nivou jednog ovakog zvucnika i zadatka, ma koliko isti bio lagan za pogoniti. Mislim da je â€zaslugom†elektronike iÅ¡Äezla dinamika a rezolucija se suzila u znaÄajnom obimu. Detalji su se jednostavno stopili u jednu masu bez oblika boje i mirisa. Mogu ja možda krivicu svaliti da nije proÅ¡lo ni 10 minuta od sluÅ¡anja Summita te da usporedba nije realna. Ali ipak neÅ¡to nije bilo u redu. Soba je prosto živjela sa muzikom, patos se VIDNO tresao, a stolice na kojima niko nije sjedio poÄele su plesati u ritmu muzike po sobi. U ovakvim uslovima sam automatski izgubio želju za daljim sluÅ¡anjem, jer nisam želio da zbog neÄije nemarnosti ponesem pogreÅ¡ne utiske o jednom najvjerovatnije vrhunskom uredjaju. Iz kurtoazije odsluÅ¡ao sam, samom sebi postavljeni zadatak u formi 3 obavezne numere sa vama svima poznatog Chesky CD koji je bio tema jedne diskusije na forumu. PotapÅ¡ao sam Array 1400 onako ovlaÅ¡ po â€plećima†i tiho onako kao za samoga sebe, Å¡apnuo mu na naÅ¡em jeziku kao starome drugu: â€Drugom prilikom stari, drugom prilikom …â€
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Onako sa jednom odreÄ‘enom dozom ljutine uputih se ka Burmester sobi. Kad prekoraÄih preko praga preÄ‘oh pogledom preko sobe, obuze me lagana zebnja u momentu. Ogromna prostorija, kad kažem ogromna mislim u odnosu na Classic Line sistem sa novim zvuÄnicima 961 MK3. ViÅ¡e nego oÄigledna nesrazmjera izmeÄ‘u sobe i sistema me je naprosto zabrinula i izazvala sumnju da bi 220 preÄ‘enih kilometara moglo postati Äisti fiasko. Zbog svega onoga Å¡to imam želju napisati o ovom sistemu MORAM svima pokazati sobu, nadam se da ćete uspjeti poimati veliÄinu, ja nagaÄ‘am nekih ca. 8 sa 15 m.
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Rolf, isuviÅ¡e konvencionalno odjeven za po mojoj slobodnoj procjeni jednog trideset-godiÅ¡njaka, je za jednog Äistokrvnog nijemca na zaÄuÄ‘ujuće dobrom engleskom ubrzo poÄeo prezentaciju. PoÄeo je sa filozofijom firme a zavrÅ¡io sa nekim praktiÄnim stvarima kao npr. da oznaka CD playera 061 ustvari znaÄi da je ugledao svjetlo dana godine 2006 u januaru. Na samom poÄetku je rekao da obratimo pažnju da su u Burmesteru odluÄili da izvrÅ¡e prezentaciju sistema koji je daleko od vrha tj. njihove Reference Line. Onda je poÄeo sa puÅ¡tanjem muzike. Elektronika je bila komplet iz Classic Line produkt serije sa dodanim Power Conditioner-om na Äijem su se display-u mogle jasno uoÄavati promjene i osnova zbog Äega je isti uopÅ¡te i pridodan sistemu. CD player zadovoljavajućom brzinom iÅ¡Äita TOC, pretpojaÄalo zapucketa kroz prostoriju kao jasan zvuÄni pokazatelj pojaÄavanja, Å¡to sam liÄno doživio kao jednu negativnost, mada se najvjerovatnije osobe slaboga vida neće složiti samnom. Sa prvim odsviranim taktovima shvatio sam jednu osnovnu stvar naime moj strah od nesrazmjera sistema (naroÄito zvuÄnika) i sobe je bio u ovom sluÄaju sasvim nepotreban. Burmester Classic Line sistem je u ovoj rupetini od sobe „rekao“ – draga damo ne znamo se joÅ¡ toliko dobro, ali bez obzira na sve tvoje impozantne cifre jednu stvar moraÅ¡ znati i bezuslovno prihvatiti – OVDJE SAM JA Å EF!!! Bez obzira da li sistem pjeva tiho ili pak jako odlikovao se izuzetnom dinamikom. Visoki i srednji tonovi su imali takvu rezoluciju da je ista bila ustvari po mom miÅ¡ljenju bolja i preciznija nego kod elektrostata, bogatija