Jump to content


Zvezdasta strujna letva


zoranzu

Recommended Posts

Korisno,kao ideja,moze i od drveta kutija,

na dnu stane je sav potreban materijal za izradu

Oyaide letva,sa 4 mesta,u tom fazonu kosta oko 500e

 

Od drveta :facehearts .

 

Naravno, super je link. Ova kutija sigurno vredi te pare, ultra dobro je obrađena, 1.7kg aluminijuma, to mora da košta toliko. Mislim, ipak, da je veci overkill raditi ovakvu varijantu, ovo sa zvezdastim vezivanjem je bitno samo po sebi daleko vise nego kako ce to spolja da izgleda.

 

Ima li kod nas ovih jeftinijih od furutech uticnica, ovako nesto  http://www.audiophonics.fr/socket-schuko-monacor-p-2084.html

 

i ostalih elemenata za unutrasnje povezivanje?

Link to comment
Share on other sites

Willi, uz izvinjenje sto skrenusmo sa teme, mozda da prebacis ovo u vezi sa zvezdastom letvom u novu temu?

Ako postoji zainteresovanost mozda mozemo i da organizujemo neku grupnu nabavku iz domacih radnji, po predlogu Zoranzu-a. Ako ne, da makar elaboriramo oko ovoga, pasce neka ideja za kutiju, gde i ko bi mogao da je secne kako valja, malo oko zica, malo oko konektora i slicno.

Link to comment
Share on other sites

Pa znaš kako... ako može neko da napravi ovako dobru alu kutiju za manje pare, što da ne... Meni je dizajn i funkcionalnost perfektna, baš mi takva jedna treba, s tim da bi meni posao baš, baš završavala neka sa 8 šuko-a (2 x 4).

Jedino da pitamo Leonarda da li može da napravi ovakvu za manje para (mislim, može on 100% da napravi ovako dobru, samo je pitanje koliko će da košta).

Eto, ja sam za da pravimo grupno preko foruma.

Jeeee... GB, GB, GB.... :banana :banana :banana

Link to comment
Share on other sites

:D  Leonardo je i meni prvi pik za ovakav rad.

Možda nije loÅ¡e da razjasnimo oÄekivanja i potrebe, da bi mogli da se odluÄimo Å¡ta dalje. Meni je ova kutija sa linka stvarno super ali ne treba mi. UopÅ¡te mi nije bitno kako će to da izgleda.

Mislim, ako Leonardo može ovo da napravi i upola cene sa linka ja nisam zainteresovan jer će to da mi stoji iza police, na mestu koje će da ugleda svetlost dana 3 puta godiÅ¡nje, ako i toliko puta. Dakle, mene interesuje da se napravi letva na ovaj naÄin (zvezdasto vezana) ali bih da proÄ‘em sa kutijom Å¡to jeftinije.

 

Tu bi trebalo da se odredimo na poÄetku, zasad smo samo ti i ja, i imamo razliÄite koncepcije :lol: . Nije straÅ¡no, ako se joÅ¡ neko javi sa željom bližom ovom ili onom konceptu videćemo Å¡ta i kako. Važno je da poÄnemo. Ovo može da bude korisna stvar za svakog, pre ili kasnije, možda i doÄ‘e do nekog Å¡ireg interesovanja dovoljnog da pokrenemo grupnu kupovinu. To zavisi od toga na koje reÅ¡enje će ko da se odluÄi, ali može i paralelno da se rade obe varijante, ako budemo usaglasili stavove o žicama, utiÄnicama i letvicama. Kutija je tu stvar koja pravi razliku u ceni. Naravno, ako se zadržimo dalje od Furutech i Oyaide utiÄnica i žica heklanih od sejÅ¡elskih devica na jutarnjem suncu ispod palme boje seltikovog dresa...

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup2 I ja sam zainteresovan...verovatno za dve...

 

Ola hombre!

 

E, pa, da kažem moj sluÄaj. Meni treba sa 4 utiÄnice. Koristim ustvari 3 utiÄnice, pojaÄalo, dac i dvd plejer koji mi služi za vrćenje diskova koje nisam zavrteo od proÅ¡log leta, ali ajde jedna neka ostane za rezervu (ako nekad preÄ‘em na pre - power kombo)...

ZnaÄi, treba mi samo za audio deo, "video" ureÄ‘aje sam odvojio na drugu utiÄnicu u zidu i kao razvodnu letvu tu koristim APC neku iz winwin. Ne bih ja meÅ¡ao audio i video ureÄ‘aje na isto letvi pa ma kako bila dobra. Za "video" deo (TV, media plejer, net modem, iptv stb, punjac za laptop...) mislim da zvezdasta letva nije potrebna.

Link to comment
Share on other sites

@Panta

Nije bre, nije, Panto majke mi! :o

 

Nisu ograniÄenja nego sam mislio da treba da razgraniÄimo potrebe (i oÄekivanja), kao Å¡to napisah negde iznad.

 

1. potrebe - koliko utiÄnica? Ako radimo grupnjak onda kontam da radimo kutiju na istom mestu? Nije ista kutija sa tri i sa osam mesta. To znaÄi viÅ¡e razliÄitih kutija na istom mestu. Možda može i tako.

 

2. oÄekivanja - ko je za kakvu verziju, skuplju (sa linka) ili jeftiniju koju tek treba da izmozgamo?

 

Daleko smo još od GB, po mojoj oceni. Prvo da vidimo ko je sve zainteresovan i za šta je zainteresovan.

Da odredimo da li da nabavljamo sve preko GB osim kutije koja će biti stvar izbora. To je možda i najbolje jer vidimo da ima želja i za skupljim i za jeftinijim kutijama.

Dakle, proćiće par strana dok se ne skupe zainteresovani, a svako bi za poÄetak trebao da odgovori na ovo pod 1. i pod 2. Ako ima i pod 3. neka neko napiÅ¡e, meni ne pada na pamet?

Link to comment
Share on other sites

Jedino da pitamo Leonarda da li može da napravi ovakvu za manje para (mislim, može on 100% da napravi ovako dobru, samo je pitanje koliko će da košta).

 

Ðема потребе и оваква Ñтвар решава поÑ'о а није много Ñкупа.

 

http://www.rajan.rs/pgs/aluminijum/aluminijumlimkvadratnekutije.html#     :thumbsup2

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Hvala za Rajana, ali ko će da onako precizno izbuši rupe za šukoe?

I ima li smisla gurati neke fensi-Å¡mensi Å¡uko utiÄnice ili bi i one koje prave u Majuru bile okay?

A žiÄke? Koji presek i koje bi bile dobre za kupiti?

 

Å to se mene tiÄe ne mora da bude neka skupa varijanta, poÅ¡to će i meni da bude iza police i neće niko živ da je vidi, ali mi se baÅ¡ svideo onaj "Francuz". :facehearts

Link to comment
Share on other sites

Hvala za Rajana, ali ko će da onako precizno izbuši rupe za šukoe?

 

Ма то није проблем за мању количину,   :rolleyes: Ð° ако имају украÑне маÑке, проблем је решен.

 

Што Ñе тиче утичница било је у Меркуру, треба проверити.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...