Jump to content


Luxman


VU metar

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ajd' kad je već tema uzela zamaha da Äujemo Å¡ta se od zvuÄnika pokazalo kao dobar match sa Luxmanima? Postoji li neki kliÅ¡e poput Marantz-Tannoy ili Harman-JBL parova?

 

Radi to dobro uglavnom sa svime zahvaljujuci svojom izuzetnom muzikalnoscu i kontrolom i prirodnom tonu.

 

Tannoy ide odlicno, kao i sve moderne reinkarnacije cuvene BBC skole zvuka u vidu spendora, harbetha, grahama, stirlinga itd. Ja sam luxman cak slusao i sa misiion kutijama, iako su bile u klasi ispod pojacala dozivljaj je bio takav da slusas muziku ceo dan. Uglavnom treba eksperimentisati kao i sa svime, meni licno taj luxmanov retro dizajn i vizuelno fantasticno ide uz zvucnike koje sam pomenuo pa samim tim stvara jedan kompletan dozivljaj.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

To i mene vrlo zanima, verovatno rade u slicnom maniru kao i pojacala. Ovaj model ide uz L-505Ux, ma nema tu greske to radi super 100% kao i sve ostalo. Citao sam neke recenzije od D-05 i D-06 sa interneta. luxman je firma koju  jednostavno ne zanima stancovanje serija, kad nesto urade to onda traje dok ne unesu osetni dobitak u zvuku uredjaja za razliku od mnogih firmi koje se bave vise kozmetikom na ustrb sustine tj. zvuka. Dokle ce Luxman istrajati sa svojom politikom videcemo, nadam se da je nikad nece ni promeniti.

Link to comment
Share on other sites

I ja se nadam da se Luxman-ova politika nece promeniti, ali imajte na umu da su oni jedno vreme stancovali uredjaje ('80.-ih godina proslog veka)- kada ih je preuzeo Alpine,.... pa sam licno dosao u situaciju da uredjaj koji je 15-ak god stariji bolje zvuci od novijeg. Novije serije sam slusao po sajmovima i to je stvarno odlicno

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Japanska egzotika sa vu-metrima, retro izgled a i zvuk koji uvek privlaci i bez obzira koliko dobre komponente vec imate uvek postoji zelja da na svojoj polici imate i jedan komad vrhunske japanske inzenjerije. Luxman, jedan od pionira i sinonim za klasu A., tradicija koja traje od 1925 god. proslog veka.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 7 months later...
6 sati ranije, Petar111 said:

Molim za odgovor na pitanje vredi li kombinacija  C03/M03 900€? Nemam priliku da je čujem jer se prodaje privatno, daleko od mog mesta stanovanja. Čisto da se ne zaletim...

Unapred hvala

kad već niko ne odgovara...probaj da ubaciš u hifishark.com pretrazivac i pogledaj i sold items.ja tako vrsim proveru vrednosti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Evo i ja da se zvanicno uclanim u Luxman klub,  Lux L2 pojacalo i Lux T 210L Tuner analogni ima lep stos da lampica na skali blinka dok ne nadjem stanicu.  Lux L2 amp, pred Alpina period... kako su inzenjeri Luxa zamislili kratku putanju signala... ( no comment )

P.S. na sajmu slusao novu lampasku produkciju, sa tim bih rado otisao kuci i ne bih uopste vise razmisljao o pojacalima

 

DSCN1733 copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Imao sam skoro 2 god Luxman L550 u sistemu i zaista sam uživao u profinjenom zvuku koji je pružao. Totalno drugačija prezentacija nego bilo koja druga pojačala. Zvuk na finjaka ali sa jako dobrim basom i detaljima u gornjem spektru. Uvijek je nekako odisalo punoćom zvuka pogotovo u srednjem spektru i bez obzira na relativno malu snagu pucalo je od stvarne snage i kontrole.

Fascinantno je da je pojačalo uopce prezivljavalo tolike godine s obzirom da je sve unutra doslovce kuhalo od visoke temperature. Kondenzatore nisam nikada mijenjao jedino je iz nepoznatih razloga krepao Gretz, vrlo lako je zamijenjen puno kvalitetnijim.

Dobrih 10 godina prije toga sam imao pretpojacalo C 03 i C 02. Zanimljivo je bilo da je u direktnoj usporedbi C02 bio bolji od C03 koji mi je zvučao malo oštro i zrnato. Na žalost ne mogu se sjetiti na kojim izlaznim pojačalima sam probao.

Screenshot_20180420-205832.jpg

Screenshot_20180421-122310.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da se upišem i ja u klub kao veliki ljubitelj Luxman pojačala.

Kod mene je L-101 već dugo godina mislim više od 15 godina ako se ne veram, fantastičan zvuk daje. Pre Luxmana menjao sam svašta ali od kad njega imam I ne tražim dalje.

Pre jedno 10 godina istrošili se kondovi tako da je urađen kompletan  upgrade zamenjeni terminali i konektori pozadi, stavio sam mu jače kodnove po 10.000 mikrofarada po kanalu i proterao srebrno ožičenje,. 

S ozbirom da uvek imam Philipse I Bowerse Luxman je jednostavno dobitna kombinacija, to svira vrlo lepo, bogat zvuk tako da I kad bih menjao pojačalo u nekoj budućnosti opet bi išao na Luxmana možda neki snagaš ko zna.

Jedino što bi zamerio Luxmanu to je lampica iznad potenciometra koja vrlo često ume da crkne evo opet mi je zveknula i to menjam svake godine, ali van te kozmetike pojačivač je fantastičan.

Pozadi piše da je snaga 70w međutim Nemačka laboratorija ga je merila pre par godina i rekli su da je u stvari 77w ne 70w kako piše, eto ako nekog zanima mali info.

2m2ifbd.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Zamolio bih za utiske o kombinaciji Luxman M03 i C03 u odnosu na npr. Luxman L530.
Gotovo niko ne pominje snagaš Luxman M03 kao interesantan.
Šta je razlog?
Da li je taj pojacavac u klasi kvalitetnih Luxmana ili je to iz perioda Alpine?
Da li se on može uporediti sa Naim Supernait (ne po snazi) po utisku?

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, SUROKVL said:

I L530 je iz doba Alpine

Nije tako.

... Atsushi sold Luxman to Alpine in 1984, before starting the Airtight audio brand...

https://en.wikipedia.org/wiki/Luxman

LUXMAN L-530165,000yen(October, 1981 release)

https://audio-database.com/LUXMANALPINE-LUXMAN/amp/l-530-e.html

....The original L-510/530 were made by Lux Corporation in Osaka with a "YOSII" tag (1983) ; the L-510X and 530X got T tagged by Alpine in Tokyo (1984).......

http://www.thevintageknob.org/LUXMAN/L510/L510.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...