Jump to content


Album kome se uvek vraćate


Филип

Recommended Posts

Ovih dana, po ko zna koji put presluÅ¡avajući album "Always" azerbejdžanske jazz umetnice Azize Mustafe Zadeh, shvatio sam da je ovo muzika kojoj se najradije vraćam i iznova uživam od prve do poslednje numere. Ovo je muzika koja mi najbolje puni baterije. 

 

Aziza Mustafa Zadeh - glas i klavir

John Patitucci - bas

Dave Weckl - bubanj

IzdavaÄ - Columbia Records 1993.

 

Kada biste morali da izaberete samo jedan, koji bi to album bio?

post-17167-0-14405200-1387826716_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nice :)

 

Album kome se Äesto vraćam - synth-pop opera Lexicon of Love, iz 1982. Ovo je konceptualni album, ali ne onako smarajuće didaktiÄan kao Thick as a Brick ili Wall, već topao, emotivan i uzbudljiv. Treba i mora da se sluÅ¡a u komadu, bez pauza, motanja ili preskakanja. Tema je svakodnevna i veÄita - kako pronaći ljubav, kako saÄuvati ljubav, kako da veza bude sadržajna, da ima smisla? Na albumu ima 5-6 hitova - Look of Love, Poison Arrow, Tears Are Not Enough. 

 

ABC.jpg

 

Producent i autor koncepta je Trevor Horn, koji je kasnije napravio bendove Art of Noise, Frankie Goes to Hollywood i milion drugih. Bend ABC bez Trevora viÅ¡e nije napravio neÅ¡to vredno pažnje, ali nisu ni morali - ostavili su dubok trag u pop muzici 20. veka i meni. Na pusto ostrvo bih verovatno poneo neÅ¡to drugo - Posvećenje proleća, Apasionatu, devetu, Exodus, Absolutely Live - nemam pojma Å¡ta, ali Lexicon je album kome se nekako najÄešće vraćam  :listen

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, interesantno, sad kad se malo zamislim, Neil Young, Rust Never Sleeps, A strana, jako jako Äesto svira, mada ne bih rekao da mu se "vraćam", viÅ¡e je to neko default puÅ¡tanje kad mi treba neÅ¡to dobro u pozadini, recimo kad ćale navrati u posetu, doÄ‘u komÅ¡e na kafu, piÄimo Lore ili Preferans, crtam neki krov ili temelj ili Å¡togod tako zeznuto za faks itd...

 

Drugi pik bi bio Meddle, strana B.  :roll:  Echoes-u se Äesto vraćam u pravom smislu te reÄi, kad listam ploÄe (bez jasne muziÄke želje) velika je verovatnoća da će baÅ¡ to zavrÅ¡iti na vrteÅ¡ci.

 

Ako baÅ¡ mora da bude album u celosti, ondak bez sumnje Ommadawn (nije favorit No.1 kao PF Animals ali za taj floyd album mi treba raspoloženje, dok Mike radi uvek).  :screwy

Link to comment
Share on other sites

Naravno da je teÅ¡ko izdvojiti i deset prvih a ne jedan. Ipak, kada poželim da malo ispraznim baterije, najÄešće mi pada na pamet ovo Å¡to sledi. Džez-rok na stari naÄin, uz modernu produkciju, beskompromisno i snažno, od prvog do poslednjeg tona. Skroz dobar album. :)

 

 

 

Larry Coryell, Steve Smith, Steve Marcus, Kai Eckhardt / Count's Jam Band Reunion
folderafw.jpg
ТреклиÑÑ‚:
01. Scotland (Coryell)
02. Reunion (Eckhardt)
03. Rhapsody & Blues (Coryell)
04. Pedals and Suspensions (Coryell)
05. Foreplay (Coryell)
06. Blues for Yoshihiro Hattori (Coryell)
07. Tomorrow Never Knows (Lennon-McCartney)
08. Ballad for Guitar and Soprano (Coryell)
09. Jammin' with the Count (Marcus-Smith-Eckhardt)
СоÑтав:
Larry Coryell - guitar
Steve Smith - drums
Steve Marcus - soprano sax
Kai Eckhardt - bass
Jeff Chimenti - piano (#1,3,6,7)
Recorded on December 4-9, 2000 at Prairie Sun Studios, Cotati, CA.

Link to comment
Share on other sites

Želim da promenim svoj iskaz! Potpuno sam smetnuo sa uma kasetu!

