Jump to content


TV bojkot!


Milos A

Recommended Posts

Å ta se gleda? NiÅ¡ta. ViÅ¡e niÅ¡ta. Izbacio TV. Poklonio ga Mići u krojaÄkoj radnji u prizemlju. Forever and ever. TV moron no more! Vraćam se pisanoj reÄi. Prijateljima. Buljenju u prazno. Å etali se sinoć po zvezdarskoj Å¡umi. Soba mi diÅ¡e, nema viÅ¡e onog ogromnog crnog Äuda. U kući mi se viÅ¡e ne govori engleski. Umesto debelih ljudi gledam obronke Avale. Best feng-Å¡ui potez ikada. Ima nas sve viÅ¡e - pridružite se  :thumbsup2

 

otpad.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ostao bez TV-a 2007. kada ga je tadašnji cimer poklonio devojci. I nije mi nešto teško palo, voleo je da gleda ER za doručkom. Aktuelni TV je došao u paketu sa stambenim prostorom, koristimo ga kao multimedijalni monitor - jedini video sadržaj koji se povremeno pušta su filmovi iz naše kolekcije. Dok ne nabavim projektor. :)

Link to comment
Share on other sites

Evo drugi dan bez TV-a - nije lako, kao kada sam se skidao sa cigara.

 

UoÄio sam da mi se Äesto deÅ¡ava da mi u pozadini svira muzika, ja drndam po internetu, a na ekranu se neki Amerikanci sa veÅ¡taÄkim zubima upucavaju ili pokuÅ¡avaju da smrÅ¡aju. A mobilni zvoni li zvoni. Nije ni Äudo Å¡to mi se mozak pretvara u krompir-pire. Sve viÅ¡e zaboravljam stvari, sve teže sabiram i množim napamet. Za poÄetak - asta la vista Amerikanci  :wave2

Link to comment
Share on other sites

Nije ni Äudo Å¡to mi se mozak pretvara u krompir-pire. Sve viÅ¡e zaboravljam stvari, sve teže sabiram i množim napamet. 

 

Razumem na Å¡ta misliÅ¡, do pre 5 godina nisam imao mobilni i znao sam 50+ brojeva napamet,  Å¡to fiksnih Å¡to mobilnih. Danas, sada ovog momenta, mogu da napiÅ¡em 10, možda, ukljuÄujući babin i dedin, kao i mojih roditelja (znaÄi, efektivno 7 ili 8 )... Hmmm, zeznuto, poÄeću opet da piÅ¡em u rokovnik brojeve i da ih "ruÄno" ukucavam pre zvanja, tako sam radio pre mobilnog, možda pomogne.    :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ne gledam TV. Jos da izbacim komp i mobilni i to je to.

 

Ovo iz druge reÄenice nije niÅ¡ta manje loÅ¡e od tog iz prve.

 

Ja gledam TV, ali biram Å¡ta gledam, ako mislimo na TV program. Generalizacija da je sve loÅ¡e nije ispravna. Ne sluÅ¡amo ni svaku muziku već biramo. Tu sigurno postoji veća verovatnoća da ću da pogreÅ¡im nego sa TV programom, jednostavno zato Å¡to procentualno sluÅ¡am muziku neuporedivo viÅ¡e nego Å¡to gledam TV. Ali da je sve na TV-u bezvredna glupost - nije taÄno.

 

Internet je najveća gomila Ä‘ubreta kojoj smo izloženi. Neko će reći da i tu imamo mogućnost izbora Å¡to je potpuno taÄno ali iz dosadaÅ¡njeg iskustva zakljuÄujem da je negativni uticaj interneta neÅ¡to Å¡to je najteže svesno izbeći, mnogo je lakÅ¡e sa TV programom iako ovo deluje sasvim nelogiÄno. Uticaj interneta na sva životna polja je danas daleko veći nego uticaj TV-a (možda je u tradicionalno TV hipnotisanim sredinama kao Å¡to su USA stvar drugaÄija, mada, sumnjam) i proces zaglupljivanja forsiranjem potroÅ¡aÄkog mentaliteta kao jedino ispravnog i u danaÅ¡nje vreme poželjnog vida ponaÅ¡anja je okupirao internet kao ranije televiziju, naravno, globalno, kako bi drugaÄije. Uticaj na decu se vidi i ovde u Srbiji, kako će se to odraziti u budućnosti, da tako kažem, imaćemo nažalost priliku da vidimo. Ono Å¡to TV nije imao internet ima i već je usaÄ‘eno u svest, pogotovo mladih koji su roÄ‘eni sa internetom u kući, a to je: ako nisi online ti ne postojiÅ¡. Posledica je da kad si online, samo si tamo a realno blediÅ¡ i nestajeÅ¡, simptomi su već opisivani u komentarima iznad.

 

O telefonima ne bih poÅ¡to nisam nikad podnosio ni fiksne a ove pokretne nemam reÄi da opiÅ¡em koliko prezirem, pogotovo ono Å¡to su uradili sa (joÅ¡ malo, ali vrlo brzo) celokupnom svetskom populacijom najnaprednije od svih životinja. Objedinjavanjem telefona i interneta u jednom tablet/fablet/satnaÄlanku ureÄ‘aju koji postaje nerazdvojni pratilac u svakoj prilici dolazimo do kraja. Mislim, do kraja sopstvenih granica.