detaljima a jednovremeno nenametljiva. „Da li je to moguće“ zapitao sam samoga sebe. Moguće je postajalo mi je jasno svake naredne sekunde sluÅ¡anja. Visokotonci sa Air-Motion-Transformer principom stvaraju takav osjećaj ambijenta da prosto ne možete vjerovati sopstvenim uÅ¡ima. Ovaj sistem prosto bez obzira koju vrstu muzike sluÅ¡ate neće vam nikada postati naporan, nego će vas satima i satima držati prikovanog u stolici ispred sebe. I Å¡to je najvažije od svega kompletan sistem je funkcionisao prosto reÄeno perfektno. Bas ne tako nizak kao Å¡to bi neko možda poželio ali da je viÅ¡e bilo ne bi valjalo, srednji dio zvuÄnoga opsega se prosto bez jasnih granica stapao na oba kraja, kako sa visokim tako i sa niskim tonovima. Htjeli vi to ili ne ovdje ćete MORATI sluÅ¡ati muziku a ne ureÄ‘aj, toliko je sistem nenametljiv sam od sebe. Prosto reÄeno jedan apsolutno od glave do pete „njemaÄki“ bolno precizan sistem koji vas natjera da prve naredne subote umjesto uobiÄajenog jednog, uplatite najmanje 10 kupona lota misleći da vam je to znaÄajno povećalo Å¡anse da dignete veliku lovu koja vam je neophodna da biste imali ovakve komade u sopstvenom domu.
Sule_no Posted September 11, 2006 Author Report Posted September 11, 2006 Gore već pomenuti Rolf se ipak na samome kraju pobrinuo da Burmester soba ne ostane samo soba Äežnji i teÅ¡kih uzdisaja. Pritisnuo je STOP dugme na daljinskom od CD-playera, ubrzani klikovi predpojaÄala su jasno kazivali da je prezentaciji Classic Line sistema doÅ¡ao kraj. Onda nas je sviju toplo zamolio da se samo okrenemo za 90 stepeni u svojim stolicama. Rekao je da želi samo nakratko da prezentira Rondo Line novi sistem u kojem je bila svjetska premijera novoga CD-playera i neÅ¡to apsolutno najnovije iz Burmestera – zvuÄnik koji nije nemoguć imati u kući, jer bi cijenom za par trebao se kretati oko 5000 eura (oznaku ne znam a mislim da je nije ni imao jer se joÅ¡ nije poÄeo serijski proizvoditi dolazi u seriju krajem mjeseca) . Naravno i ova suma nije beznaÄajna, ali kako u mom svijetu stvari stoje u 2007. godini bi se polovan mogao naći za pola cijene a to se već da provariti (kao u Å¡ahu uvijek treba misliti bar 3 poteza unaprijed). ZvuÄnici su smijeÅ¡no maleni za jedan patosni zvuÄnik, procjenjujem visinu ne viÅ¡e od 65-70 cm, uski, relativno plitki. Rolf je pustio samo jednu pjesmu, sentimentalnu pjesmu ako se dobro sjećam norvežanke Kari Bremnes, Äije se ploÄe na ovim prostorima vrte u playerima HiFi entuzijasta viÅ¡e od svih drugih. U ovakvoj već pomenutoj prostoriji joÅ¡ manji (samo fiziÄki) zvuÄnici su trebali biti osuÄ‘eni na propast i katastrofu, ali ne lezi vraže. Zvuk je bio impozantan i ni po Äemu inferioran. Strava, naroÄito kad to malo Äudo gledate sopstvenim oÄima. Nakon jedne odsluÅ¡ane pjesme ja zaista ne mogu neÅ¡to detaljno reći, pa ipak jednu stvar. Kad je pjesma zavrÅ¡ila moja 15-godiÅ¡nja kćerka, koja mi je pravila druÅ¡tvo, Å¡apatom mi je na uho rekla: - Pappa jeg har fått frysninger! (tata ja sam se od ovoga sva naježila) Ko razumije shvatiće!!! PS. Evo prilike Ljubi za malo reklame foruma, slike ovih zvuÄnika ne znam da igdje možete naći osim ovdje, nije loÅ¡e a???!!! Obratite pažnju na crnu krpu iza zvuÄnika, jadnik Rolf pokrio skretnicu, jer kao Å¡to rekoh zvuÄnik je pokupljen joÅ¡ nezavrÅ¡en sa trake iz fabrike. HOT!!!!!!!!!!!!!!
