Jump to content


Iskraphon 1003


mafoman

Recommended Posts

Poštovanje.

Verujem da će ti neko pomoći. TakoÄ‘e u Beogradu ima nekoliko distributera Å¡to glava Å¡to ovakvih specifiÄnih igala, pa ćeÅ¡ verovatno vrlo lako pronaći glavu za njega. ViÅ¡e puta smo pominjali Äoveka koji je (barem prema njegovim sopstvenim reÄima) izraÄ‘ivao baÅ¡ igle koje tebi trebaju i koji je živeo (ili živi joÅ¡) u VojvoÄ‘anskoj/Bežanijskoj ulici u Zemunu.

Ipak, hteo bih da pomenem da bi ovakva pitanja ipak bila prikladnija u nekoj posebnoj sekciji koja bi mogla da nosi naslov "non HiFi".  U protivnom, tone i tone teksta bi se moglo napisati o raznim Toskama, Iskrafonima, Suprafonima, RFT-ovima i ostalim igraÄkama (a tu onda mogu da uÄ‘u i gramofoni sa hornom i koferaÅ¡i na navijanje) koji, ipak, uz svo poÅ¡tovanje entuzijazma pojedinaca koji postavljaju navedena pitanja, nisu HiFi ni po svojim najosnovnijim polaziÅ¡nim koncepcijama, a kamoli po konaÄnom zvuku.

TakoÄ‘e, vrlo je dobro poznato da pojedini od ovakvih jeftinih gramofona imaju jako loÅ¡e koncipirane ruÄke koje dužom upotrebom samo oÅ¡tećuju ploÄu pa ih treba zaobilaziti u najÅ¡irem luku za reprodukciju.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...