nezki Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Zdravo druÅ¡tvo, odluÄio sam da uzmem neko pojaÄalo za sluÅ¡anje muzike kod kuće. Već imam zvuÄnike Norsk Audio Baltic 30 ili Äak JBL TLX 700 ako ispregovaram sa ćaletom da mi da Oduvek mi je bio san da imam Marantza tako da mi je to prva želja. Odmah da se razjasnimo 80% muzike ću sluÅ¡ati preko mp3 preko kompa, ostatak radio (imam već radio). Jedan od uslova mi je da ima daljinski, prosto to je konfor od toga ne bih odustajao. Cenovno gaÄ‘am oko 100-120e eventualno ako neÅ¡to baÅ¡ dobro ispružim se joÅ¡ malo, ali ne bih ako ne moram. Å ta predlažete u tom cenovnom rangu? Kakvi su ovi surround Marantzi, pratim ima ih Äesto po oglasima? Npr. http://www.kupujemprodajem.com/Marantz-SR4002-AV-receiver-i-DVD-player-10293649-oglas.htm?filter_id=57451 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladovid Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Zdravo druÅ¡tvo, odluÄio sam da uzmem neko pojaÄalo za sluÅ¡anje muzike kod kuće. Već imam zvuÄnike Norsk Audio Baltic 30 ili Äak JBL TLX 700 ako ispregovaram sa ćaletom da mi da Oduvek mi je bio san da imam Marantza tako da mi je to prva želja. Odmah da se razjasnimo 80% muzike ću sluÅ¡ati preko mp3 preko kompa, ostatak radio (imam već radio). Jedan od uslova mi je da ima daljinski, prosto to je konfor od toga ne bih odustajao. Cenovno gaÄ‘am oko 100-120e eventualno ako neÅ¡to baÅ¡ dobro ispružim se joÅ¡ malo, ali ne bih ako ne moram. Å ta predlažete u tom cenovnom rangu? Kakvi su ovi surround Marantzi, pratim ima ih Äesto po oglasima? Npr. http://www.kupujemprodajem.com/Marantz-SR4002-AV-receiver-i-DVD-player-10293649-oglas.htm?filter_id=57451 Ako slusas mp3 i radio (koji takodje emituje mp3 ), kupi slusalice i voila Btw - ne bih ti savetovao da kupujes poluispravne uredjaje (kao sto si naveo na liku gore), ako se ne razumes u elektroniku, samo je pitanje vremena kada ce poluispravan uredjaj postati potpuno neispravan Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted January 28, 2014 Author Report Share Posted January 28, 2014 Pa sad ne bih se baÅ¡ složio sa tobom. Znam da je većina ovog foruma protiv mp3, ali niko ne može da me ubedi da se isto Äuje na Logitech zvuÄnicima od kompa nego na nekom sistemu koji sam naveo iznad Ja sam samo realan poÅ¡to većinu muziku puÅ¡tam sa kompa ~320kbps Ovaj sam Äisto naveo kao primer poÅ¡to ih ima dosta po oglasima SR-4xxx, SR-5xxx, SR-xxx Vizuelno su mi lepi, ali ne bih po izgledu da prosuÄ‘ujem o muzici Link to comment Share on other sites More sharing options...
rokijana Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Neispravan risiver..neispravan dvd...potrazite neki drugi risiver na oglasima Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladovid Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Ajmo polako - 1. ovo je hi fi forum (high fidelity=visoka vernost), ako ti je referenca za dobar zvucnik, zvucnik za komp , onda je mozda bolje da pronadjes resenje na drugom forumu koji se bavi racunarima 2. postavio si pitanje u podforumu za HiFiAudio, a spominjes surround receiver-e (postoji podforum koji i tu tematiku obradjuje) 3. mp3 je po nekim istrazivanjima stetan za sluh, pa sad .... 4. napisi u kakvoj sobi hoces da slusas muziku (dimenzije, ....), definisi ostale komponente sistema (zvucnici, kablovi,..) 5. pogledaj forumske oglase i tako .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted January 28, 2014 Author Report Share Posted January 28, 2014 1. Nisam siguran da si me razumeo. Hteo sam da kažem da sigurno Äak i mp3 bolje zvuÄi na nekom *dobrom pojaÄalu i zvuÄnicima nego na najobiÄnijim PC zvuÄnicima na kojima sada sluÅ¡am muziku. 2. Izvini možda sam promaÅ¡io temu, ako može da se prebaci. Surround receiver-e sam spomenuo, kao Å¡to sam rekao poÅ¡to sam ih viÄ‘ao po oglasima. Prvenstveno mi je potrebno reÅ¡enje za sluÅ¡anje muzike, a ako može i viÅ¡e zvuÄnika da podrži Å¡to da ne 3. Ne bih ovo komentarisao Samo sam hteo da budem realan. Iskreno imam puno muzike na kompu, veoma meÅ¡anu muziku sluÅ¡am i stvarno nisam u prilici da nabavljam muziku ozbiljnijeg kvaliteta od ~320kbps, režem itd. 4. Hm, prostorija je okvirno 5x5m, zvuÄnike sam naveo gore: Norsk Audio Baltic 30 ili Äak JBL TLX 700 ako nagovorim ćaleta da mi da. 5. Hoću, hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Za to Å¡to hoćeÅ¡ je bolje da tražiÅ¡ stereo pojaÄalo (rekao si da tjuner već imaÅ¡), nego Å¡to gledaÅ¡ surround receiver-e. Za isto para ćeÅ¡ uvek naći bolje pojaÄalo nego Å¡to je risiver. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted January 29, 2014 Author Report Share Posted January 29, 2014 Da, pretpostavljao sam to. Reciver-e sam gledao zbog mogućnosti da koristim daljinski za radio, ali bez toga ću preživeti. Kakva su ta Marantz pojaÄala u tom cenovnom rangu? Npr. PM50, PM52, PM53, PM493, PM57 Gde je najbolje da gledam, ja uglavnom tražim po kupujemprodajem.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted February 3, 2014 Author Report Share Posted February 3, 2014 Niko nema predlog za pomenuta pojaÄala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurajber Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Postoje neka misljenja da su Marantzovi risiveri u tom rangu losi, nemam iskustvo sa tim samo prenosim ....Ja koristim Pojacalo Marantz pm 80 nema daljinski , zadovoljan sam ali je nesto iznad tvog budzeta mislim da se krece oko 150e...Sto se tice prodaje da imas sajt KP ali budi veoma oprezan, prodaje se sve i svasta, ako imas mogucnost da cujes i eventualno proveris uredjaj bilo bi super... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 Å to duže gledam to sam dalje od Marantz-a :/ U svakom sluÄaju odluÄio sam da vas posluÅ¡am idem viÅ¡e na kvalitet zvuka, tako da jurim stereo pojaÄala, a ne receiver-e. Å to se tiÄe kutija izborio sam se za JBL TLX 700 Listam KP sajt, Å¡ta mislite o sledećim: Technics SUV 620, ima ih viÅ¡e i jedan MK2 mada ne znam koja je razlika - https://www.kupujemprodajem.com/Technics-SU-V620-new-class-A-10407047-oglas.htm?filter_id= Denon PMA 500AE - https://www.kupujemprodajem.com/Denon-PMA-500AE-10444742-oglas.htm?filter_id= Tehnics A 700mk3 - https://www.kupujemprodajem.com/Tehnics-A-700mk3-MOS-klass-AA-10096354-oglas.htm?filter_id= Sony TA-FB740QS - https://www.kupujemprodajem.com/Sony-TA-FB740QS-veoma-ocuvano--10139916-oglas.htm?filter_id= Yamaha ax-592 - https://www.kupujemprodajem.com/yamaha-ax-592-10311400-oglas.htm?filter_id= ili Äak i ovo Technics suv500 mk2 koje je dosta jeftinije - https://www.kupujemprodajem.com/technics-suv500-mk2-10115860-oglas.htm?filter_id=5359289 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gox co. Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 U kom si delu grada,ako si iz Beograda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ska62 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 ImaÅ¡ na KP jedan Sony tafb-940 qs za 100evrića ,a to je bolje pojaÄalo a koliko vidim i jeftinije od tafb-740 qs koje si pomenuo u prethodnom postu .Ako je tehnićki i vizuelno ok onda nije loÅ¡e uzeti ga u razmatranje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 @Gox co. poslao sam ti pp @ska62 gde, ne mogu da nađem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ska62 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Na KP u rubrici -pojaÄala .Prodavac je iz VladiÄinog hana .Oglas je od pre 7 dana . Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran_p Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Cambridge audio 340A je bolje zvuci nego Sony TAFB 940 ,imao sam oba u posedu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ska62 Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Cambridge audio 340A je bolje zvuci nego Sony TAFB 940 ,imao sam oba u posedu Ne verujem da ga može naći u okviru budžeta 100-120 evra . Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran_p Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 U okviru tog budzeta ne moze,a i Sony TAFB 740 je bolja od 940-ke Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezki Posted February 5, 2014 Author Report Share Posted February 5, 2014 Hajde da se malo držimo teme. Ja sam prosto prolistao oglase i ovo sam našao zanimljivo, zato sam vas pitao za savet oko tih ponuđenih Eventualno ako nešto zanimljivo ima natego bih se do 150e Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran_p Posted February 5, 2014 Report Share Posted February 5, 2014 Onda preporuka od mene za Sony TAFB740 ili Denon PMA500AE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now