Jump to content


dvd player


Mingus,Mingus

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

pozdrav druÅ¡tvo! imam već dugo pioneerov dvd dv-470. u vreme kad sam ga kupila prednost je bila to Å¡to Äita dvdx, ali ne i titl sa dvdx-a (to sam, naravno, otkrila kad sam ga uredno aktivirala na gajbi). krenula sam tad da se raspitujem Å¡ta tu može da se uradi, pa su mi pominjali da treba firmware za dvd, ali da ako neÅ¡to dobro ne odradim, mogu da upropastim stvar itd... manem se ja toga i pomirim da ću preko dvd-ja da gledam ili samo originale ili kad sam posebno inspirisana filmove bez titla. e sad bih vas molila za savet/pomoć kako da ja ipak nabudžim taj firmware. na pioneerovom sajtu piÅ¡e da se korisnik obrati lokalnom dileru, kod njih sam videla da nema da se skine, pisala sam domaćem zastupniku da mi kaže gde da naÄ‘em za te matore modele, ali mi niko nije odgovorio. imate li vi neku ideju? hvala unapred, k.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam za oficijelni Pioneer-ov firmware, ali neoficijelni firmveri postoje i mogu da se skinu. Ja sam to radio vrlo davno na mom Pioneer dvd plejeru (DV-300) i procedura je jednostavna, samo se treba pridržavati uputstava. Rizik, naravno, postoji i ako neÅ¡to krene naopako plejer postaje neupotrebljiv. MeÄ‘utim, ne vidim Å¡ta može tu da krene kako ne treba ako se uradi sve po uputstvu, osim ako ne nestane struje u toku upgrade-a firmvera Å¡to pored mrtvog plejera može da znaÄi i da si neopevani baksuz :) .

 

Firmver za DV-470 je na ovom linku  http://www.pioneerfaq.info/english/dv575.php?player=DV-575A&question=Firmwares  kao i detaljna uputstva kako i Å¡ta se radi, postoji Äak i uputstvo za rezanje diska sa firmverom. Napominjem ponovo da sve treba ispoÅ¡tovati i problema neće biti (ako ne nestane struje...). Tu postoji viÅ¡e firmvera, ja sam za moj plejer koristio Gufiak firmver, mada, na osnovu kratkog guglanja vidim da je Mtz verzija 7.1 ona koju većina preporuÄuje. MožeÅ¡ saÄekati joÅ¡ neko vreme da se javi neko ko je na konkretnom modelu radio upgrade firmvera i ima dodatne preporuke. Samo trajanje operacije nadogradnje firmvera (kad već imaÅ¡ narezan disk) je, ako se dobro sećam, ne duže od 5 minuta, nije to nikakva nauka, samo se pridržavaj uputstva Å¡to nije neki problem.

Link to comment
Share on other sites

hvala ti nigga puno! u meÄ‘uvremenu sam okrenula nekakav ovlašćeni pioneerov servis u bg-u u nameri da stvar prepustim profesionalcima. kažem Äoveku Å¡ta me zanima, on 'ma Å¡ta vama uopÅ¡te treba, Å¡ta ne radi?' ja poÄnem da objaÅ¡njavam, on se malo konsultuje sa kolegom, zakljuÄak, ne može tu niÅ¡ta da se uradi. :roll: osećam da je prestao da sluÅ¡a Äim je Äuo ženski glas. :)

Link to comment
Share on other sites

Nema na Äemu guera, strpi se malo da vidiÅ¡ da li neko na forumu ko je radio ovo na konkretnom modelu ima joÅ¡ neki savet. Ovo u vezi sa ovlašćenim servisom me ne Äudi, ovde slabo Å¡ta funkcioniÅ¡e pa zaÅ¡to bi pioneerov ovlašćeni servis... Bilo je skoro objavljeno neko istraživanje Å¡ta stranci najviÅ¡e zameraju nama kada doÄ‘u ovde i izmeÄ‘u ostalog su naveli da su zapanjeni kako oni kojima je posao da direktno komuniciraju sa ljudima imaju... pa, probleme svake vrste :) . Ne uzbuÄ‘uj se oko toga a sa plejerom opuÅ¡teno, napravićeÅ¡ bez problema.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da promena firmware-a neće pomoći da player poÄne da Äita titlove. ReÅ¡enje je kupiti neki od jeftinih kineskih DVD plejera za koje se na netu može pronaći da imaju kvalitetnu sliku. Može i neki od "naÅ¡ih", Xwave i sl.