Sule_no Posted September 17, 2006 Author Report Posted September 17, 2006 Izvinjavam se svima ali bio sam na produzenom vikendu u Danskoj, nastavicu sutra pisati na poslu i pokusati zavrsiti u sto kracem roku. Obecavam da ce biti nekoliko pravih poslastica!
Sule_no Posted September 19, 2006 Author Report Posted September 19, 2006 Poslije ovakve poslastice u burmesterovoj sobi odluÄio sam malo "proÅ¡etati", ili drugim rijeÄima onako bez prevelikog zadržavanja vidjeti i posluÅ¡ati nekoliko sistema koji mi nisu bili baÅ¡ u centru pažnje ovaj put. Kao prvo poÅ¡ao sam samo da vidim Triangle sobu gdje su stajali Celiusi i namjera je bila (iz razumljivih razloga, hehe) da vidim koju elektroniku koristi prezentator. Nisam bio nimalo zaÄuÄ‘en izborom mada je u jednu ruku bilo simpatiÄno kad sam ugledao kompletan Roksan sistem. SimpatiÄno, jer je moje prvo pojaÄalo u kombinaciji sa Triangle Celiusom bio Roksan Caspian integralac i zbog zvuka te kombinacije sam liÄno morao dobrano zavući ruku u džep da bih dobio jedan znaÄajniji pomak naviÅ¡e u kvaliteti. Ima viÅ¡e razloga u koje najradije javno ne bih ulazio, a ti me joÅ¡ uvijek sentimentalno vezuju za jedan davno posjedovani sistem u kojem su dominirali Wharfedale zvuÄnici. Taj zvuk mi joÅ¡ uvijek odzvanja u uÅ¡ima i prolazeći pored jedne sobe "déjà vu"! Povirim, uÄ‘em i posluÅ¡am Wharfedale Opus 3 uz pratnju elektronike iz repertoara francuskoga Advance Acoustic tkz. „podnoÅ¡ljivog“ (cijenom) Hi-End-a. Zvuk je bio jako prijatan, i djelovao mi je kao da ne bi bio naporan za sluÅ¡ati cijeli dan. Svakako Wharfedale je dominirao samim fiziÄkim izgledom ali i muzikalnošću prezentirajući tipiÄno englesku neutralnost i Äistoću. Nijedan dio zvuÄnoga opsega nije Å¡trÄao kako u pozitivnom tako ni u negativnom smislu, niÄega nije bilo premalo, niÄega previÅ¡e, po meni idealni uslovi za sluÅ¡anje muzike i uživanje u istoj. Kompletna elektronika se jako dobro uklapala u sistem i mislim da će dosta onih koji imaju Å¡ansu posluÅ¡ati ove francuze, pokuÅ¡ati postati vlasnici neke od komponenti. Ovo naroÄito Å¡to mislim da je odnos cijena / kvalitet jako povoljan i priznajem da sam liÄno bio priliÄito zaintrigiran monoblokovima MAA705 koji tek u sada u septembru ustvari trebaju ugledati svjetlo dana. Ovdje su mi se jako fino pokazali, a kad vidiÅ¡ da su po komadu ispod 1000 eura, poÄinjeÅ¡ sve viÅ¡e razmiÅ¡ljati o njima kao komponenti svoga sistema! PS. Heco Celan 800 zvuÄnike Å¡to takoÄ‘er stoje u sklopu sistema nisam iamo priliku Äuti!
