Jump to content


Zujanje onboard zvu�ne karte


VU metar

Recommended Posts

A koja je zvuÄna u pitanju? Ako je integrisana to najverovatnije prolazi elektriÄni Å¡um od ploÄe, procesora, harda... Tu nema pomoći.

Pise u naslovu da je onboard tj. integrisana. Realtec-ov cip, nema sta drugo. I ja mislim da je sum al ako je neko kung-fu kuciste/napajanje onda je vrlo moguce da je do uzemljenja...

Link to comment
Share on other sites

Probaću kad pozajmim instrumente.

 

SluÅ¡alice su ukljuÄene u green portu koji u setnzima je odabran da bude headphones. Ukoliko odaberem da taj port bude line out zujanje se utihne zajedno sa sveukupnim audio signalom i tako je podnoÅ¡ljivo, mada i dalje je to isto zujanje prisatno. Pri ovakvoj line out podeÅ¡enosti green porta primetio sam da sluÅ¡alice rade kao mikrofon, uspeo sam da snimam preko njih. Kako je to moguće ako je port podeÅ¡en na line out, znaÄi za ukljuÄivanje zvuÄnika? Ako ga asajnujem da bude headphones ili Äak mic in - sluÅ¡alice ne rade kao mikrofon. :blink: Može li ovo da ima veze sa zujanjem? Btw zujanje je konstantno i menja frekvenciju ako pomeram mouse, ako tražim po hardu i sl. ZvuÄi ovako: http://www39.zippyshare.com/v/92629007/file.html

Link to comment
Share on other sites

Da li je zujanje ili brujanje? Brujanje u smislu dubok ravnomeran ton, 50Hz.

 

Ako je dubok, vrlo verovatno je da imaÅ¡ loÅ¡e napajanje (ne mora biti neispravno, jednostavno je loÅ¡e), ili si povezan sa nekim drugim ureÄ‘ajem sa njanjavim napajanjem (kod ćaleta u stanu je kineski CRT TV bio spojen na raÄunar SCART kabelom i to je pravilo gluposti sa masama). Posle smo naÅ¡li da je iz kablovske dolazio DC fantomski napon, ali zagaÄ‘en nekom AC komponentom. A ja sam joÅ¡ davno imao brujanje jer je (loÅ¡) dugaÄak audio kabel samo prolazio kroz Å¡umu utikaÄa i kablova za napajanje svega i svaÄega iza stola.

 

Probaj da iskljuÄiÅ¡ iz struje baÅ¡ sve osim kućiÅ¡ta i monitora. IskljuÄi i kabel kablovske ako ti je TV tu negde blizu, ili ako koristiÅ¡ kablovski modem. Ako si na ADSL-u, iskljuÄi i telefonski kabel. Ako brujanje prestane, ukljuÄuj polako jedno po jedno dok se brum ne pojavi.

 

Dalje, ako je u pitanju brujanje, jesi li u kući ili zgradi?!? Kakva je instalacija? Da li su uzemljenje i nula ispravno urađeni? Da nije neki pametnjaković od komšija uradio ono što majstori zovu nulovanje?

 

Ako je zvuk viÅ¡i od tog 50Hz brujanja, tek tada poÄni problem da tražiÅ¡ na ploÄi i unutar raÄunara.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...