Jump to content


Kakav oglas...


safet

Recommended Posts

3 sati ranije, savudin said:

Mislim da je čovek tom rečenicom simbolizovao lakoću korišćenja, a ne mislio bukvalno. Da se razumemo, ubijanje životinja zarad ishrane nije "bolesno", ali nekom jeste nezgodno za gledanje, a vidim i za čitanje.

Loše sročen oglas, nije poenta u tome da li se jedu čvarci, slanina, kavurma i ostalo, već nešto drugo.

Inače, u srpskom jeziku postoji niz umobolnih komparacija, za koje ne znam kakav mozak moraš da imaš, pa da ti padne tako nešto na pamet.

Meni najodvratnija je kad se za dete kaže "spava k'o zaklano."

Link to comment
Share on other sites

45 minuta ranije, perodeformero said:

Evidentno je da pomenuti uživa u svom poslu.

Pero, Pero... i ja sam rođen i ceo život živeo, učio i radio u ''krugu d(v)ojke''...ali moramo bar malo ''šire'' da gledamo stvari.

Čovek se bavi klanjem svinja i prodaje alat za taj posao, reklamira ga na nivou reklame za takav alat i to čini u skladu sa svojim obrazovno-socijalnim mogućnostima... jbg sad, proglasiste ga za bolesnika, psihopatu, zločinca...očekujem da se uključe Karla del Ponte, N. Kandić, kao i reakciju žena u crnom...:lol:...ali s druge strane je OK što jedna mesna industrija ceo Beograd gnjavi sa kvalitetom teksture nekog gov.neta od parizera (koja se postiže novom fensi mašinom) i koristi decu u te svrhe (bolje recimo da su u reklamu umesto dece stavili Sretka Kalinića :blink:).

I gde nađe baš taj film da linkuješ, ima Aleksandar Aca Đorđević i druge bisere u svom bogatom opusu npr. ''hajde da se volimo''...

A za kraj evo primera jednog konc-logora:

http://www.blic.rs/vesti/svet/snimak-brutalnog-klanja-svinja-u-fabrici-mesa-sokirao-ameriku/83zr5t3

Zamislite, nije u Srbiji!

Link to comment
Share on other sites

Da ne razvlačim dalje priču, i ovaj što pobedi preki neki dan je takođe baš lepo i profesionalno izreklamirao posao kojim se bavi, toliko dobro da se svakodnodnevno aplaudira i aklamira tom surovom profesionalcu.Mada, eto i u Americi je takođe skoro isti takav još suroviji profesionalac prodao svoj proizvod, toliko dobar da će uskoro ceo svet uživati u disciplini zvanoj ''sačuvaj živu glavu''.Meni nije sporna ljuCka potreba da jedemo svinju i njene domaće drugare, iako sam izrazito protiv ubijanja životinja, jer smo uglavnom tako konstuisani da nas ukus mesa raduje i popravlja raspoloženje i kilažu.Ponavljam, sporan mi je način na koji ovaj mesar opisuje čin usmrćivanja životinje, a u svrhu što bolje marketinške prezentacije.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...