Jump to content


S-fi glavni sistem


SuperFi

Recommended Posts

Prosli smo dosta puta kroz to. Snimak nosi 99% price u uporedivim sistemima. Iz nekog razloga je neretko analogni snimak bolji, cak i na izdanjima koja su inicijalno digitalno snimana. Na analognim snimcima je prilicno razumljivo zasto je to tako.

Ko ne veruje, nek uporedi recimo Stockfisch regularna izdanja sa DMM-CD/SACD izdanjima. Vrlo je ocigledno da je primenjeno neko "procesiranje" - zvuk puca od dinamike i kolorita. Mozda cak i malo neprirodno.

Za slabije upucene:

https://www.stockfisch-records.de/pages_art/sf12_dmmcd_e.html

 

@vdzele se malo vise bavio time i nabavljao vinyl ripove raznih albuma / track-ova i to su cesto najbolje zvucece digitalne verzije tog materijala.

Link to comment
Share on other sites

17 minuta ranije, Delija said:

Ovaj Igorov je neki sasvim drugi Tannoy. Za mene bas veliko i vrlo prijatno iznenadjenje.

Recimo da nisam ljubitelj Tannoya ali kod Igora svira sjajno - i to sam slusao pre svih ovih promena (polica najbitnija od svega😄)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sa nedelju dana zakašnjenja evo da podelim reč dve o slušanim utiscima od prošlog vikenda kada smo u gostima kod Igora bili kolega Naum i ja. Iako smo zvanično otišli povodom zajedničkog projekta (u kom je Igor potegao lavovski deo posla) koji se privodi kraju, ja sam baš želeo čuti ovaj sistem. 

Prvo se poslušalo par pesama "na hladno" i to ne bih komentarisao jer nije vredno pomena u poređenju sa zvukom kom smo se vratili nakon malo obavljenog posla van kuće. Najupečatljiviji utisak koji je Kensington GR sa pratećim sistemom ostavio na mene je lakoća sa kojom izbaca svaki ton. To radi bez trunke napora i stegnutosti pa zvuk prosto teče. Zvučna scena je vrlo prostrana ali nije od onih što te gađa u facu već kreće od zvučnika pa se razvlači u pozamašnu dubinu. Tonalno je u pitanju vrlo pun zvuk, sočnog basa ali i sredine, mada nije to jedan od onih sistema gde toplota udavi ostatak zvuka. Sredina je detaljna ali ekstremno raskošna i raslojena na način da se čuje mnoštvo detalja ali bez dodatka ikakve veštačke oštrine i naglašenog oivičavanja. Prosto se čuje ogromna količina prirodnih i raskošnih detalja koji deluju sasvim prirodno i nenapadno. Ta količina informativnosti koja pritom uopšte ne zamara se ne sreće često. Slušao sam ranije neke starije Tannoy-e sličnog koncepta, takođe pogonjene lampama...ali njihov se kvalitet svodio mahom na veliki i topao zvuk koji teče bez napora, ali ti sistemi nisu imali ni t od ovde prikazane transparentnosti. 

Nismo ovom prilikom ništa testirali i menjali, iako smo želeli da uporedimo jedan jako fini R2R DAC koji sam doneo sa lampijem... zafalilo je kablova za SPDIF i drajvera za USB. Možda je tako i bolje jer smo ovako prosto slušali domaćinov sistem koji je očigledno izvanredan miks vrhunskih fabričkih i DIY sprava. Ja samo mogu reći da što smo duže sedeli to sam više uživao u muzici. 

Igore, šta da kažem sem da je u pitanju vrhunski sistem. Hvala na gostoprimstvu, dobroj klopi i iscimavanju oko zajedničkog projekta. Nadam se da će i to prosvirati na sličnom nivou kada se upari sa onim AB monstrumom. A kad se moj par usvira nadam se da ćeš naći vremena za jedno kontra gostovanje. :cheers

Link to comment
Share on other sites

@Aibo hvala puno na lepim rečima! 

Slažem se u potpunosti sa opisom Tannoy zvuka. Inače, slušao sam i stariju verziju Kensingtona (SE) i to nije ni slično zvuku GR verzije. Naravno da mi ne pada na pamet reći da je bolje ili gore...jednostavno je SE više old school škola (više Tannoy zvuk da se tako izrazim). Ogromna većina mojih drugara iz Subotice ima neki Tannoy zvučnik, od male 10ke Loockwood Monitora preko raznih verzija Ardena pa sve do Westminstera SE 🥰 Kensington GR definitivno ima drugačiji zvuk koji se ne mora svima dopasti ali većina se iznenadi...

Zaista mi je žao što nisam uspeo da vam demonstriram Lampijevu superiornost 😄 Ja slušam samo spdif out izlaz iz LDMS servera. Tvoj DAC nema taj ulaz. Mogli smo probati Shigaraki transport. Sledeći put.

Inače, pre par dana me je nazvao Lucas Domansky, čovek koji stoji iza LDMS branda. Odradio mi je najnoviji upgrade. Pojma nemam šta je uradio ali lik je definitivno legenda. Ne slušam ništa sem servera. Nakon odmora ću se posvetiti analogiji i ponovo zaključiti šta je definitivno bolje 😂

Kada je naš projekat u pitanju, ako ne explodira kao SpaceX raketa biće pun pogodak! 

Link to comment
Share on other sites

Imam par projekata koji su dospeli na red da se pozavršavaju. UP amp je jedan... Napravljena prednjica od 15mm Alu i plastificirana u belo. Mrežice takođe plastificirane.

UP je projekat sa nekog francuskog foruma i izvesni Peufeu ga je isprojektovao. Ulazni stepen je Super symmetry topologije (cross coupled feedback) Nelsona Passa uz dodatke nekih drugih fora (current mirror VAS). Prvih 15ak watta je u A klasi pri 8 oma. Dizajn i organizacija unutar kutije je moja a amp je maestralno polemio, istestirao i pustio u pogon vrhunski poznavaoc Pass (i mnogih drugih topologija) Vlada aka Radule 

Titan! Ono Superfi na frontu je šala, neće tako ostati 😀

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, SuperFi said:

Zaista mi je žao što nisam uspeo da vam demonstriram Lampijevu superiornost 😄 Ja slušam samo spdif out izlaz iz LDMS servera. Tvoj DAC nema taj ulaz. Mogli smo probati Shigaraki transport. Sledeći put.

Ima SPDIF, i ja taj tip veze arčim, samo je na njemu RCA a kod tebe je sve BNC pa smo ostali bez veze. 😅 Idući put... taman valja i taj UP čuti ako radi kao što izgleda, a verujem da je tako. 👍 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...