 

Gene Clark i Carla Olson, album So rebellious a lover, isti sam video pre par godina u temi "Å ta se sluÅ¡a?", skinuo ga, snimo na kasetu i na mala vrata starog deka uÅ¡ao je u moju podsvest. Definitivno mu se najÄešće vraćam, imam 4 kasete (komad kod mene, komad kod matorog, komad u kolima i komad kod druga da mogu i tamo da sluÅ¡am). Ne umem da opiÅ¡em, mogu samo da kažem: sjajno, moraÅ¡ Äut'!  :blah

 

MI0003225764.jpg?partner=allrovi.com

 

 

 

 

@MiloÅ¡: dobar izbor  :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Ja slusam dosta saren izbor i prilicno ocekivan,ali ono sto uvijek mogu da slusam je Dire Straits.Svi su dobri zestoki ali kad njih pustim shvtim da je to to.Nemam samo zasnji cd,koncertni.Moj favorit je Communique njihov drugi album.U nekim audio casopisima za testiranje je koristen cesto Love over gold koji je fantastican,ali ja ovaj obozavamUz Zepeline sam odrastao,zahvaljujuci starijem bratu koji ih je slusao pa su mi oni broj jedan.Obozavam njihov dupli lp Phisical grafiti, sto je moj prvi kontakt sa tom grupom.Stvar ukusa ali mi je drazi od IV koji takodje imam.Ostalo je odlicno pa cu postaviti fotke,a volio bih da "cujem? vase misljenje,posebno starije garde ja sam 66 godiste.

Malo sam pretjerao umjesto albuma stavio sam albume.

Dodao sam Leb i Sol live album koji me razdrma dobro.Nije savrsen kao njihove druge ploce ali odslikava sirov zvuk u Kulusicu i....bas volim tu plocu.

 

post-29340-0-68108600-1387847318_thumb.j

post-29340-0-94254800-1387847342_thumb.j

post-29340-0-27446200-1387847361_thumb.j

post-29340-0-32933800-1387847379_thumb.j

post-29340-0-48206300-1387847796_thumb.j

post-29340-0-84508900-1387847819_thumb.j

post-29340-0-98560400-1387847857_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

.Moj favorit je Communique njihov drugi album.

 

Offtopic: I meni je Communique omiljeni Dire Straits album, a Å¡to se tiÄe Zeppelina najdraža je In Through The Out Door, njihova prva ploÄa u mom posedu (poklon od ćaleta kad sam kupio prvi gramofon).

Link to comment
Share on other sites

Iako dosta albuma volim, ovome se stalno vraćam, možda i zato što ga je tako lako slušati:

 

 

Moon+Safari.png

 

Prvi susret sa albumom je bio krajem devedesetih kad sam video spot za All I need. Spot izgleda kao trejler za film, i jedno vreme sam i mislio da je u pitanju soundtrack.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6BqEym4ffSk

 

Ubrzo sam nabavio i ceo album i joÅ¡ mi nije dosadio. Mogu da ga pustim na repeat i ceo dan da se vrti. Ili za lagano kruziranje kolima, po mogućstvu uz obalu mora - savrÅ¡eno.

Link to comment
Share on other sites

Iako dosta albuma volim, ovome se stalno vraćam, možda i zato što ga je tako lako slušati:

Moon+Safari.png

Prvi susret sa albumom je bio krajem devedesetih kad sam video spot za All I need. Spot izgleda kao trejler za film, i jedno vreme sam i mislio da je u pitanju soundtrack.

http://www.youtube.com/watch?v=6BqEym4ffSk

Ubrzo sam nabavio i ceo album i još mi nije dosadio. Mogu da ga pustim na repeat i ceo dan da se vrti. Ili za lagano kruziranje kolima, po mogućstvu uz obalu mora - savršeno.

I ja ih gotivim. Retko vredna muzika iz 90-ih.

Link to comment
Share on other sites

Prvo sam je Äuo  uživo na nekom velikom koncertu gde je otpevala: Talkin' Bout a Revolution. Od njenog pevanja sam se naježio. Njen prvi album: Tracy Chapman sluÅ¡am i dan danas obavezno od poÄetka do kraja i nikada mi neće dosaditi...

Upravo sam ga apsolvirao,po ko zna koji put.A i Jugoton je odradio posao sa otiskom za medalju.Svaka im cast. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

post-12844-0-14147400-1388058339_thumb.j

 

Definitivno ovaj.Nije to sigurno najbolja ploÄa koju sam Äuo ali sećanje i Äinjenica da sam u 7. - 8.razredu  ustajao u 6- 6.30 da bih je glasno sluÅ¡ao sa drugarima pre odlasku u Å¡kolu ili na trening plivanja ,neminovno me tera da joj se uvek rado vraćam poslednjih tridesetak i kusur godina.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...