Jump to content


DAC-Parasound-1000


milje

Recommended Posts

Ja sam imao taj DAC.Izuzetna izrada zvuk prosek.Kada se apgrejduje to je razlika nebo i zemlja.Moj bivši komad apgrejdovan od strane Impulsa svira kod kolege Patašona, vrhunski, slušam ga najmanje jednom nedeljno.Ali, bez apgrejda samo korektna sprava i ništa više.Vredi se potruditi oko njega i izvući zvuk!

Link to comment
Share on other sites

Ovaj Parasound se kupuje uglavnom zbog 63ke.Nije isplativo menjati, ako hoćeš 1704 bolje potraži neki drugi uređaj,pogotovo što niko ne zna kako će to sa tim apgrejdom od 300 i kusur evra svirati.Ima tu još štošta da se menja, Parasound nije pogodan za apgrjed kao AKAI CD79!

Link to comment
Share on other sites

Taj kleÅ¡ koji planirate je izuzetno osetljiv na sistem na kome će biti izveden.U zavisnosti od sistema mogu da se dobiju dijametralno suprotni rezultati.Zato je za mene jedino merodavno kako neÅ¡to svira kod mene a ne u apsolutnim razmerama.Ali svakako ideja je interesantna i pozitivna, konaÄno jedna svetla stvar na forumu u post-Pedroijanskoj eri ! :D

Link to comment
Share on other sites

to na nasim prostorima  verovatno niko nije cuo,tako da zvucno ne zna se da li vredi.

dobices 24-ro bitni dac sa odlicnim cipom,ali koliko mi je impuls objasnio tu je najvaznija stvar da se neke mase razdvoje,poboljsaju kondovi na kriticnim mestima i optimizuje okruzenje za savremene op ampove.

mozda i u somboru parasound moze da postane 24-bitni,impulse javi se....mada se tako gubi prvobitna ideja,jer je taj uredjaj nabavljen zbog 63-ki i odlicne izrade sa tri trafoa,napajanjem ko za pojacalo i silnim regilatorima napona,a ti bi da vadis 63-ke....

mada i meni bi bilo zanimljivo cuti takvu verziju ovog daca,tj neko drugi u ovom slucaju da obavi research and development,a ja da dodjem na gotovo,mada meni ovako mnogo dobro radi!

Link to comment
Share on other sites

 

ali koliko mi je impuls objasnio tu je najvaznija stvar da se neke mase razdvoje,poboljsaju kondovi na kriticnim mestima i optimizuje okruzenje za savremene op ampove

Toliko mi je i Aleksandar objasnio...SluÅ¡ao sam ga na kratko klot, bez ikakvih intervencija i shvatio da tu ima potencijala...Ja ne robujem Hi-Res formatima, ali sam video ovo na e-bayu i Äisto na glas razmiÅ¡ljao da li ima smisla...NemaÄka firma stoji iza toga, nisu Kinezi :)

@zoranzu

1702 je odliÄan ...sluÅ¡ao sam ga i posedovao u viÅ¡e implementacija, ali ipak mislim da je 1704 bolji (nisam nijedan, na žalost, sluÅ¡ao u svom sistemu)

Link to comment
Share on other sites

Pre bih rekao da je 1702 naslednik 63ke,

Kod dobro sredjenih 16 bitnih masina,nema potrebe za hi res formatima,

One zvuce kao Hi Res

 

 

to je bio i moj rezon,vrhunska 20-bitna masina uradjeno beskompromisno(kakvu kad je bila nova nisam mogao ni da sanjam) i tunirana na uho,uvek pre nego 24-bita kinez sa sve i jednim delom u sebi falsh(kopija)!

 

u kuci imam jos jedan takav uredjaj,doduse ne doradjivan(nema potrebe,samo promenjene lapmp,metnuo mulard)california audio labs dac alpha i transport delta i ne znam s kojim od dva daca sam zadovoljniji.

Link to comment
Share on other sites

ne robovati 24 bita u tome se slazemo,posebno sto su ti mediji jos uvek sumnjivi u smislu kako su postali visoko rezolutni.

a i ako su pravi 24 bitni treba ih slusati na novim modernim spravama u rangu tog parasounda kad je bio nov i aktuelan,a to cu ja kanda malo popricekati.takve sprave,koje sam ja cuo i da su me zadovoljile su young sa palmerom i hegel 10.a to je 1000 eura i vise.

 

ta kategorija dacova ce se poboljsavati i pojeftinjivati,a ja cu sacekati da to mogu da platim i da budem zadovoljan,kao sto sad jesam!

Link to comment
Share on other sites

Nemam sta reci sto vec nije navedeno. Upgrejdi koje zapad daje su mnogo para malo dobitka. Ne poklanja se paznja osnovnim problemima. Na primer taj Parasound ima izlazni niskorpopusni filter uradjen sa dva operaciona gde sece i gore i dole. Kad se to koriguje da mu propusnost bude veca dobije se brum koji su u fabrici greskom napravili vezivanjem masa digitalnog i analognog napajanja kod trafoa a ne kod stabilizatora. To je greska u projektovanju i verovatno im je bllo lakse staviti filter da to sasece. Zato dobijete iz Parasounda obican uredjaj dok mu ne oslobodite zvuk da lako prolazi. Mana mu je sto je tezak za rad jer je dvostrana stampa i svud je masa isprepletana tako da ima oko njega dosta secenja da ne radi kao Rotel RCD971 kom su isto mase upetljane ukrug. Po netu ako pogledate niko nije uspesno modifikovao Rotela a za parasounda treba takodje raditi radikalna secenja stampe i ponovno vezivanje. Mnogo je laksi nacin ubosti skupi cip za minimalan dobitak u zvuku i kad platite 300 evra onda cutite da se ne bi odali kako su vas nasankali.

 

Sto se tice 1704 moze jako dobro da radi ako se odradi kako treba. Na zalost slusao sam ga u Primare CD31 gde je bio jako suv i nemuzikalan. Nakon ozbiljne modifikacije tek dobijete dobar uredjaj. o tome moze SuperFi napisati jer je on svog dobrano izmenjao i dobio odlican rezultat. Ne znam da li ga Opera Consonance ima ali ako ima tamo je lepo zvucao. naima 5x nisam slusao u svom sistemu ali verujem Surokvl da je odlican.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...