Jump to content


Marantz


gvlada

Recommended Posts

S moje strane ne.Ima puno ampova u tom rangu cijene kojima pm 16 nije dorastao........

Ali to je samo moj stav!!!!!!!!!!!!!!

I to je iz mojeg sluÅ¡nog iskustva. Nikad nisam volio davati preporuke.Svaka soba je drugaÄija,kablovi su drugaÄiji,zvuÄnici su drugaÄiji.

Neki ampovi koji su kod mene radili super kod drugih nisu isto tako i obrnuto.

Najbolje je probati pa odluÄiti.Ima puno ampova koji su razvikani i samo zato ih ljudi kupuju a u praksi nisu baÅ¡ neÅ¡to...........

Link to comment
Share on other sites

Ne volim davati nikakve prijedloge.Najbolje Vam je vidjeti i Äuti.

Ako imate kakvih stvari koje Vas interesiraju mogu Vam pomoći drage volje sa svojim stavom ako sam ja to ćuo.

Spomenuli ste Densen.SluÅ¡ao sam DM 10 i to je izvrstan amp.Ovaj Å¡ta ste vi spomenuli sam "Äuo" da je zvuÄno isto jako dobar ali znam da je bilo i tehniÄkih problema sa njima pa bi ga ja izbjegavao.

Link to comment
Share on other sites

@wwweljko:vidim da se pitanje PM16-ke poteze jos uvek..ziveo sam sa time mozda jedno godinu dana..proceniti u danasnje vreme iliti preporuciti nesto iz te premium serije je izuzetno nezahvalan posao .Ta PM16 ka je soldidna sprava,moze se desiti da neki integralac iz britanske skole (ja sam pre PM16-ke imao Exposure 3010S2 sa sve phono karticama MM+MC malo vise no godinu dana,pa sam tu promenu preziveo bez nekih vecih kasapljenja samog sebe) bude ocenjen kao bolji,mozda neki skandinavac,italijan..sve to treba svesti na pitanje licnih preferenci i ostatka sistema.Uz neke male sitnije povratne izlete u svet vintage sprava,ja sam uspeo nabaviti PM14/Mk2 KIS,i to trci krugove oko PM16,ali je mnozilac u cenovnom rangu nekih 2,5 a mozda i 3x veci u odnosu na PM16..ono sto stoji,to je jedna konzistencija u zvuku PM16+14,naravno kod veceg modela na visljem nivou..nema tu bombasticnih basova sto ruse kucu,nema nikakvog vatrometa na prvu loptu,zvuk je na toplijoj strani,ali nije  zamedljan.Kod obe sprave prioritet je bio na phono sekcijama,i to MM,i to radi posao bez problema za danasnje uslove iznenadjujuce dobro..Znaci kolko para tolko muzike u premium Marantz seriji,u svakom slucaju poslusati u svom sistemu i onda se odluciti,sve van toga je zongliranje sa nepoznatim parametrima,sinergijama itd....

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Imam drugara koji svaki put kad dodje kod mene "balavi" ipred harmana 3490 i "proganja" me da mu prodam.

Onda ja , kad on ode kuci, krenem da listam oglase "pojacala od 300-500e" .

Ne znam koliko bi za tih , da kazem , 200e dobio na kvalitetu zvuka jer mi je ovaj 3490 bas prirastao srcu, mislim da je best-buy do 300e amp+dac.

Zato pitam onako "u prolazu" kada neko postavi slicno pitanje.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav.ja sam se opet vratio na marantz pm 16 i jednostavno neznam sta bih kupio za 500e a da ima tako prirodne instrumente i raspored u prostoru.imao sam spendore koji jednostavno nisu se slozili sa marantzom pa sam promenuo za pioneer A 07.Odlican amp.slusao sam dosta lose o njemu ali nebih se slozio.jedina zamerka je sto ima malo mehanicki zvuk,jednostavno svira sve dobro,ali nijedan disk te nece oduseviti i nema tu velicinu instrumenata kao marantz pm 16.expo 2010 nemoze da se meri sa marantzom.evo liste iz stereoply 99g.

post-8572-0-71054600-1403116334_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

u oba casopisa vidimo da su i pm 14 i pm 16 izuzetno visoko ocenjeni.ali opet cu ponoviti da pm 16 nije za tamne zvucnike.sad sam ga upario TRENUTNO sa Jamo c 803.iznenadili su me pozitivno u svakom pogledu,naravno za svoju klasu cene.jeste uvek bih pljuvao jamo gde god stignem pa cak i concert d830 koji su za moj ukus grozotno suvoparnog i preostrog zvuka i mozart ih je probao sa marantzom i rekao da su fantasticna kombinacija.znaci kako je paja zakljucio PROBA PROBA ali mislim da za 500e je tesko naci bolje .

Link to comment
Share on other sites

Сад иÑпада Ñамореклама, али из темеља мењам ÑиÑтем. Идем Ñкроз на Ñуроунд машине.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Kratki test Marantz cd17mk2 i deset godina stariji cd63mk2 ki

post-29615-1418155141,15_thumb.jpg

Pojacalo Marantz pm17

Rca audioquest king cobra

ZvuÄniÄki chord odyssey 2

ZvuÄnici dynaudio 42

Vec neko vreme stoje ova dva cd playera kod mene pa se naslo malo viska vremena da ih uporedim.

Već na prvo slusanje se primecuje da 63jka ima izrazeniji i prijatniji srednji ton, pogotovo kada je rec o akusticnoj muzici, bas ne preterano ubedljiv i sa nesto manje kontrole i muljanja, visoki korektni. Cd17 dosta precizan, detaljan, neutralan ali kao da mu fali duše i energije. Norah Jones zvuci mnogo ubedljivije na cd63 i nije potrebno duze slusanje dok na cd17 Money for Nothing za klasu bolje. Ovo je neko moje poredjenje i kratak opis kao lajk slusaoca koji nema predrasuda prema ova dva uredjaja. Slicne su cenovne klase pa ce mozda nekome znaciti.

Link to comment
Share on other sites

Оба плејера Ñи Ñлушао на иÑтом улазу Ñа иÑтим кабловима па мењао један за другим или Ñу радили иÑтовремено?

Мало више о проÑтору, динамици... по твом 63 КИ иÑпада природнији?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...