Svojevremeno sam dosta Äitao o Gufiak ovim firmverima za pionir. Koliko se sećam oni samo proÅ¡iruju mogućnosti manipulisanja i prikaza titla. Nijedan ne omogućava da plejer koji to ne može u divX u sa fabriÄkim firmverom, može sa neoficijelnim.

 

Ovlašćeni servisi velikih firmi ne odobravaju takve postupke i nikad ne pomažu u tome.

Link to comment
Share on other sites

Neoficijelni firmveri su većinom zasnovani na onima koje je fabrika sama radila, ljudi koji prave te firmvere samo "prerade" već postojeći firmver. Kao Å¡to već rekoh, ja sam Gufiak firmver koristio, Äak sam ga sam prepravljao jer i za to postoje alati, ja sam samo popravio poziciju, veliÄinu i boju titlova kako mi je tada odgovaralo, tj. prema TV-u koji sam imao. Za sve ima uputstvo po forumima i uopÅ¡te nije teÅ¡ko, svi ti programi za obradu firmvera su sa solidnim GUI, nije potrebno programersko znanje.

 

No, na stranu to, ovde se ne traži prilagoÄ‘avanje firmvera već prosta instalacija. PoÅ¡to su firmveri raÄ‘eni na osnovama fabriÄkih a Pioneer je izdao zvaniÄni firmver koji omogućava Äitanje titlova kod modela DV-470 i DV/575 http://www.pioneer.eu/nl/content/products/divx_firmware.html Å¡to piÅ¡e u prvoj reÄenici na linku, nezvaniÄni firmveri su postojeći fabriÄki dodatno "usavrÅ¡avali" s tim da je za pitanje koje je lupita postavila jedino bitno da se promenom firmvera omogući puÅ¡tanje titla. To će i da se postigne.

Mtz version 7.1 kaže u taÄki 3: plays all subtitles in current directory regardless of name or you can turn off this option from subtitles menu. (DivX/Xvid)

 

Å¡to znaÄi da je promena u odnosu na oficijelni firmver ta da sada plejer može da pusti titl iz foldera gde je film nezavisno od toga kakvog je imena. To potvrÄ‘uje da plejer sa ovim firmverom svakako može da pusti titlove Å¡to bez firmvera nije moguće. Oficijelni pionirov firmver je bio ograniÄen u tom smislu Å¡to nije imao podrÅ¡ku za "naÅ¡a" slova, ovaj Mtz reÅ¡ava i to i prikazuju se svi karakteri.

 

Naravno da ovlašćeni servisi ne odobravaju neoficijelne firmvere ali ionako se radi o plejeru kome je garancija davno istekla... Uostalom, ako ne uspe, evo ja ću lupiti poslati moj plejer koji pušta titlove.

Link to comment
Share on other sites

:blush: osećam se kao milena dravić u 'priÄama iz majstorske radionice'.

@ hvala strujo, Äitala sam taj forum, linkovi su većinom obrisani, Å¡to nije ni Äudo, bezmalo su predecenijski. skinula sam firmware sa sajta na koji me je trotter uputio.

zvaniÄan pioneerov sajt za skidanje/update firmware upućuje na sajtove lokalnih distributera, ali za ovaj model nema naravno, poÅ¡to je mator. meni je to tad bilo razoÄaranje, mrzelo me da provaljujem, a sad viÅ¡ak vremena Äuda Äini. ja bih se zadovoljila da uopÅ¡te hoće da prepozna i pusti titl vezan za avi. fajl npr. ne mora Äak ni da prepoznaje srpska slova, poÅ¡to je većina engleskih titlova. podrazumeva se da su mi naziv titla i filma isti.

Link to comment
Share on other sites

ProÅ¡lo je priliÄno vremena od kad sam se drndao sa samsungom oko toga.

Koliko se sjećam, dvd plejeri za EU su zakljuÄani u zoni 2 i kao takvi se prodaju na naÅ¡em tržiÅ¡tu. Da bi se instalirao neki drugi (ne fabriÄki) firmver, potrebno ga je prvo otkljuÄati, tj prebaciti u zonu 9. Procedura je prosta.