Link to comment
Share on other sites

Nije los potez to sa tv-om. Samo mislim da covek vise radi na sebi kada o tome manje prica.

Prosto, tvoja borba-tvoja stvar. Inace podrzavam da se razumemo. Mada ne kao Predraga u onoj temi gde covek hoce da se seli iz Bga (i pravi hi-fi sobu, mada to uopste nije bitno), pali covek u selo, dosta mu je ovog s****a - e on me odusevio!

Link to comment
Share on other sites

Ja palim TV samo kad hoću da gledam neÅ¡to Å¡to znam da je tad na program. A da mi TV bude upaljen u "pozadini" a ja kao sluÅ¡am muziku ili sam na kompu to nikada. Tako da, po meni, nije reÅ¡enje izbaciti TV već ga ukljuÄivati samo kad vam se gleda neki program (film, serija, sport....).

Link to comment
Share on other sites

Verovatno imam najduži bojkotaÅ¡ki staž na forumu. B) ViÅ¡e od deset godina, možda i celih tuce. Nije da se tu ne gubi i dobrih stvari, ali mi nije žao.

 

Filmove svesno propuÅ¡tam - doÄekaću ih, svakako. Propustio sam celu dekadu tehnoloÅ¡ki najnaprednije snimljenih filmova. Kada budem krenuo da ih gledam, verovatno mi sledi poÄetni Å¡ok nalik na "ulazak voza u stanicu". U meÄ‘uvremenu sam, kojekude, video dva - tri filma iz mas-produkcije... golo sr*nje. PriÄa se može ispriÄati u tri reÄenice, glavna fora su kompjuterske animacije. ZnaÄi, sledi stroga selekcija.

 

Ali, neku vrstu bojkota sam poÄeo mnogo ranije. Kada sam na video-rikorderu, svojevremeno, video dva - tri filma, izmeÄ‘u ostalih i "Predatora" Äija je jedina vrednost u, tada, dobroj produkciji, a prethodno sam ga video na Å¡irokom platnu, rekao sam sebi - ova sprava u moju kuću neće ući. Tako je i bilo.

 

Budući da su se stekli uslovi za kvalitetnu kućnu reprodukciju filmova, predstoji mi Äeprkanje po netu i vaÄ‘enje velikog, velikog broja propuÅ¡tenih dobrih, kultnih filmova, radi prvog odgledavanja. Možda mi neko i pozavidi na tome. :rolleyes: 

Link to comment
Share on other sites

ovako... moje prvo ostavljanje TV-a se desilo negde oko bombardovanja.. Naime posle nekoliko poslovnih poteza a la Dell boy sam bio prisiljen da prodam predhodnu garnituru HiFIja  pa i TV da bi ponovo poceo..  nekoliko godina jedini hifi mi je bio radio sat.   Moj prijatelj , inace clan ovog foruma me zajebavao da svira ko najbolji Onkyov tuner...  :D ...   vecernje sate sam ubijao citanjem knjiga iz biblioteke i naravno sa vise druzenja sa prijateljima....  i posle nekog vremena sam se navikao i mogu reci da je bilo cak sta vise super...  nesto kasnije kad su se poslovi stabilizovali,  sam poceo obnavljanje Hifija i druge tehnike pa je na red dosao i TV... tada neki Philips - katodni naravno..  medjutim smor.... na loga 3 antenu ( kablovska tad nije bila svuda po Pancevu )  sam hvatao nekih 10-15 kanala zavisno kako se koji pojavi i postane dovoljno jak da ga uhvatim...  od tih 15 ak sam u udarnom terminu - dakle od 18-20h sam na od tih 15 izbrojao cak na 8 spanske serije... a na ostalima naravno politika i slicne gluposti....  tada odlucih da stavim satelitsku antenu....  JEEE   iako mali korak za covecanstvo , ipak za mene pooveci...  u to vreme su se piratski otvarali Francuski kanali, Nemacki uvek FREE ....  Chess and pess , discovery ( iskljucim francusku sinhro na risiveru ) , boomerang, RTL , VOX itd...   naravno ne sve emisije nego odabrane ....  posle kad je dolazak do kljuceva za dekodiranje bio otezan , resih da uzmem TOTAL TV..   ista prica. kombinovana sa onom od pre...   sad od 100-200 programa  na vecini su gluposti ali ostaje par kanala koji se mogu gledati...  mada i oni vec pooprilicno smaraju... cak je i famozni History ch postao dosadan - od istorije nema ni H ..   Ubrzo je dosao i internet sa svime sto nosi...   sa ooogromnom vecinom gluposti ali sa ipak i dobrim stvarima...

 

 

  dakle nije tolko zlo TV  , barem ne danas kad imamo mogucnosti za stotine kanala.   potrebno je naci pravi izbor.  Isto je i sa internetom....  ali ipak ne dozvoliti da TV i internet preuzmu ono ljudsko.. da se vidja sa prijateljima, slusa muzika, bavi nekim hobijem, ici na pecanje , voziti motore, maziti macke( i one sa 4 i one sa 2 noge :D )  i pse  itd..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...