Sule_no Posted September 19, 2006 Author Report Posted September 19, 2006 JoÅ¡ jedan sistem koji nažalost nisam mogao Äuti. Mada se radi o "starim znancima", volio bih da je bilo mogućnosti posluÅ¡ati, ali neko je htio drugaÄije!
DejanM Posted September 20, 2006 Report Posted September 20, 2006 znaci tumb up za Advance Acoustic ... Onako, na prvu loptu, da li bi predpostavio te AA mono blokove svom evo pojacalu ?
Sule_no Posted September 20, 2006 Author Report Posted September 20, 2006 Kao Å¡to i sam znaÅ¡ evo2 je taman neÅ¡to 2x skuplji od para ovih monoblokova i to nije za džaba. Kad sam rekao da su me zaintrigirali, mislio sam u prvom redu da fino sviraju u odnosu na cijenu. K tome joÅ¡ da dodam da sam miÅ¡ljenja da su monoblokovi uvijek najbolje rjeÅ¡enje kad je izlaz u pitanju. Naravno zbog liÄne ideje i zamisli sopstvenog sistema bliži sam kupovini jos jednoga evo2, gdje bih ih koristio kao monoblokove, nego bilo koja druga monoblok solucija. ViÅ¡e o evo2 drugom prilikom!
ninja Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Sljedeća stanica je po mom planu trebala biti Burmester soba na trećem spratu, meÄ‘utim oni su imali prezentacije svaki puni sat te sam tako imao 45 min. na raspolaganju za neÅ¡to drugo. U prvom hodniku desno opazih JBL logo. Super, rekoh sam sebi, joÅ¡ samo ako budu doprtili Project Array 1400 ovih 45 minuta ce proći brzo. Prije nekoliko dana doÄ‘e mi pod ruku jedan norveÅ¡ki test JBL Project Array 1400! Citiram: PROCJENA: FantastiÄno zabavni zvuÄnici sa jasno vidljivim genima profesionalnih PA-zvuÄnika, samo mnogo rafiniranije. Nijedan dosadan trenutak bez obzira na muziku. Sviraju bezgraniÄno jako i jasno i precizno kao sat! ZAKLJUÄŒAK: Ovo je toliko uživo koliko ja nikada u kući nisam doživio. U svakom sluÄaju u formi zvuÄnoga pritiska i dinamiÄkog kontrasta. Za mene sa zvuÄnikom Array 1400 izbjegavaÅ¡ sva ona izobliÄenja i rezonancije kao i refleksije jednoga jako voženog PA-sistema u jednoj hali sa loÅ¡om akustikom. Na ovaj naÄin gledano zvuÄi bolje nego â€the real thingâ€, jer zvuÄnici su mnogo detaljniji i rafiniraniji nego Å¡to su PA najÄešće. ZvuÄnici se drže stroge režije pri reprodukciji svake moguće vrste muzike i bez trunke â€straha†sežu do zvuÄnih nivoa koji se primiÄu koncertu na jedan samo sebi svojstven naÄin. HiFi može Äesto biti tako korektan da postaje dosadan na duge staze, ali sa ovim zvuÄnicima nema nijednog dosadnog momenta NIKADA viÅ¡e! ZavrÅ¡en citat. Kad sam ugledao Array 1400 uživo prvo sto sam pomislio bilo je: â€možda nekada ovakav zvuÄnik mogu i imati, ali sobu u koju ga treba smjestiti za mog života ne vjerujemâ€! Po mom ukusu izuzetno â€cool†KOMADINA namjeÅ¡taja, koja je trebala da mi po preÄ‘aÅ¡njem citatu pruzi LIVE ugoÄ‘aj kakav nisam doživio do sada. I da ne duljim, od prvoga takta sve je palo u vodu. Ne nije u pitanju nikakvo razoÄarenje niti