Jump to content


S-fi glavni sistem


SuperFi

Recommended Posts

On 6.6.2020. at 14:08, SuperFi said:

@TechA i @savudin 

evo unutrasnjosti Pointe Premiuma. Fenomenalno...uzivo izgleda jos bolje. DImenzije pojacala su standardne, 430 mm sirina x 360 mm dubina i 130 mm visina. Masa oko 20 kg. Prednjica je uradjena vrhunski, 10mm debeo Alu i posebna vrsta finisiranja, veoma fine teksture pod prstima. Nesto kao ball blasting. U nedostatku odgovarajuceg prevoda na srpski.

Kondenzatori u napajanju su svi folijski polipropileni! 

Sprezni kondenzatori su Miflex bakarni. 

Ozicenje Duelund.

Pot Noble.

Na kriticnim mestima Shinkoh tantalum otpornici. Ohmite Gold 5 watni.

Svi trafoi i prigusnica su motani na EI limovima i rekao bih da su vrhunski: pojacalo je apsolutno tiho u radu, nista ne zuji ili slicno. Po recima Gdina Tibora, pojacalo ide do 80kHz.

Konekcija mi se cini da je CMC, deluje kvalitetno.

Sve u svemu pedanterija, vrhunski delovi i 30ak godina iskustva Tibora Sindrica u jednom pakovanju. Kome 20ak watta radi posao neka poslusa...

 

Pointe Premium.jpg

Ovo sjajno izgleda!

Koje su još elektronske cevi, pored 6005, primenjene?

Zna li se neka projektovana cena?

Link to comment
Share on other sites

Ulazna lampa je (ako sam uspeo da desifrujem natpis sa balona) Philips ECF 80. Ne znam da li je iko drugi koristi, cudna lampa (trioda i pentoda u balonu). Ako se ne varam i @zflazar koristi nesto slicno u svom preampu.

Ispravljacice (2 kom) su RCA 5V4GA

Meni je rekao cenu od 2500-3000 Eura. Pretpostavljam u zavisnosti od lampi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, SuperFi said:

ECF 80

To je iz tv ere e/pcf80 ( imam slucajno u fioci ), u nekom trenutku AN ( kitovi cini mi se ) koristili neko krace vreme, retko se koristi a sigurno nema na netu sto shema pa da je poznata.

Hvala za slike, fenomenalno izgleda.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Par novina u sistemu...fine tuning moglo bi se reci.

Prvo, tube rolling u Lampizator Baltic dac-u je prilicno ogranicen. Jedna od opcija je Bendix 6900 (:???:) a druga je E182CC. Uredjaj je fabricki stigao sa vrhunskim Tungsol JLT 5687WA lampama. Zamenom 5687 sa E182CC (Philips SQ) izgubila se extenzija na vrhu i zvuk je postao tromiji. Potvrdjeno od strane usiju @Milosav Grozni Verujem da su 182ke odlicne lampe i treba im dati jos vremena, nisu radile sve ukupno cca 20 sati...

Sledeca opcija je igranje sa ispravljacicama. Danas sam ljubaznoscu (miloscu :)) @golum dobio na probu Chatam i RCA 5R4G. Chatam je poznati potato mashet a RCA je stara 70ak godina! Nisam jos stigao da ih probam...

 

Oldie.jpg

Potato masher.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sledece, u razgovoru sa Ferenc Lazarom saznao sam da moj sugradjanin Safet radi refresh dekova. Odneo sam mu moj Teac V7010 koji je usled stajanja poceo da guzva trake. Posle 24h dek je kao nov. Gumice zamenjene. Svaka cast Safete! I hvala Eci na preporuci!

 

V7010.jpg

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, Delija said:

Kakva je to vaga? :D

Bolje pitanje - cija je? :ph34r:

Deluje mi kao ona Gorenje Velenje zidna vaga:cool:, mada pojma nemam sto je stavio tu da mu meri i jos na sto sa miljeom ispod - mada ako koristi onu potato masher lampu valjda da izmeri krompir pre cinodejstvovanja po istom - ‘bem li ga...crazy Suboticani nikada nisi na cistom sa njima

Link to comment
Share on other sites

Kakav dan...

Thx to @golum svasta se danas vezbalo :D

Prepodne sam spojo Devialet i utisak koji sam stekao kod @InSides se nije promenio: vrhunska sprava u svakom pogledu! U pitanju je Expert 200 (neka me vlasnik ispravi ako sam pogresio). Nisam stigao da ga u potpunosti iskoristim posto sam ga spojio sa Meridianom G08.2 kao izvorom. Nisam stigao ni gramofon da isprobam...No i pored svega, odlican amp koji sa lakocom kontrolise Kairose. Jedina zamerka mi je na nedostatak displeja na daljincu. Zaista neshvatljivo...Sutra cu poslusati gramofon. Kod Marjana u Velesu je to radilo perfektno...Napominjem da nisam imao vremena da se poigram sa podesavanjima. Samo sam ga ukljucio i to je to. Iduce nedelje cu pokusati da poslusam Sonuse EA2 ali sa SAM-om i bez.

Poslepodne sam opet na nagovor Gorana upotrebio cooler laptopa kako bi ohladio BAT snagasa. 4 komada 6s33s lampi su previse za duze slusanje. Sa ovim forsiranim hladjenjem pojacalo je znacajno hladnije (uslovno receno, jos uvek se moze ispeci jaje na njemu). 

Pointe sam vratio gdinu Sindricu i zvuk lampi me je naterao da i svoje aktiviram. Pre Pointe sam slusao uglavnom diy Pass M2 ali BAT je mnogo bolji u svakom pogledu. Sa upaljenom klimom i ventilatorom ispod i BAT moze da se slusa prakticno ceo dan.

Uskoro utisci sa ispravljacicama...

BAT cooler.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...