Jump to content


3D Projektori - Panasonic PT-AE7000U


williamwallace

Recommended Posts

Posto me je ovih dana zasvrbeo dzep, i htedoh da menjam moj odlicni Panasonic projektor, poceo sam potragu za Pnasonic plazmom. Upravo sam obisao ceo NBG, sve popularne radnje, samo jednu Panasonic plazmu sam video 50ST50, ali sedeo sam ispred Sansunga od 64 inca i gledao ga sa jedno 2-2,5m. Shvatio sam da posle projektora cak ni 65' nije dovoljna. Znam, zvucni nerealno, ali stvar je navike, ja moj Panasonic gledam na platnu sirine 2m sa oko 2,5-3m razdaljine, i velicina slike je, po meni, taman, a dozivljaj fenomenalan. Zanima me da li neko ima novi AE7000 projektor, i da li postoji neki nacin da se nabavi za neke razumne novce, u US je oko 2300-2400$. Ja TV ne gledam, ukljucujem ga samo kada slusam FLAC-ove i kada vezbam. Za cetiri godine koliko imam Panasonic projektor na lampi sam potrosio tek 1500 sati, a imam i novu lampu, tako da mi je radni vek lampe od 2000-3000 sati i vise nego dovoljan.

Dakle, ima li neko ovaj Panasonic, ili bilo koji drugi, u klasi, 3D projektor, i kakva su iskustava?

Link to comment
Share on other sites

I ja sam razmiÅ¡ljao da uzmem neki projektor, ali je ponuda kod nas blago reći katastrofalna, bar kad se radi o Full HD home cinema projektorima. Projektora za prezentacije ima, a može da se naÄ‘e i neÅ¡to od DLP modela ali meni smeta rainbow efekat i hteo bi LCD. Podjednako je loÅ¡a i ponuda platna, a Äitam da je to podjednako bitna karika u lancu. Ewe Comp je distributer za Epson, i iako nemaju home cinema modela u cenovniku na upit sam dobio da mogu da mi nabave npr. Epson EH-TW6000, ali po ceni jedno 50% većoj nego u npr. Austriji.

Å to se tiÄe Panasonica video sam da ih ova firma ima na sajtu, ali nisam pitao za cene, a nisam ni u toku sa modelima kod Panasonica:

http://www.division.rs/

Koje platno imaš i koja je oznaka tog projektora koji sad imaš? Je li Full HD? Imaš li neki savet za potencijalnog kupca projektora iz te klase?

Link to comment
Share on other sites

Mislim da sam ja nazvao njih, za ovaj model koji trazim, i cena je bila smesna, cini mi se oko 3500E. Moj projektor je Panasonic PT-AX200U, nije full ali je HD, 720p, i BluRay-evi izgledaju fenomenalno na njemu. Nazalost nisam nikada bio u prilici da ga poredim sa nekim 1080p projektorom, ali sumanjm da bi razlika bila ogromna, barem ne na ovoj dijagonali. Platno nije neko "fancy", kupio sam ga za nekih stotinjak eura.

Ne znam sta da ti kazem, ja imam odlicno iskustvo sa ovim Panasonic-om, oduvek je sve u superlativu pisano za njih, ako budem kupovao novi projektor necu ni gledati konkurenciju, razlike u ceni nisu velike, a ovo je ipak siguran izbor, barem za mene.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...