Jump to content


Sony CDP-7


boombox

Recommended Posts

Da li je neko mozda imao ili jos uvek ima ovaj plejer? Zanima me kakve su sanse da jos uvek bude ispravan imajuci u vidu da nije visoka klasa vec minijaturizovani model da bi pasovao na sirinu FH linija od 21.5cm? Da li su kod nas uopste prodavani? Kakve su sanse za popravku kada bih naisao na vizuelno ocuvan a neispravan? Da li bi se postojece "iznutrice" mogle zameniti onima sa nekog Discmana? Deluje moguce...?

 

Eto, to me kopka. Nikakva zurba, voleo bih da cujem misljenja.

 

Recimo da je ovaj topic caskanje i razmena informacija i iskustava o ovom ocigledno retkom uredjaju.

 

Sony1a.jpg

 

3426559355_3f58729261.jpg

Link to comment
Share on other sites

Samo jedno pitanje: zašto ?

 

Nostalgija+estetika tj. dizajn.

 

Imam liniju uz koju se mogao kupiti kao dodatni segment. Citajuci oglase o mnogo mladjim CD uredjajima, kod bar 90% stoji da "ne cita" "ne prepoznaje" "izbacuje". Zato sam pitao generalno kakva su iskutva onih koji su imali ili imaju taj model, jer je iz vremena kada se stvari nisu pravile bi trajale dan duze od isteka garancije, i shodno tome, kakve su sanse da se popravi ako se stvarno naradio pa vremenom crkao, ili da se prepakuje delovima sa Discmana koji definitivno staju, samo je pitanje povezivanje. Stalno govorim o neispravnima, jer mislim da su sanse da se ovde nadje ispravan jako male.

Link to comment
Share on other sites

 

 

  i shodno tome, kakve su sanse da se popravi ako se stvarno naradio pa vremenom crkao, ili da se prepakuje delovima sa Discmana koji definitivno staju, samo je pitanje povezivanje. St

 

ИÑувише је то компликован захват.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Meni na prvi pogled najviÅ¡e liÄi na prvi diskman D50, a i jesu vrÅ¡njaci, moguće da je ista maÅ¡ina unutra u većuj kutiji i sa viÅ¡e džidža-bidža!

 

I ja mislim. Sad sam bas gledao slike D50 i D50MKII. Deluje kao da su samo smanjili tastere na prednjem panelu. Nema sanse da nisu iskoristili vec postojecu CD mehaniku i elektroniku. I onda se uveliko konstruisalo tako da stampana ploca i druge komponente budu upotrebljive i za slicne modele, ali i za uredjaje koji ce tek doci.

 

To koliko je kabastiji od diskmena vrsnjaka, je taman koliko treba za zaseban trafo (moze da radi kao solo uredjaj) + segment za daljinski + izvod kontrola na flat kabel kojim se vezivao na pojcala na S port koje diskmen nema.

 

Cim na top modelu FH ima slobodnih slotova, i ostavljenog mesta za drugacije povezivanje, onda je jasno da vec tada nista nije konstruisano za samo taj model iako je najjaci i poslednji u toj seriji, vec su komponente prelazile iz jedne generacije u drugu. Fakticki, vise se paznje posvecivalo povecanju profita kroz kompatibilnost komponenti, nego autentiÄnosti uredjaja.

 

Link to comment
Share on other sites

ИÑувише је то компликован захват.

 

:wave2

 

Znao sam tacno sta ces napisati, al' ne mozes da kazes da nije lep :)

 

Samo da svetli, ne mora ni da svira pa da covek odmori oci od od ovih modernih "jajolikih" kantica za pesak.

Link to comment
Share on other sites

TaÄno na ovoj liniji (FH-150R+CD7) kod drugara sam prvi put Äuo kompakt disk i dobio snimljenu kasetu: "Zoolook" Jean-Michel Jarrea. Kasetu sam od njega do kuće sluÅ¡ao na vokmenu i taj Å¡ok i danas pamtim.

 

Mozda drugaru sada skuplja prasinu na tavanu? B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

... kod drugara sam prvi put Äuo kompakt disk i dobio snimljenu kasetu: "Zoolook" Jean-Michel Jarrea. Kasetu sam od njega do kuće sluÅ¡ao na vokmenu i taj Å¡ok i danas pamtim.

 

Offtopic: Hvala Bogu da si sluÅ¡ao i normalnu muziku  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...