Jump to content


Tandberg studio monitor


Aoxomoxoa

Recommended Posts

e dimensions :

W=18½ in(470 mm) x H=30 in(758 mm) x D= 13½ in(342 mm)

Enclosed volume:

80 Litres

Frequency response: DIN 45 500

25-20,000 Hz

Weight:

80 lb (36Kg)

Resonance frequency

30 Hz

Sensitivity*. DIN 45 500

6 Watts

Max sine wave driving power. DIN 45 500

100 Watts

Music power. DIN 45 500

160 Watts

Impedance:

8 Ohms

Size of speakers:                              

 Woofer

12in (300mm)

Mid-range

2in (50mm) dome

Tweeter

2 x 1in (25mm) dome

 

*Driving power to reach a sound level of 96dB measured at a distance of 1 metre from speaker

 

 

Nisam se do sada susretao sa ovakvim prikazom osetljivosti zvucnika.Konkretno me zanima da li pojacalo od 2x8wrms moze da pokrene ove zvucnike

Link to comment
Share on other sites

Mislim da ne, iz dva razloga: prvo, ovaj zvučnik ima nisku osetljivost kao većina studijskih monitora (oko 88dB); drugo, pod pretpostavkom da je pojačalo u pitanju cevno, treba imati u vidu da cevi ne vole iole složenija opterećenja u anodnom kolu u vidu skretnica, a ovo je trosistemski zvučnik.

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam na netu dati kabinet,ima samo jedan bas od 30 cm Å¡to znaÄi da i nije zahtevan za pogon treba 15-20 W pojaÄalo a nije bass refleks Å¡to će reći da je komprekiona kutija verovatno oko  86-88 db/W/m.osetljivosti.

Molio bi axomoa...da upotpuni podatke  veliÄina prostorije vrsta muzike koju sluÅ¡a kako bi mu dali pravi savet,ja sam pretpostavio da su podaci taÄni? :roll:

P.S.Gledao sam i Infinyty SM 115 studio monitor imaju osetljivost od 100 db,Å¡to će reći da je moguće da je osetljivost Tandberga isto u redu tj taÄna pa bi moj savet mogao u praksi i da se primeni,neka dotiÄni proba da li je osetljivost velika tj 96 db?

Milosav G. je ranije jednom prilikom dao krive rezonantne kar. osetljivosti kutije i odnosa sa veliÄinom basa pa bi molio ako neko zna da izbaci tu tabelu pa ćemo da to reÅ¡imo.

Npr Dao je 6" bas osetljivost 90 db i frekvencija od 50 hz

Link to comment
Share on other sites

P.S.Gledao sam i Infinyty SM 115 studio monitor imaju osetljivost od 100 db,što će reći da je moguće da je osetljivost Tandberga isto u redu tj tačna pa bi moj savet mogao u praksi i da se primeni,neka dotični proba da li je osetljivost velika tj 96 db?

 

Osetljivost je 96dB/6W/1m, što znači da je negde 87-88dB/1W/1m.

Link to comment
Share on other sites

Soba je 4x4m,rastojanje do kutija je 3m.Pojacalo je sa 300b cevima,dva monobloka po 11kg svaki.Vrlo nezahvalno za poneti(tu je jos i pre-amp).Slusa se jazz,stari rock i klasika.Ali ,ako Willi kaze da je to ta osetljivost,onda samo neka cudna sinergija moze da upari ove komponente.Znam da  samo slusanje daje pravi odgovor,ali ne moze pod misku,mozda kad zahladni.

 

Hvala svima na pomoci.

Link to comment
Share on other sites

Citam recenziju za Tannoy Canterbury,osetljivosti 96db,i taman se obradujem kako ce se lepo uklopiti sa 300b pojacalom,kad se ispostavilo da je minimalna snaga pojacala potrebna da se pobudi zvucnik 50w,a preporucena od cak 200w i vise.Toliko o tome da se samo putem citanja karakteristika moze sklopiti sistem.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Pa Tannoy je i stara, i jako ozbiljna kuća, sa njima nema Å¡ale. ÄŒak i za njihove obiÄno dosta efikasne kutije 50W se smatraminimumom, realnije, za punu dinamiku zvuka, treba poÅ¡tenih 100W po kanalu.

Lepo te cevi sviraju, nema spora, ali su dinamiÄki straÅ¡no ograniÄene sa takvim smeÅ¡nim izlaznim snagama. To je pilo vodu kada su firme kao ltec Lansing pravile kutije koje su imale efikasnost od 108 dB/2,83V/1m, ali su zato bile i papreno skupe i pakleno velike. A tvrdio sam i tvrdim da je dinamika bar 50% ukupnog zvuka.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...