Jump to content


Kakav oglas...


safet

Recommended Posts

On 01.09.2016. at 9:58, Kuršum said:

Ne vidim gde si iz moje rečenice video da je "zločesta" ili da "pljucka"?

Prvi put sam video ovakvo rešenje za trafo i shodno tome ga imenovao uz smajli ushićenja. Niti sam komentarisao, niti davao sud. U međuvremenu mi rekoše da je odličan izolator, svejedno, šta je "zločesto" i "pljuckavo" u prepoznavanju mesnog nareska?

Nhf ! samo sam način objave komentirao , a što se tiče izvedbe to je radio majstor i on zna zašto je i kako to napravio ? , je da izgleda aljkavo , al on je znao zašto je to tako napravljeno ? Ima neka priča ? " najjednostavnije kaj može , al ne jednostavnije od toga " ? :)

 

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi zanimljivo da iko ikada pristane na blind test bilo kojih kablova :) 

Tako je jednostavno, a tako malo ima uradjenih testova na tu temu, zato što nije u interesu prodavcima placebo-a, a ni vlasnicima skupih kablova da se blamiraju. 

Uvek je odgovor ti si gluv pa ne čuješ, nemaš dobru opremu pa ne čuješ razliku i tako dalje. 

Link to comment
Share on other sites

Pa zar nije tako

6 minuta ranije, Chieftec said:

Bilo bi zanimljivo da iko ikada pristane na blind test bilo kojih kablova :) 

Uvek je odgovor ti si gluv pa ne čuješ, nemaš dobru opremu pa ne čuješ razliku i tako dalje. 

Pa zar nije bas tako? :)

Link to comment
Share on other sites

Ima testova na slepo, i to jako zanimljivih, gde su, po opisu, razlike čujne. Interesantno je da, ne tako često al u nekim testovima najjeftiniji kabel pobeđuje.Takav slučaj sam imao prilike da čitam na testu sa USB kablovima.

Što se kablova tiče sa oglasa po meni to je sasvim u redu.Na aliju je cena golog kabla za 1metar,a u oglasima to su dva kabla sa sklopljenim interkonektima.Ne znam šta tu nije u redu.

Link to comment
Share on other sites

Nekad sam tvrdoglav kao........

Ponavljam.

Bilo bi zanimljivo uporediti original i ovaj sa Aliexpress a u AB testu. Možda bi doživeli iznenađenje, ko zna.
-Možda se radi o istom kablu?
-I tako se sve danas pravi u Kini.
-Možda je ovaj sa Alija bolji. Aj priznajte zar vas nije nekad zadivio neki kineski proizvod?
-I td itd....................................:)

Link to comment
Share on other sites

19 sati ranije, ivanp said:

Bilo bi zanimljivo uporediti original i ovaj sa Aliexpress a u AB testu. Možda bi doživeli iznenađenje, ko zna.

Ima tu istine nekada i kopije sviraju bolje od originala ali sve je stvar uklapanja u sistem.Da postoji kabl koji rešava problem bez obzira na proizvodjača kablova ne bi izlazili maltene svake druge godine novi modeli kablova.Ako je odredjeni proizvodjač napravio vrhunski kabl zašto je izbacio novi model koji nekada svira lošije od prethodnog modela ( ne uvek ).

Žica je žica , zvučne razčike ima itekako ali to nema veze sa originalom, kopijom već sa uklapanjem u sistem odnosno akustikom prostorije u kojoj se sluša muzika.Isti sistem sa istim kablovima u drugoj prostoriji će se čuti totalno drugačije a sa nekim drugim kablom će se čuti bolje i koji je onda kabl bolji ?

Nema najboljeg ili lošeg kabla sve je stvar ukusa i uklapanja u sistem.

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, Chieftec said:

To je klasičan odgovor (nolifera) koji misle da konektori "sviraju" zašto blind test nije potreban, kao to je tako očigledno i nema potrebe za testom, a mi koji ne verujemo u to smo gluvi/siromašni pa nemamo dobru opremu itd :)

Upravo losi konektori "sviraju"tj.farbaju i prave picvajz i jos gore od toga ponekad ne prenose kompletnu informaciju, a dobri (pod tim smatram i skupe i jeftine koji zavredjuju da budu dobri) ne "sviraju" vec ostaju neutralni i vrse svoju funkciju zajedno sa kablom takodje dobrim (skupim ili jeftinim).

