Jump to content


Jugonostalgija


dude

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

I ja sam kao i mnogi drugi moga godiÅ¡ta (1974.) postao Titov pionir, kada sam bio Ä‘ak prvak. Slavili smo 29.novembar, sećam se bile su proslave u Å¡koli, roditelji su donosili torte i sokove, sve je bilo lepo i krasno, detinjstvo nezbrižno, igranje i druženje na raspustima, Äitanje 'Zlatne serije' i 'LMS' mojih omiljenih junaka Zagora, MrNo-a i Martija Misterije...Onda su doÅ¡li MiloÅ¡evic, TuÄ‘man, Izetbegović, i prokleti rat 1991-1995....i tako...bombarodvanje 1999. i sve...Ono u Å¡ta sam verovao kao malo dete, snagu i moć SFRJ, da ću kada odrastem sa ponosom putovati gde god poželim i imati dobru platu, stalan posao i jedan dug pogled u budućnost, koja mnogo obećava, koju su imali i doživeli/proživeli moji rofitelji ..Sve se sruÅ¡ilo kao kula od karata!! Ko je kriv ili nije saznaće se jednog dana sve, kako se kaže, vreme ce pokazati. To je uvek tako bilo i tako će i biti.

 

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=1087&yyyy=2015&mm=02&dd=20&nav_id=960314

Link to comment
Share on other sites

Nije reriza vec remake.

Mnogo su bolji bili originalni ( kao i uvek kod remake-a) Djuza , Pesicka, Olga  Ivanovic i Dobricanin

A problemi tada i sada? Pa univerzalni.

Kako mislis remake,stara serija bas sa pobrojanim glumcima u crno beloj tehnici.Ton je jedino ocajan,mora malo da se pojaca.U pravu si da su neki problemi vanvremenski...tasta u kuci bice i za 100g isti problem  :D  .Interesantna mi je reakcija na pronadjenu punu torbu para,nekad se zvala policija,a danas bi bilo pravac Mercator.

ova epizoda bila pre neki dan,sjajni glumci zaista  

Link to comment
Share on other sites

Ma prikazuje se remake. Iste epizode isti zaplet ali drugi glumci.

hqdefault.jpg

Bleda kopija originala.Meni su originalni neprevazidjeni. Ne  zna  se ko je bolji. TaÅ¡ta, zet, mama Vuka,...ma svi.

Prava ( sitkom) trosed komedija kakve su sada u modi u Ameriki. ( Sećate se da je u gro planu bio trosed i sve se odvijalo oko njega?)

E sad Rodja nije pravnik nego gradjevinski inženjer.

Bila i ploÄa izdata , sa numerom koju peva Djuza.

Pozoriste-u-kuci-Jos-jedan-prodje-dan-79

https://ec-media.soundcloud.com/7wTYCMdQHdbD.128.mp3?f10880d39085a94a0418a7ef69b03d522cd6dfee9399eeb9a52203986bffb93eff03c649dca6649ff44a3989a55c2b39e994755814845583a90ed7569e46d049b44ea20607&AWSAccessKeyId=AKIAJNIGGLK7XA7YZSNQ&Expires=1424477207&Signature=EfA%2FPcmQvkS%2FPSec5gmFJOPtPuU%3D

Link to comment
Share on other sites

Gradac kod Splita, omiljena i nezaboravna letovanja od V-VIII razreda osnovne Å¡kole. Grad Kragujevac je bio i ''ostao'' vlasnik predivnog deÄijeg odmaraliÅ¡ta. Rado bih se ponovo obreo u njemu sa drugarima iz detinjstva, samo Å¡to bismo ovog puta umesto Mirinde pili pivo :beer

 

post-11305-0-99642800-1424802526_thumb.j

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gradac kod Splita, omiljena i nezaboravna letovanja od V-VIII razreda osnovne Å¡kole. Grad Kragujevac je bio i ''ostao'' vlasnik predivnog deÄijeg odmaraliÅ¡ta. Rado bih se ponovo obreo u njemu sa drugarima iz detinjstva, samo Å¡to bismo ovog puta umesto Mirinde pili pivo :beer

