Jump to content


PIONEER A 60,A 70,A 80,A 90


don

Recommended Posts

  • Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

evo ovako,skoro sam bio kod jednog drugara i on mi je malo puÅ¡tao neke stare disco pesme onako na pola snage i svidelo mi se kako je to zvuÄalo,onako snažno ,kao kad bi te Tajson udario u stomak svaki put kad opali bass.Ja sam tek posle nekoliko dana skontao da mi se svidelo i onda sam ga zvao da ga pitam koje je to bilo pojaÄalo i on mi je odgovorio PIONEER  A 616 ! za zvuÄnike nije znao Å¡ta da mi kaže jer su bili neki pravljeni kug fu,kako bih ja to rekao,a za CD player mi je rekao koji je ali sam zaboravio.E sad,to možda ovde na forumu može neko da prokomentariÅ¡e kao da se muzika ne sluÅ¡a tako,ali ja nisam u tom smislu audio fil,ali ne može niko da mi kaže da ne volim muziku,jednostavno dugo godina sam radio po discotekama i zavoleo sam vremenom glasnu i snažnu muziku.U kolima imam takmiÄarski sistem ,ali u kući želim da se vratim na staze svoje mladosti ,kad se muzika sluÅ¡ala na pravim spravama,tj. ne kažem ja da ove nove komponente ne valjaju,nego da sam ja obožavalac starih HI FI ureÄ‘aja,koji su nam nekada bili teÅ¡ko dostupni i zbog cene i zbog drugih stvari,a sad ih mogu nabaviti za puno manje para ,nego Å¡to je to bilo nekada.Naravno da bih pored tog "udara bassa",koji želim da postignem,želeo da je sistem kvalitetan,(ali prvo priÄam o pojaÄalu,jer idemo redom,nemam para da kupujem odjednom ceo sistem),da nije preskup(a to svima odgovara,jel tako?),i da jednog dana mogu da ga prodam,kad budem imao skupljena neka novÄana sredstva i dovoljno znanja i želje da napredujem u HI FI segmentu života.LiÄno mislim da bih svaku predloženu kombinaciju morao prvo da posluÅ¡am da bih mogao da dam realnu sliku .

Link to comment
Share on other sites

Mislis ?Toga sam se i plasio.Zbog toga sve vise i gubim strpljenje na forumu.Nadam se da nisi u pravu.

 

Kolega opustite se  coveka znam  . U pitanju je covek iz N. Sada ,  Masinac po struci i pravio je malo povecu pauzu u hi - fi - ju pa ga zanima dosta stvari vezano za Pioneer - e koje koliko vidim voli . Upoznali smo se preko kp jer se interesavao za mog Pioneer - a  A 777 koji mi je na oglasu. Na kp je takodje pod nick name ,, Don ,,  https://www.kupujemprodajem.com/50238-1-don-svi-oglasi.htm

 

U ovom slucaju nemate potrebu za strahom od upada Pedra  - Srdana itd , itd   kojekakvih dokonih ludaka koji provociraju dobronamerne kolege koji se naivno  pecaju u njihove zamke.

 

Slobodno pomozite coveku ako vam to ne predstavlja neki problem. Verovatno nije razmisljao da je u okviru one teme mogao da ubaci i ove modele Pioneer - a - ali dobro nov je , bice on okey  ;-)

 

Stevdzo , Terminator izvinite se coveku pa nastavite. Mislim da on  i ne zna da forum pati od kojekakvih  trolova

Link to comment
Share on other sites

hvala na podrÅ¡ci! nisam znao da mogu sva pitanja da postavljam u okviru jedne teme,nego sam mislio da svako potencijalno pojaÄalo treba da ima svoju temu,ali izgleda da sam pogreÅ¡io,da li od sada mogu sva pitanja da postavljam u ovoj temi,da ne bih viÅ¡e lutao po forumu i da ne bih greÅ¡io?

Link to comment
Share on other sites

Da bi znao kakav zvuk zeli treba da cuje vise sistema detaljnije. Osnovni nosilac smeka zvuka nekog sistema sa sigurnih 80 tak % su definitivno zvucnici. Ostalo se moze blago korigovati amplifikacijom izvorom kablovima...ali ovo sto je glavno su upravo zvucnici.

Kad se pronadju oni koju u Vasem prostoru zadovoljavaju Vas ukus treba stati. Nekad to putesestvije moze trajati i godinama. Ne kazem da ne treba posle poslusati i neke druge, u svojoj prostoriji naravno, nego da se ne treba zaletati sa zamenama da posle ne bude kuku lele vracaj nazad staro. A starog nema vise.

Upravo tako, prvo se odaberu zvucnici pa se onda probavaju razna pojacala...

 

Inace imam Pioneer A-80 al ga jos nisam probo lol :lol:

Trebalo bi da dobro odradjiva bass? Tako da ce da tera woofere aktivno u nekom FAST(Fullrange And Subwoofer Technology) sistemu :)

Link to comment
Share on other sites

Tema nije u pocetnicka pitanja pa ne moram da stedim kolegu Dona, kazem si svoje misli slobodno. Razume on, nije klinac. ;)

 

Polovno pojacalo u kojem pasivne komponente kao kondici i sl imaju 10.000 radnih sati zivota (da ne pricamo o najslabijih koje namecu garantni rok ne vise od 3 godine) prevalilo je 30 godina i sada da ga diskutiramo kao da je stari francuski konjak na posebnim temama (3-4 komada). 

 

Kupuj to i gotovo, ako ne valja bacis u dzubre i kupis drugo. I tako dok ti ne dodje pamet u glavi i kupis nesto novo za pare koje imas da potrosis. Koliko ti je cilim dugacak, toliko ispustis i nogice. 

 
  • Novo - iz ducana.
  • Polovno - ne vise od 5 godina.
  • Polovno delimicno ispravno - ne vise od 10 godina.
  • Dzubre. 
 
Naravno postoji i dzubre novo iz fabrike. Ali ako imas samo to da kupis, to ces da kupis cak i ako ides na polovno. Ne mozes bit pametniji od celu industriju konzumerizma. Oces nesto bolje, super, ekstra, kvalitet i sl. za male pare? Nema toga, zato radi jace, stedi vise, zaradi pa si kupi. Ovo je hobi za celi zivot, ne za danas/sutra. 
 
Pre bi kupio novi NAD 3020 D nego kanturine neispravne od 30 godina.
 
Ma sta ja znam. Ja sam ipak samo pocetnik. Nama se pola oprasta, nadam se.  ;)
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...