Jump to content


Mordaunt Short Avant 909W vs Monitor Audio BRW-10


Recommended Posts

Ovako neki dan je dosao covijek koji prodaje mordauntov subwoofer do mene da ga cujem kako radi.. (moja soba je 4x4) znaci na manjem volumenu osjeca se jak, kvalitetan i dubok zvuk.. no cim sam ga isao malo jace naderat.. osjetio sam kako se dubina zvuka smanjila.. al je bila jaca razorna sila i ful se osjetilo kako zvuk dolazi iz subwoofera i sad za taj sub ja bi trebao dat svoj (yamaha sw216) i jos dosta love.. al nekako mi se cini previse ulozeno a malo dobiveno.. sad ja sam ga stavio na testu na istom mjestu ko starog i nisam manje vise nista nastimavo osim jacine i crossovera i primjetio sam da bas na toj razini kad nije jako nabijen nekako gusi zvuk zvucnika al idalje to nije ona prava snaga.. sad ovaj drugi sub nisam u mogucnosti isprobat.. al cini mi se jako dobar za punjo manje para nego onaj prosli ali po snazi bi trebao bit dosta slabiji od prosloga.. pa me zanima sta vi mislite o ova 2 suba i koji bi vi na mom mjestu uzeli.. i btw posto mi ovaj trenutni yamahin u tom kutu radi najbolje nego igdje  jel moze bit da ovaj od mordaunt short.. treba vise praznog prostora oko njega za bolji zvuk ? posto je skoro za 40% veci od moje yamahe..

Mordaunt Short vs Monitor Audio

Link to comment
Share on other sites

Имао Ñам прилике да угоÑтим  Mordaunt Short SW Ð¸ оно што Ñам приметио да далеко боље Ñвира када Ñе подигне за деÑетак Ñантиметара и да Ñе предњи део где је звучник окрене према зиду.

 

Е зашто је тада по мени бољи звук немам појма.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Ja sam ga ovdje stavio ko ovu yamahu..(slika) ali neznam cudan zvuk je imao.. na manjim jacinama je dosta prigusivao zvuk a opet na vec koda sav zvuk nestane ali se poveca razorna sila.. sad mene bas zanima kako je bas njega najbolje pozicionirati.. mada mi je glupo opet covjeka zvat da dolazi i da to testiram...

 

 da5eec28cd07268ea326e12e4861abb8.jpg?ran

Link to comment
Share on other sites

Ипак му је потребан проÑтор, то колико Ñа Ñлике видим цео је у припећку.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Neznam onda.. razmislit cu jos.. sad cu uskoro napraviti mali razmjestaj po sobi pa ce bit vise mjesta za sub.. :)

EDIT: Nadam se da ce promjena pozicije rijesit problem gubljenja dubine zvuka i da se vise nece bas osjecat da zvuk dolazi iz suba.. :P

Link to comment
Share on other sites

MS je veći i jači subwoofer od MA i može biti da ga nisi dobro podesio da bi se uklopio u zvučnu sliku. Ne znam koji sistem imaš niti kolike snage ali budući da MS ide više u frekventnom rasponu (200 Hz) od MA (120 Hz), sub "presvirava" zvučnike i u njihovom opsegu, što dovodi do subjektivnog utiska da ih guši. Mislim da bi trebalo da za oba suba pronađeš preporuke za pozicioniranje i tako pokušaš. Takođe dosta zavisi od svrhe sub-a (muzika vs. zvučni efekti) i prostorije i, svakako, od podešavanja samog suba.

Link to comment
Share on other sites

Meni bi trebao glavno za muziku no evo jos nesto sta sam primjetio kad sam slusao.. znaci kad sam ga potegnao onako malo jace osjetio sam da je nestao onaj duboki zvuk ali koda je otisao u drugu prostoriju, takav sam osjecaj imao..

Link to comment
Share on other sites

Najveća mana tog suba je to što se teško pozicionira i mislim da si trebao dobiti CD uz njega!

Šetaj ga po sobi dok nedobiješ najbolji zvuk, vidi da li je u fazi, mada mislim da ti je soba mala za njega i nemože da odradi to što treba.

E to i ja mislim.. a sto se cda tice taj lik ga nema.. posto nekupujem novog..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...