Jump to content


S-fi glavni sistem


SuperFi

Recommended Posts

7 minutes ago, SuperFi said:

Od ovog B3 je jedino Lalin TRP...hmm...cudniji :D

Zaista ne mogu reci da sam fan izgleda. Rekoh zeni i deci, podseca me na slinavog francuskog buldoga. Mozda u svoj svojoj ruznoci i dopre do srca. Jednom. :D

Ružan ali čarobnjak, neće se baci videćeš !

Link to comment
Share on other sites

Ko očekuje od Fikusa lep uređaj nek razmisli ponovo. DAC je klasičan ali te 6SN7 su za medalju čudne (ružne brate) ali ako dobro zvuče sve im je oprošteno. Lampi imaš dovoljno pa se igraj.

Još jedna stvar ispravljačica je napred što je kontra od onoh što smo navikli. Prži ti to pa da huni dođu i čuju.

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, SuperFi said:

Namesticu mu Roboponga na 120 loptica/min da vidimo kolko ce da izdrzi :D

7 sati ranije, patason said:

Imam ja lek za ovog somborskog bečliju, kad dodje kod mene slusace kuzmu sa gliderom I dva tega jedan uz drugi na stogi s-u.... Veca kazna mu ne treba. 

 

A da je svaki lampi ruzan, ruzan je.... Osim onog u Duracell bojama :D

Па овде се већ методе за мучење смишљају. Ево, све признајем :D.

Имао бих ја радо блатика, па макар још мање леп бијо.

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, SuperFi said:

Ovo su definitivno najcudnije lampe koje sam ikada video. U pitanju je 6sn7 globe. Unutrasnja konstrukcija je specificna, po uzoru na stare globe lampe: nema gornjih liskuna koji sluze za fiksiranje mehanizma lampe. 

@golum i @patason su mi sugerisali da ih obavezno uzmem. Navodno su jedne od najboljih iz nove produkcije. 

Lampe definitivno nisu problem. Imam u steku Sylvania angle plate 7N7, GE 6SN7GTB, Raytheon 6SN7...

Male lampe su JJ ECC802 Gold pin. I tu su spremne Sylvania 5963.

I vise nego dovoljno kvalitetnih primaeraka da odaberes ono sto tebi najvise odgovara :)

Mada mozda potrazis odgovarajuci ekvivalent 6SN7 iz ove "Special Red" RCA serije? Mislim da je to 5692.

Svojevremeno isprobao i nekako kao da je bolje radilo u uredjaju od postojece 6SN7GT?

http://frank.yueksel.org/other/RCA/RCA_Special_Red_Tubes.pdf

Da te sluzi u zdravlju i veseju!

 

Link to comment
Share on other sites

12 minuta ranije, paja959 said:

nice...ne znam koliko toplote bacaju uvis te cefke iz DAC-a,udaraju ti u donju stranicu od ploce na kojoj stoji gramofon,to ide dalje uvis,susis motor od gramofona,susis belt,i vesanje od zvucnice pojacano...

B)

Pajo, sto mracis? :rolleyes:  Lepa slikica za tebe u prilogu.

Lampe su neverovatno hladne. Ovu okruglu ladno drzim za vreme rada. ECC802S su malo toplije. B3 se daleko manje greje od 5687 u B2. Da li samo zato sto su lampe napolju, ne znam. 

 

Propascemo.jpeg

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, paja959 said:

nice...ne znam koliko toplote bacaju uvis te cefke iz DAC-a,udaraju ti u donju stranicu od ploce na kojoj stoji gramofon,to ide dalje uvis,susis motor od gramofona,susis belt,i vesanje od zvucnice pojacano...

B)

Адидас сланину уместо? :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Slegli se utisci o poseti prethodnog vikenda sjajnom coveku i sistemu.U organizaciji Goluma , a mojoj realizaciji Zexx, Do-re-mi i ja smo se obreli u Subotici.Uz sve audiofilske blagodeti uzivali smo u gostoprimstvu, gastronomiji i ispred svega jednoj opustenoj, prijatnoj atmosferi.Cela akcija je trajala 10 sati od cega smo 3 sata putovali (aller-retour), 2 sata kod Daniela (Igorovog prijatelja) i ostatak kod Igora.

Poprilicno dug vremenski period ali domacin je imao brojne stvari da prezentuje a i mi smo se opremili za gostujuci teren.

Krenucu hronoloski, slusali smo osnovnu postavku Tannoy, Bat preamp, Amity mono blokovi, Lampizator B3, dell lap top (nadjite uljeza).Prva izmena je bila pogadjate na kom mestu, umesto dell-a intel NUC optimizovan od strane majstora za te stvari Zexxa, instaliran snake oil i podesen svim cakama i tajnama koje necu prepricavati jer su za mene spanska sela.