Dakle, ako ne mozes da napravis razliku izmedju dobrog i loseg:

1. trazis razliku izmedju dva dobra,

2. pravis razliku izmedju dva losa,

3. nemas dovoljno dobar sistem,

4. ne cujes ili cesci slucaj nez nas da napravis razliku jer ne znas sta da slusas.

Link to comment
Share on other sites

Tako je samo još da dodam da i strujni kablovi i konektori menjaju zvuk , naravno i utičnica pa čak i faza jer ne čuju se isto sve tri faze a + što komponente moraju biti fazirane ali najveći problem predstavlja produkcija jer su ttoliko različite da je ne moguće uklopiti sistem da sve svira dobro jer sa dobrom produkcijom mnogo je lakše upariti sistem sistem jer sa svakom promenom kabla , konektora ... sistem će svirati drugačije ali dobro to su sad nijanse u pitanju ali najveći problem je što se naš ukus menja iz dana u dan i ono što nam je bilo dobro danas sutra nam se više ne svidja i tada počinje vožnja i pucanje love , neko to shvati na vreme pa malo prikoči ili uspori a neko ne shvati nikada i uporno misli da će dobiti ono što želi sa skupim uredjajima ili kablovima medjutim i najskuplji uredjaji i kablovi imaju svoja ograničenja i nisu savršeni, naravno da su bolji ali i dalje nisu savršeni što se od njih očekuje sa obzirom na cenu.

Link to comment
Share on other sites

Rade na jednoj fazi normalno ali nadam se da u kući ili stanu gde već živiš postoji trofazna struja, e sve tri faze bi trebale da budu istih tehničkih karakteristika ali nisu odstupaju nekad i do 10 % što je jako bitno za dobar sistem i te kako se čuje zvučna razlika kad prebaciš sistem sa jedne faze na drugu fazu.Ako se imalo razumeš u struju shvatićeš šta je pisac hteo da kaže a nisam uopšte nervozan i mrzi me da pišem zareze i tačke jer je to nebitno bitno je da se shvati da kod Hi Fija ne postoje pravila kojih se treba držati i rešen problem.Svaki sistem, svaka prostorija ( akustika ) i naravno svake uši i ukus su priča za sebe tako da ne treba nasedati na lepo osmišljene slatkorečive reklame i testove jer da je to tamo i sviralo besprekorno ne znači da će i u drgom sistemu svirati isto tako a da ne kažem da je test besmislen kada se odslušaju 2 ili 3 cd-a ....

Link to comment
Share on other sites

Mislim, nije baš na temu kakav oglas ali je u fazonu "Ala su se istripovali za medalju"

 

Furutech Floating Field Damper ... Must have patent, rekao bih!?

... "By opening your connector and correctly identifying the Furutech Floating Field Damper, you can ensure that your connector is a genuine Furutech power connector.

tech-p1.jpg

First, check for the small copper tabs at the screw holes that are highlighted in yellow above. In version “B” above you can see the Floating Field Damper bridge through the clear plastic cover. In version “A” you can only see the small tabs at in the holes.

Why is the Floating Field Damper technology so important to power connector performance? Current flowing through a cable and its connector creates magnetic and electrostatic fields that can build and collapse 60 times per second in 120VAC systems. The magnetic field induces current flow and electrical potential, even in small parts like the screws holding the connector halves together. (These have to be made from metal for tight clamping.) The current flow in these small parts creates multiple “floating” magnetic fields that interfere with the cable/connector’s larger magnetic field, resulting in noise and distortion.

The Furutech Floating Field Damper completely solves “the biggest problem you never realized you had” by star grounding the parts in which floating magnetic fields are created by the flow of current. Our precisely engineered, sprung metal bridge in the connector body ties the various parts together and shunts the potential to the ground, preventing the flow of noise and significantly reducing distortion for an ultra-clean and stable power transfer.

If your connector has the Floating Field Damper, you can feel confident that you have the finest connector available on the market. Quite simply, no manufacturer of low-cost imitation connectors will go to the effort and expense of incorporating this patented mechanism into their power connection products. ..."

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...