Jump to content


Jedan AVI radi, drugi AVI ne


Willi Studer

Recommended Posts

DVD plejer (Xwave kanta koja čita sve moguće formate) neće da vidi AVI fajl veličine 1,88GB i na ekranu posle malo mlevenja i krljanja izbaci "No disc". Taj fajl ima iste video kodeke kao i drugi AVI fajlovi koji su manje veličine, a koje plejer reprodukuje bez problema. Probao sam sa narezivanjem na drugom disku i opet nisam dobio ništa. Podešavanje formata diska (Mac&PC) je identično kao na diskovima sa AVI fajlovima koje plejer reprodukuje. Imate li ideju u čemu je tajna? Unapred hvala na odgovorima.

Link to comment
Share on other sites

Ako se dobro sećam dosta tih starijih dvd plejera ima limit za avi format od 2GB i neće da ih reprodukuje. Tvoj fajl je 1.88GB, tako da ne bi trebalo da je to razlog, mada, ko zna, sve je to relativno i ti plejeri znaju da blesave bez jasnih razloga. Koji je xwave model u pitanju, da pogledamo po guglu, možda ima neki trag?

Link to comment
Share on other sites

Veci fajl obicno znaci i vecu rezoluciju, a mnogi stariji plejeri imaju ogranicenje po pitanju max rezolucije video fajla (ispod 720px u sirini)
Probaj ili da podelis video na dva dela (da vidis da li je problem do velicine fajla) ili da smanjih rezoluciju na, recimo 680xXXX px.

Link to comment
Share on other sites

Model plejera ću moći da pogledam kasnije danas. Đermane, što se tiče dimenzija slike u fajlu, mislim da to nije problem jer plejer čak ni ne stigne dotle, već kaže da diska nema. Kao potvrdu toga navešću DVD na kome imam snimljene i mkv i avi fajlove. Plejer ne prepoznaje mkv ali zato uredno očita disk, izlista i reprodukuje avi.

Link to comment
Share on other sites

Moja greska, mislio sam da fajl nece da se pokrene a ne i da nece da ocita disk. U tom slucaju ni velicina fajla ne bi trebalo da igra nikakvu ulogu.
A da probas (na rw disku) da narezes taj fajl u posebnom folderu a na istom disku i neki avi koji vec radi na plejeru?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...