Zvuk i u osnovnoj postavci fantastican, ja koji sam dosao sa predrasudom da mi se ni jedan tannoy ne dopada, sam ostao zabezeknut.Takva lakoca, fluidnost, boja tona, kompletnost frekventnog spektra, scena...moje ocekivanje da ce tu faliti i gore i dole su pala u vodu sa velikim pljeskom.Takva svila i kadifa izlazi iz tog visokotonca....retko kad sam tako pozitivno bio iznenadjen.Zasluga takvog zvuka ravnopravno pripada i ostatku sistema, taj karakter slusam i sam i prepoznajem ga da potice od neverovatnog dac-a Lampi Baltic-3.Ni trunke sirupastog "lampaskog" zvuka, ni trunke digititisa i neprirodnosti.

Sve se jos osetno popravilo ubacivanjem I-NUC a u sistem i nema nazad, porucen sa KP slican komp....stari neprijatelj "odlicnog" se opet pojavio, zove se "bolje" :D

 

Dogovor je bio da cujemo i Kairose, koji su mene jako intrigirali, bas su onakvi kako ja zamisljam vrhunsku kutiju za nase stanove i sobe, veci bookshelf sa vrhunskim drajverima i iste takve i izrade....i rezultat nije izostao.Promena u sistemu je pala i na mestu snagasa jer Amity ne mogu da poteraju Kairose pa smo ukljucili i AI Icepower 1200 koji smo mi poneli na gostovanje.Da skaratim pricu, sledeci je na redu bio Kyril monitor sa seas excel 5.5 basicem i fenomenalnim Morelom dt33 visokotoncem.

Ovaj covek ne zna da napravi ni prosecan zvucnik a kamoli los, oba sjajna a tako razlicita.Kairos kompletan od vrha do dna, ne treba mu pomoc a Kyril manji zvuk ali detaljniji, transparentniji ali i tanji i bez najdubljeg basa.Njega smo vec videli kao ultimativno resenje uz potporu jednog REL woofera.I jedan i drugi zvuk za uzivanje i odabir prema velicini sobe i ukusu, Kairos u koliku god zelite sobu do 40m2.,manji solo do 12-15m2, preko toga dodajte REL.

Domacin kaze da Kairose nikad nije cuo da tako dobro rade a probani su sa dosta vrhunskih snagasa, kao mene Tannoy njega iznenadila d-klasa.Zezanja radi na kraju veceri i Tannoy smo prikljucili sa d-klasom i to je radilo sjajno (morao sam malo da ishvalim i nesto sto smo mi doneli da se neki ne uobraze :P).

Za ovo zadnje se naravno zezam, toliko skromno i pristojno bice bez trunke sujete a toliko zaljubljeno na pravi nacin u ovaj nas hobi i toliko posveceno svojim, sve do jednog, vrhunskim projektima, bilo je cast i zadovoljstvo upoznati ( i uzivo).

 

Da bi malo skratio pisanje nisam detaljno govorio o Amity mono blokovima jer ste o izuzetnosti tog projekta vec culi ranije.Zao mi je sto nismo culi gramofon zbog ne uskladjenosti gainova pa je bilo pre tiho, sto je samo trenutno stanje jer u narednim danima dolazi prototip preampa koji treba sve do sad na toj poziciji da zaseni i naravno da potera i gramofon i Amity-je kako treba...to je i zavrsna rec da to sto smo culi nije krajnji domet i da ima jos dobar deo potencijala koji ceka da se oslobodi.

Prvi sam u redu da cujem tu verziju, bolju od odlicne!

 

Hvala na gostoprimstvu jos jednom i na jako prijatnom danu, ceo put do kuce smo hvalili i tebe i sistem, sto sam ja probao da sazmem u ovaj post.Cekamo te na domacem terenu.

Link to comment
Share on other sites

imam jos dve stvari koje sam morao da spomenem,

1.Tannoy moram jos da hvalim (ne verujem), kog nivoa je izrada drajvera drvenarije kutija, svih detalja je neverovatna.Cak i vrhunske slike ove kutije na net-u joj cine ogromnu nepravdu. Kako ovo izgleda uzivo :klanjanje

 

2.Posetu nasem drugom domacinu Danielu sam samo usput spomenuo a to je sve samo ne za usput, ali o tome drugi put (tek sam kad smo se vratili saznao da je to nas kolega sa foruma) uz dozvolu vlasnika, naravno.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na lepom prikazu, čitam sam sa velikim zadovoljstvom da je novi Lampizator legao u sistem koji zahvaljujući Igoru pratim već par godina i koji raste i razvija se u svojoj raskoši.

Intrigantan mi je svakako kao korisniku mrskog nam Tannoya kvalitetan pojačivač u D klasi.

Drugo: potvrdilo se po ko zna koji put da je najveći neprijatelj dobre amplifikacije loša amplifikacija. Tako da ako to važi za cevne uređaje zašto ne bi važilo i za D klasu? Pitanje je samo sa koje strane zec utrčava u šumu...

I ja sam se pribeležio za slušanje A. Wright čuda od lampi!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...