Jump to content


Monitor Audio


gvlada

Recommended Posts

  • Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Да, али подни МА има своја постоља која додају висину. Нашао на сајту да је сама кутија 85цм а са постољем и шиљцима 90,5цм али би било лепо да неко то потврди из прве руке.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

https://www.hi-files.com/monitor-audio-bronze-100/

Imam ove kutije već dva meseca i vrlo sam zadovoljan, mislim da sam rešio pitenje zvučnika na duže staze. Nisam im našao neku slabu tačku, jazz, blues, rock, anything goes. Ako se neko dvoumi da li da ih kupi, ohrabrenje s moje strane

 

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav, da se i ja priključim temi i klubu al ne još dugo sa postojećim kutijama:wub:

Naime, imam Silver S10 dugo i bukvalno sam razoduševljen, ja im zvučno nisam našao manu! Mnogi su bili na testiranju, probama al Silveri su ostajali. Zadnji neki test je bio sa MS Mezzo 8 koji im nisu mogli prići. Medjutim, malo bi da menjam, zato ove bisere nudim ovdi u klubu.

Finis zlatni hrast, furnir pravo drvo (ne plasticni vinil). Trosistemski zvucnici made in ENGLAND, poslednja serija koja je proizvedena u Engleskoj za razliku od novijih serija gde se proizvodnja preselila u Kinu.
TEHNICKE SPECIFIKACIJE:
BAS: 2 kom od 7’’
SREDNJETONAC: 6’’
VISOKOTONAC: 1’’
RASPON FREKVENCIJA: 32HZ do 30 KHZ
OSETLJIVOST: 91db
NOMINALNA IMPEDANSA: 6 ohm
BAS REFLEX: pozadi-2 komada
PREPORUCENA SNAGA POJACALA: 80-200W
DIMENZIJE: VISINA: 1050mm, SIRINA 230mm, DUBINA 323mm
TEZINA: 24kg komad
Ove zvucnike karakterise izuzetno dubok, dinamican, brz kontrolisani bas sto doprinosi dva drajvera velicine 7’’, odziv neverovatno brz!
Srednju sliku karakterise prava Engleska skola, detaljan, otvoren, nenapadno a opipljivo (izvodjac kao da je u sobi ispred vas).
Visoki prefinjeni, pravi Britanski biser, leprsav, mekan.
Izuzetno efikasni zvucnici, osetljivost 91db.
Generalno ovi zvucnici zvuce preterano divno, smatram da u klasi su najbolji izbor.
Velicina sobe nije bitna, jako se dobro snalaze I u malim prostorijama(kod jednog drugara u sobi 18kvm smo stavili sundjerčić u jedan BR i tad bilo sjajno), a dominiraju u velikim, basa ima da se mozete kupati u njemu.

Meni se svidja nova serija Silver, model 300 je prelep al nisam slušao, kakav im je karakter zvuka?

Sustav mi je u dnevnoj sobi od 52kvm u kući.

20201121_113507.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Pozdrav,

Prodavnica koja prodaje Monitor Audio u Srbiji preporučuje 5.1 sistem sa Yamaha AVR-om. Pretpostavljam da je razlog što prodaju Yamaha risivere. A onda sam pogledao na drugim mestima (YT-u) i tamo umesto da odaberu Denon, Marantz ili neki peti, oni opet koriste Yamahu. Da li postoji neki dil MA i Yamahe ili zaista najbolje zvuči pomenuto uparivanje? Može li neko ko je koristio MA sa Marantz-om, Denon-om, Yamaha AVR-om... da napiše koje je čuo razlike u zvuku i koja mu je kombinacija najviše odgovarala?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Imam bronze 5 kutije, kupio nove u Srbiji uz prilican popust kad je krenula u prodaju nova serija. Jeste bilo malo natezanja sa prodavcem oko 5 godina garancije, ali je i to reseno jednim mailom koji sam poslao direktno na adresu MA. Da ne ispadne da kudim prodavca, moram reci da su mi ekspresno resili jedan spike kome je navoj bio lose uradjen, pa ga nije bilo moguce postaviti.

Slusam ih sa roksan kandy k2 i zaista sam zadovoljan "ukupnim umjetnickim dojmom" :D Pozornica je sasvim pristojne dubine i sirine, dosta sira nego sto bi se ocekivalo za ovaj novac. Zvuk, sa k2 je bas po mom ukusu - zanimljiv, topao, ali ne ugusen i tup. Prilicno je jasan ali bez prevelike ostrine i solidno je brz. Za novac koji sam ulozio vise sam nego zadovoljan i nemam nameru neko duze vreme da eksperimentisem.

Moram jos reci da mi je u odabiru, svojim celicnim zivcima, koji su izdrzali sva moja pitanja, nesebicno pomogao AlexBgd :klanjanje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...