 

attachicon.giflaguna-gradac22_a.jpg

Ah taj Jadran... predpostavljam da je svaki grad imao neko decje odmaraliste na njemu.Moj rodni BeÄkerek je imao u Promajni kod Makarske.Sva deca mog grada su u vec prvom osnovne isli sa skolom i uciteljicom na 21 dan,dostupno je bilo bukvalno svima.Koliko danasnje dece ima priliku da ode na more sa skolom,ili sa roditeljima 21dan-0.1% ili manje?Danas vode decu u Backi Petrovac na jednodnevni izlet da vide kako se prave metle i prijavi se nas 10 od celog razreda,razlog...nema se para.Vecina nas je isla tih godina i sa roditeljima,ono se racunalo vise kao skola u prirodi.Miris borove sume iz Promajne na plazi mi je u nosu dok ovo pisem iako je bilo pre skoro 40g.Zimi sa skolom smo isli u nizim razredima u decja odmaralista na Divcibarima,Tari,Kranjskoj Gori ...ah Dolce Vita.

Link to comment
Share on other sites

Moj rodni BeÄkerek je imao u Promajni kod Makarske.

A moj rodni BeÄkerek je imao u Dobroti, kod Kotora. :)

 

Bilo je toga viÅ¡e, veće firme su takoÄ‘e imale svoja odmaraliÅ¡ta. Ovo u dobroti je bilo prvenstveno za predÅ¡kolsku decu. Sliku sam naÅ¡ao na Google Earth-u. 

 

Bilo bi dobro otići ponovo i videti da li se nešto promenilo. B) Tada je bio jedan makadamski put, kojim je, pokadkad, prošla neka starica, pored natovarenog magarca. Siguran sam da se na vidiku nikad nije pojavila nikakva motorizovana naprava. Izuzimajući one ploveće, pa su povremeno prolazile bele lađe praćene jatima delfina.

 

Duž uskog obalnog pojasa su, tek tu i tamo, bile velike, spratne, kamene kuće. Veći deo njih su, međutim, bile samo fasade, avetinjski praznih prozora sa još uvek crnim tragovima paleži iznad njih. Uspomena na ružne događaje petnaestak godina ranije.

 

Moram da spomenem Äika Alberta koji je odlazio u Kotor po provijant, barkom na vesla. Potrpao bi dece koliko je moglo, pa polako... :) 

 

53076591.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Nemam reÄi! Siguran sam da tekst uopÅ¡te nisi proÄitao.

Duboko mi je žao da se ovo dogodilo.

 

Zainteresovani neka potraže tobože politiÄki sadržaj Älanka od dr. Todora KljujiÄa, profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Naslov je "Jugoslavenstvo 21. veka" ÄŒlanak je u prvom broju Novog Plamena (2007)

 

Sa moje strane je to sve. Ostanite svi u zdravlju i veselju. Laku noć i srećno!

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Alene, siguran sam da postoji barem desetina foruma kojima bi ova diskusija (i pomenuti clanak) bili primereniji.

 

Sam clanak sadrzi vise nego dovoljno referenci koje bi ovde mogle pokrenuti politicku diskusiju koju se trudimo da izbegnemo - sto bi neko ko je dugo clan ovog foruma trebao da zna. Iz tog razloga, pribegao sam samo uklanjanju sadrzaja, bez warning-a, u nadi da se to vise nece ponavljati.

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Ne vidim zaÅ¡to mi neostrašćeni ( Srbi, Hrvati, Slovenci i ostali ) ne bi mogli da gajimo jugoslovenstvo i utopijsku nam Jugoslaviju ?! Napravimo blagi otklon od etniÄke pripadnosti i ponaÅ¡amo se kao neki Meksikanci, Portorikanci, Kinezi, Irci.. u Americi, koji sebe sa ponosom nazivaju Amerikancima.

 

post-11305-0-81352000-1424901051_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...