Jump to content


Offtopic na temu Focal JMlab


Kaiser

Recommended Posts

  • Replies 368
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Imao sam nedavno B & W cdm 7 special edition,zao mi je sto sam ih prodao ,veoma dobar zvucnik,sta cu volim da menjam i eksperimentisem.Za novu cm seriju sam cuo da je dosta losa,ubacili su novu seriju visokotonaca,basovi su 5 inch,i sve je naravno made in prc.Trudim se da kod B & W bude UK.Njihovi modeli iz 90-ih i pocetkom 2000tih,mi se cine sjajnim.Imam kuci par zvucnika raznih marki i cenovnog ranga, imam sta slusati.,

-Nikad nisam cuo niti posedovao JM Lab,zato me je zaintrigiralo.Hvala jos jednom na ucestvovanju u diskusiji.

 

Lose si informisan.  ;-)

Link to comment
Share on other sites

Auuu .. pa kake su to kutije od 1500 eura kojima su kabineti rezonantni a bas podrucje nedovoljno izkontrolisano?  :plakanje

 

 

Komercijalni modeli podnih kutija u toj cenovnoj klasi ne mogu da imaju kabinete sa debelim, ojaÄanim zidovima, gde je kutija priliÄno "mrtva" i nema rezonanci.

I materijal (koliÄina i kvalitet) i sama izrada (broj radnih sati) kvalitetnijih kabineta nose viÅ¡e troÅ¡kova.

Link to comment
Share on other sites

pa samo da se pozovem na moj prvi post-odgovor mislim Å¡ta sam vam rekao  jedan savet probaj umesto NF 214 kimber timbre koji ja imam u sistemu i dodaj u be-wireng oelhbach twin mix tanji promer za visoke, jeftini su , biće ti joÅ¡ bolji zvuk, sa izmenom ožiÄenja u zvuÄnicima nebi dobio niÅ¡ta ja sam to radio ranije na mojim B&W sa van del hull i nema razlike ortak na nekim DALI isto i niÅ¡ta se nije dobilo .

Da bi od unutraÅ¡njeg ožiÄenja dobio bneki razliku na bolje, trebao bi da ugradiÅ¡ Neotech kablove od Äistog srebra unutra. Tek onda se sve proÄisti i pojave se neki do tada neÄujni detalji.

Link to comment
Share on other sites

Dakle, ovaj naš forum je groblje brendova. Samo da nabrojim, do sada smo sahranili: Bowers&Wilkins, Dynaudio, Electrocompaniet, Tannoy, Sonus Faber...

Nije baÅ¡ tako, Vili, nije to samo ovde tako, tako je svuda. Na primer: http://www.diyaudio.com/forums/lounge/200865-sound-quality-vs-measurements-1159.html. B&W sahranjen naÄisto.

LiÄno se pitam kuda se dedoÅ¡e sve one fimre koje su nekada parvile zaista dobre zvuÄne kutije. Razumem da se vremena menjaju, razumem da se ukusi menjaju, razumem da se fabrike prilagoÄ‘avaju tržiÅ¡tu da bi opstale, ali ne razumem zaÅ¡to postaje sve teže i teže naći neÅ¡to pristojno u ovoj poplavi novih modela i iz novih, i iz starih firmi.

Budimo iskreni, ceo svet se promenio. Danas ogromnu većinu uopÅ¡te ne zanima kako neÅ¡to zvuÄi, zanima ih samo cena i niÅ¡ta viÅ¡e. Danas se traži da to neÅ¡to izgleda kao da koÅ¡ta €10.000, ali da u stvarnosti koÅ¡ta Å¡to manje, a nikako iznad €500. Na žalost, jako velikom broju ovih mladih audiofila (30 godina starosti i naniže) i ako bi podmetnuot neke strava dobre kutije, oni ne bi umeli da ih prepoznaju kao dobre. Ne mislim samo kod nas, mislim u svetu. Imajući u vidu kojom brzinom se menjaju modeli, nisam zaćuÄ‘en, pa samo to pratiti postaje posao za ceo dan, svaki dan.

I kada cela zvuÄna kutija koÅ¡ta recimo €900 nova, rukovodeći se važećom matematikom, cena na izlazu iz fabrike je €300, a od toga sami drajveri koÅ¡taju ne viÅ¡e od 15%. 15% of €300 je €45, pa ti vidi Å¡ta možeÅ¡ da oÄekujeÅ¡ za te pare, a treba da kupiÅ¡ za to najmanje 2, ponekada i 4 basa, 2 srednjetonca i dva visokotonca. Kakve drajvere za te pare možeÅ¡ da dobijeÅ¡, uzimajući u obzir da si fabrika i da kupujeÅ¡ na stotine, ako ne hiljde, komada drajvera?

Zar je onda Äudno Å¡to je ono Å¡to ti se danas nudi kao vrh vrhova u neprimereno velikom broju sluÄajeva zapravo ono Å¡to je nekada bio standard?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...