Rješenje sam našao na nekom našem forumu. Čin ga pronadjem, linkujem.

Link to comment
Share on other sites

Potrebno je otkljucati plejer , nakon toga je moguce ucitati bilo koji firmware . Plejeri koji se prodaju kod nas su druga zona i imaju oznaku EUR , zato je i moguce ucitati samo firmware za taj model ( zonu ) . Posle otkljucavana radi srpski titl .

Otkljucavanje:

1. upaliti plejer bez diska u njemu

2. drzati 5 sekundi dugme repeat , ne mesati sa repeat a-b dugmetom

3. zatim otkucati 57538 i tada ce vam se u gornjem levom uglu ekrana prikazati 2(druga zona) odmah pritisnite 9(bez zona,otkljucan) i sacekajte 15 sekundi i ugasite plejer

4. sada mozete flesovati plejer bilo kojim firmware-om.

Flesovanje :

5. nerom narezite /najmanjom brzinom/ ovaj firmware na cd (ne sam folder , vec oba fajla koja se nalaze u folderu)

6. upalite plejer ubacite disk , odaberite total opciju stisnite enter na daljinskom i sacekajte

 

7. kada dvd otvori vratanca   OBAVEZNO  izvaditi disk na kom je narezan firmware

8. dvd ce zatvoriti vratanca , sacekati 2 minuta

9. dvd ce se sam iskljuciti i ukljuciti (restartovati )

 

10. ispratite uputstvo na ekranu

11. posle toga idite na podesavanja:language setup-divx subtitle-central i to je to...

Link to comment
Share on other sites

Uf, da, u pravu si. PogreÅ¡na stranica. Sad nije viÅ¡e ni važno, na gornjem linku koji si okacÄio, sve je objaÅ¡njeno.

Sory.

 

OK je bre, samo da ne preplaÅ¡imo lupitu previÅ¡e, deluje ihaaaa komlikovano da se uradi a nije uopÅ¡te. Kad sam trebao da radim to fleÅ¡ovanje back in the days i ja sam se uprpio da ću neÅ¡to da uprskam, pa sam odÅ¡tampao uputstvo da ga imam ispred sebe u toku operacije, narezao disk prema uputstvu, odÅ¡tampano uputsvo primenio kako piÅ¡e korak po korak i na kraju sam odveslao prema zalasku sunca sa smeÅ¡kom na licu. Ako ne nestane struje kad ne treba (a kad to pa treba...) Milena i Živorad će Äitati titlove uz zalazak sunca ili tako neÅ¡to, da prostite Å¡to se ponavljam sa suncem, nisam neÅ¡to romantiÄno raspoložen, pao mi tiket.

Link to comment
Share on other sites

OK, prvi pokušaj stativa. Sad ide popravni.

 

Ako si skinula Mtz firmware 7.1 version sa one strane koju sam linkovao ranije onda kad otpakujeÅ¡ vidiÅ¡ fajl   B4BA2106.BIN.

Taj fajl jednostavno preimenuj u B4FA2106.BIN. Onda to narežeš po uputstvu, dakle, veliko PIONEER pišeš gde treba, Data mode: Mode 1, File system: ISO9660 i ostalo što piše u uputstvu. Ja uvek sve režem sa ImgBurn ali valjda je svejedno i ako režeš sa Nerom, samo sve po uputstvu sa linka.

 

Probaj pa javi Å¡ta se deÅ¡ava, jedino Å¡to ćeÅ¡ morati da upotrebiÅ¡ joÅ¡ jedan prazan cd ali nisu skupi. ZnaÄi, samo preimenujeÅ¡ fajl da umesto trećeg karaktera u imenu fajla umesto B bude F (podvukao sam iznad kako treba da bude imenovan fajl) i režeÅ¡ po uputstvu.

Link to comment
Share on other sites

Aha, cd-r je OK. ObiÄan CD-R :thumbsup2 za rezanje, ne piÅ¡i-briÅ¡i varijanta tj. CD-RW :nono .

 

Ovo za preimenovanje sam našao malopre na forumima, još neki su imali problem kao ti. Onda je Mtz (lik se tako potpisuje i autor je firmvera) napisao ovo za preimenovanje fajla i posle toga su ovi što su se žalili uspeli da urade flešovanje uspešno.

 

Ne odustaj, uspećeš.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...