Jump to content


Najgori komad hi-fi opreme koji ste imali (ili još imate)


talichni

Recommended Posts

  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hajde savladaj sve tvoje porive i jednom NEMOJ da "odgovoriÅ¡" nekom praznom porukom na baÅ¡ svaki post. ÄŒoveÄe, pa ti sam imaÅ¡ postova koliko i ceo forum zajedno.

 

Edit infidel: ne citirati ceo prethodni post!

Link to comment
Share on other sites

Jes' vala, u pravu si, brate Goxi. Samo gubim vreme sa nekim tamo linearnostima, neutralnostima i drugim tima.

 

 

Ovako napisano zvuci kao da si nesto (sem filtera) napravio u zivotu...Moze jedan KONKRETNA fotka TVOG ampa? Ono, 100/200/400 NOMINALNO?

Naravno da nece moci, da to postoji ne bi se slusao Marantz iz sedamdeset i neke...

Link to comment
Share on other sites

Ovako napisano zvuci kao da si nesto (sem filtera) napravio u zivotu...Moze jedan KONKRETNA fotka TVOG ampa? Ono, 100/200/400 NOMINALNO?

Naravno da nece moci, da to postoji ne bi se slusao Marantz iz sedamdeset i neke...

Verovao ili ne, postoji. I to dva konkretna modela. Zajedno smo radili na jednom od njih. Govorim o projektima u poslednjih sest meseci. Zbog manjka mog vremena nisu sastavljeni i isprobani jos uvek ali bice u bliskom futuru. Ako treba objavicu javno fotografije i seme projekata na kojima se radilo. A onda bih vas zamolio da pokazete sta ste vi radili slicno ako takvo nesto postoji. Nisam niciji advokat ali je jedan od dva rada zajednicki te se posredno i ja osetih prozvanim...
Link to comment
Share on other sites

Ovako napisano zvuci kao da si nesto (sem filtera) napravio u zivotu...Moze jedan KONKRETNA fotka TVOG ampa? Ono, 100/200/400 NOMINALNO?

Naravno da nece moci, da to postoji ne bi se slusao Marantz iz sedamdeset i neke...

Može, ali pod jednim uslovom - ja ću da pokažem moje, ali i ti da pokažeš tvoje.

Tome me je nauÄio Milan Karan. PriÄ‘e lik njemu sajmu i krene - pa Å¡to ste korisitili te ranzistore, kada se zna, bla, bla bla. I Milan, svih 2 metra i 150 kila Äoveka, njemu lepo kaže: znate Å¡ta, kada vi, vaÅ¡im rukama napravite bilo Å¡ta od elektronike, pa makar i preklopnik za svetlo, i kada mi ga pokažete, onda ćemo razgovarati zaÅ¡to ovo ovako, a ne onako.

E, pa tako i ja tebi. Ja od elektronike živim, da je nemam, ne bih imao hleba da jedem. Stoga mi je malo smeÅ¡no da si baÅ¡ tim putem krenuo, jer pojaÄavaÄ je samo jedan deo potrebnog lanca, ni manje, ni viÅ¡e, a veruj mi, nije niÅ¡ta lakÅ¡e (bez obzira na dalko manji broj delova) napraviti dobar mrežni filter nego dobar pojaÄavaÄ, Äak je u nekim aspektima filter teži korak. Ja nikada nisam planirao firmu da pravi pojaÄavaÄe, to je moja liÄna ljubav i ćeif.

I JEDINI problem koji imam oko toga je potrebno vreme za razvoj. Napraviti neku skalameriju koja radi nije bilo kakav guÅ¡t, najzad imaÅ¡ po Internetu mali milion raznoraznih Å¡ema, ili servisnih priruÄnika, pomoću kojih možeÅ¡ da iskopiraÅ¡ maltene bilo Å¡ta. A ja neću da kopiram bilo koga, ja hoću da bude baÅ¡ moj, jer hoću da može da izvede poneÅ¡to Å¡to malo koji može, a da ne koÅ¡ta levu ruku i desnu nogu. Ja hoću da bude dovoljno modularan da gotovo svako može da ga oblikuje kako njemu treba, a da se pri tom ne mora odreći bilo Äega. Ako misliÅ¡ da je to lako, izvoli, pokloni se i poÄni.