sistemom niti gore pomenutom recenzijom. RazoÄala me ustvari indolencija prezentatora. Kao prvo dobili su jednu jako loÅ¡u prostoriju, ali to nije nikakvo opravdanje da se i pored toga ne pokuÅ¡a napraviti neka korekcija i sl. Donekle bih Äak pomenuo, bez namjere da nekoga vrijeÄ‘am, ali svoju indolentnost su mi pokazali i izborom elektronike za prezentaciju. Mada se Marntzovom DV9600 (mislim da je bio ovaj) ne treba gledati u zube druga dva Älana iz Harman Kardon (nisam ni u snu poželio pogjedati koji) familije nisu oÄito bila na nivou jednog ovakog zvucnika i zadatka, ma koliko isti bio lagan za pogoniti. Mislim da je â€zaslugom†elektronike iÅ¡Äezla dinamika a rezolucija se suzila u znaÄajnom obimu. Detalji su se jednostavno stopili u jednu masu bez oblika boje i mirisa. Mogu ja možda krivicu svaliti da nije proÅ¡lo ni 10 minuta od sluÅ¡anja Summita te da usporedba nije realna. Ali ipak neÅ¡to nije bilo u redu. Soba je prosto živjela sa muzikom, patos se VIDNO tresao, a stolice na kojima niko nije sjedio poÄele su plesati u ritmu muzike po sobi. U ovakvim uslovima sam automatski izgubio želju za daljim sluÅ¡anjem, jer nisam želio da zbog neÄije nemarnosti ponesem pogreÅ¡ne utiske o jednom najvjerovatnije vrhunskom uredjaju. Iz kurtoazije odsluÅ¡ao sam, samom sebi postavljeni zadatak u formi 3 obavezne numere sa vama svima poznatog Chesky CD koji je bio tema jedne diskusije na forumu. PotapÅ¡ao sam Array 1400 onako ovlaÅ¡ po â€plećima†i tiho onako kao za samoga sebe, Å¡apnuo mu na naÅ¡em jeziku kao starome drugu: â€Drugom prilikom stari, drugom prilikom …â€
ninja Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Ovdje imate puno slika sa sajma! http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp ... hichpage=1
Chowek Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 Sule, jesi li mozda slusao Respons:e? Ehm, tema je bila aktuelna pre nepunih sedam meseci... A i Sule...
ninja Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 Ehm, tema je bila aktuelna pre nepunih sedam meseci... A i Sule...
Sule_no Posted May 2, 2007 Author Report Posted May 2, 2007 Zdravo ninja, ne nazalost nisam se nesto posebno pozabavio "responsima", vjerovatno je vremenski "cajtnot" bio uzrok tome. Bilo mi je istinski zao sto sam igrom spleta okolnosti ostao duzan raji zavrsni dio ove teme kroz par rijeci o Wilson/Krell kombinaciji gdje su zvucnici u tom momentu bili prvi i jedini par na teritoriji Evrope i koliko znam ostali su u Svedskoj kao demo primjerak. Sorry! Bio sam impresioniran kako kvalitetom prezentacije tako i konstrukcijom zvucnika i veoma realisticnom zvucnom slikom. Nazalost cijena brzo ubije u covjeku sav pocetni entuzijazam. Pozdrav
Sule_no Posted May 2, 2007 Author Report Posted May 2, 2007 Ehm, tema je bila aktuelna pre nepunih sedam meseci... A i Sule...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.