Jump to content


S-fi glavni sistem


SuperFi

Recommended Posts

Prvo, hvala ti. Povezao sam sa Superfi kolegom i tražio vezano za njegovo pisanje. 

Inače od kako je "renoviran" forum  nikako mi ne odgovara tehnika. Pre sam imao uvek zapamćeno šta sam gledao šta ne i vodilo me tamo. Na stranu ovaj užas od popup reklama bilo ga je i pre ali mi se čini da je sada krajnje iritantan.

Zanimaju me ti zvučnici ako imate nekih bližiih informacija o mogućnosti nabavke. Zanima me i Šindrićevo pojačalo naravno. Hvala još jednom.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ostaje da je kritican izbor preampa. Imao sam svasta na probi:

BAT pre: nema dovoljno gaina. Logicno, predvidjen je da radi sa BAT snagasima kojima treba veoma malo pojacanje. Tonski extra ali sa Amity fali dinamike i drajva

WOT: fenomenalan diy pre. Sa ampovima kojima za punu snagu ne treba vise od 1-2V perfektan pre. Sa Amity se ponasa isto kao i BAT. Tonski je sve to OK ali nema drajva. Sa ampom Sase Prodanovica (Choky sa diyforuma) fenomenalan. Neka varijanta Passa je u pitanju i jedino sto mogu reci je da je u pitanju vrhunski uredjaj. Kompinacija WOT/Choki amp mi je drugi favorit na Tannoyima.

Pass XP20 klon: perfektan match. Nemam zamerke, sa ovim bih mogao da zivim.

Vacuum state rtp5: jos bolji drajv od Passa, strahovita dinamika, bez lampaske sladunjavosti. Jos transparentnije. Perfektna kombinacija. Hmmm...

Sve ovo je naravno bilo ocekivano, usled specificne konstrukcije pojacala, veoma je tesko naci odgovarajuci preamp. 

Od pre par nedelja zahvaljujuci @Milosav Grozni sam dosao u posed jednog izvanrednog MM phona od naseg drugara sa foruma@Majda. Pisano je vec ranije o njemu. Ja imam Benz Micro Ruby Z, low out MC iglu tako da sam iskoristio step up trafo (thx to grozni opet). Ovo je mozda i najbolji zvuk analogije koji sam slusao kod sebe. Vrhunski uredjaj. Ostajemo dosledni, zero feedback od pocetka do kraja :grin:

Sledece, u sistemu uskoro najnoviji Lampizator Baltic 3! 

 

 

SME rsz.jpg

Link to comment
Share on other sites

pa da, pre i snagasi su full diferencijalni i povezani su balansiranom vezom. Mogami Neglex kabel od 6 metara je konekcija.

Ovaj interkonekt po mom misljenju nije usko grlo. Ako neko ima za probu da mi da nesto drugo, drage volje cu probati. Zapravo, mojim prijateljima iz Su je trn u oku. :D Nagovaraju me da dam 4k eura za odgovarajuci brand ili da sistem stavim u sredinu. Ni jedno ni drugo mi ne pada na pamet. Ovo radi izvanredno. Ostale zice su:

Phono kabel: Kimber Tak Cu

RCA interkonekt (phono --> pre) Furutech Fa 220 

XLR : Gertz Saphire, Simplicisius Mundorf diy, Mogami Neglex

Zvucnicki: Silversmith Paladium

Strujni: Acrolink, Wireworld, Nagard, diy Verastar klonovi. 

Link to comment
Share on other sites

Glavni razlog je taj da ne pravim cirkus od dnevne sobe. I ovako je bilo haoticno, stalno sam nesto isprobavao i menjao (citaj, igrao se). Dosta je bilo. Zadovoljan sam, sistem je sa strane, samo monosi i zvucnici ispred. Sistem ovako zauzima daleko manje mesta i skoro je neprimetan. Potrosio sam brdo para na lepe komponente a sada uopste nema potrebu da ih gledam :)

Link to comment
Share on other sites

Glavni razlog je taj da ne pravim cirkus od dnevne sobe. I ovako je bilo haoticno, stalno sam nesto isprobavao i menjao (citaj, igrao se). Dosta je bilo. Zadovoljan sam, sistem je sa strane, samo monosi i zvucnici ispred. Sistem ovako zauzima daleko manje mesta i skoro je neprimetan. Potrosio sam brdo para na lepe komponente a sada uopste nema potrebu da ih gledam 
Pa da kad su Vaši Amity Angelina Jolie za ostale amps (nisam strucan da procenim kvalitet zvuka ali za izgled sam stručan).
Link to comment
Share on other sites

Posle one diverzije u Less ordinary temi manje sam tolerantan na off topic. Uletece opet neko, drzimo se teme.

@golum ajde malo o koju o Tobian zvucnicima sa 10'' basom. Ti su mi max velicine koja dolazi u obzir. Cube smo apsolvirali.

O da, Cube Nenuphar mi je prestao biti interesantan zato sto Amity ima vise nego dovoljno snage za zvucnike tipa Kensington, mozda cak i Tobian.

Link to comment
Share on other sites

12 minuta ranije, golum said:

Samo ih je za gledanje i napravio^_^..a slusa neke ss grejalice

Da, imali su problem koji je resen. U originalu ccs je izveden u cevnoj tehnologiji --> robustan, overkill i preglomazan sklop koji bi znacajno promenio izgled ampa. Mi smo to odradili sa FET-om i sada je sve 100% pouzdano i ispravno. 

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, SuperFi said:

sada uopste nema potrebu da ih gledam 

Ja lepšu komponentu nisam video. Kako izgleda tako i zvuči. Lagano se nosi s Tanojima. Na žalost moraću da ponovo dođem kad dođe novi Lampi. :D Mora da se čuje, a ako bude i preamp koji je planiran eto radosti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...