Ja ne moram da mislim, ja znam da to nije lako, pa se stoga nisam mnogo ni žurio. Prvo sam razvijao pomoćna kola, kao lakÅ¡i deo posla. Kada sam njih razvio, pre otprilike dva meseca sam seo da se petljam sa samom audio elektronikom. I to sam zavrÅ¡io, onda je jedan kolega koji je po meni jako talentovan za taj posao projektovao Å¡tampane ploÄe - ja sam dobar, ali je on mnogo bolji (inaÄe je Rumun koji živi u Rumuniji). Zatim su napravljeni filmovi i probne ploÄice. One su trenutno kod mene, polupopunjene, jer sam bio primoran da neke delove naknadno poruÄim iz NemaÄke, uglavnom zbog gabarita, ovde kod nas ima samo velikih verzija potrebnih kondenzatora, a ja hoću da budu baÅ¡ Wima i niÅ¡ta drugo.

A ako te zanima Å¡ta sam sve do sada napravio, samo reci, postoje slike svega toga, svih filtera i svih verzija pojaÄavaÄa za sluÅ¡alice. Ako ti to neÅ¡to znaÄi, nema problema da ti poÅ¡aljem sve od reda, pa u viÅ¡e varijanti.

Ali samo pod uslovom da i ti meni pokažeš šta si ti napravio, ma šta to bilo. DOKAŽI svoje pravo da propituješ druge.

Link to comment
Share on other sites

Kada se već sam javio, kod Goxa ÄuÄe dva manje-viÅ¡e gotova projekta dva pojaÄavaÄa, 2x50/100W i 2x100/200W u 8/4 Oma, koji Äekaju da popuni ploÄice, pa da krenemo u razvoj, kroz verzije i podverzije. To nužno traje, da imamo viÅ¡e vremena, bilo bi već gotovo, ali ni on, ni ja, ne možemo da naprosto odgurnemo svakodnevne obaveze i poslovne ovbaveze i posvetimo se samo tome, ma koliko bismo to želeli.

Ovo Å¡to ja radim je treći projekat. A njega je dodatno usporio Äetvrti projekat koji sam neplanirano i nenadano uradio za kolegu iz SAD, a koji je jutros okonÄan i postovan ovde: http://www.diyaudio.com/forums/lounge/200865-sound-quality-vs-measurements-new-post.html

Uradio sam ga jer me je zagolicao izazov, tako neÅ¡to nikada nisam uradio, niti razmiÅ¡ljao o tako neÄemu. A dobar je Äovek, ima muku pa me nije mrzelo.

Savetovao bih svim Nevernim Tomama da pogledaju navedeni link. Izložena i prva poÄetna verzija, i druga, razvojem dobijena verzija. PoreÄ‘enjem ćete lako videti koliko se promenio - podosta.

Sada će neko reći - da, ali to je samo simulacija, nije živa stvar. Za poslednjih 8 godina, moj simulator me NIKADA nije izneverio, sem u pozitivnom smislu, on kaže ovo ide do 300 kHz, napravim model, premerim ga, on Å¡iÅ¡ne 350 kHz. Zato ga i koristim, jer je em realan, em pomalo pesimistiÄki nastrojen.

Link to comment
Share on other sites

imao sam 2000 godine YAMAHA AX 592 PojaÄalo to je bilo kao da ga je napravio pera cigan ni visokih bas muljav neÅ¡to najodvratnije Å¡to sam Äuo hvala bogu uspeo sam da ga prodam kolko sam ga tad i platio.ovo je upozorenje za druge da nikad nekupe ovo pojaÄalo ostale yamahe su ko da ih je pravila neka druga firma odnosno vrlo dobre i odliÄne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...