Jump to content


Hi-Files: Hi-Files 49


Ljuba

Recommended Posts

49.jpgBroj 49 magazina Hi-Files izašao je u septembru  2012, a iz sadržaja izdvajamo:

Tema broja

EISA nagrade

Razglednica

Pioneer, Bratislava

Testovi

Naim NaimUniti 2

Cambridge Audio S70

PSB Imagine Mini

Cambridge Audio DacMagic Plus

NuForce Icon-2

JBL Loft 40

Sennheiser HD 700

AKG Q 701 Quincy Jones

Beyerdynamic DT 440

Philips Fidelio M1

Philips Fidelio A9

Sony STR-DN1030

LG ND8520

Samsung HT-E6750W

LG BH8220B

Sony RDP-XA900iP

Retro – Aiwa Series 22 Mini Components

Muzika & Film

CD i filmske recenzije

Pročitajte ceo članak

Link to comment
Share on other sites

Stvarno, sta je bilo sa onom idejom o Test disk-u u izadnju HiFiles-a? Bilio je te price davno na Forumu.. Eto, uz 50ti broj je sasvim ok predlog, do 100tog ima mnogo da cekamo! :nerd

Ne znam koliko je tesko izvesti tako nesto, a trebalo bi da se isplati kroz prodaju.. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Uporedio sam zadnja 2 broja. 14 strana je otiÅ¡lo na EISA nagrade. Sa druge strane u proÅ¡lom broju je u tom delu bio izveÅ¡taj sa nekih drugih sajmova i bilo je samo 4 strane viÅ¡e za testove. Uvek u tom prvom delu ima nekih "misc" tekstova tako da ovaj broj sa EISA nagradama nije niÅ¡ta preterano uskraćen. A Å¡to golum nije naÅ¡ao niÅ¡ta za Äitanje pre je posledica Å¡to je u ovom broju bilo malo viÅ¡e jeftinijih low end komponenti, ali meni su i ti tekstovi zanimljivi.

Ako bi trebao neÅ¡to da zamerim, to je Å¡to se Äesto testiraju neki jeftiniji Samsung/LG/Philips HT kompleti, Å¡to je po meni promaÅ¡aj za publiku ovakvog Äasopisa. To se kupuje u megamarketu kad odeÅ¡ sa ženom i njoj se svide, a ne tako Å¡to ÄitaÅ¡ testove u hi-fi Äasopisima. A ode 10-tak strana u svakom broju na takve stvari.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam prelistao ovaj broj na kiosku i odustao od kupovine, a to je prvi put poÄev od broja 1. da sam tako uradio. I to valjda neÅ¡to govori.

Nezavisno od ovog broja, upadljiv je nedostatak recenzija izdanja klasiÄne muzike. Upravo je to razlog zaÅ¡to ponekad kupim hrvatski Hi-FI Media. Na ovom forumu ima vrsnih poznavalaca klasiÄne muzike, iz Äijih se postova može puno nauÄiti. BaÅ¡ Å¡teta.

Link to comment
Share on other sites

Malo je vec dosadno da svakog septembra objasnjavam da je objava EISA nagrada nasa obaveza i privilegija.

Niko nije prokomentarisao da smo u proslom broju dodali 16 strana, jer jednostavno testovi nisu moglli da stanu... bilo ih je rekordno 21.... u ovom broju 16.

Obicno ih je 13-14, max 15. Zato sada ima manje muzike i filma.

Mislim da ipak ima dosta zanimljivih testova, tu ne mislim samo na slusalice, vec i na DacMagic Plus i NuForce... neverovatni PSB... standardno dobri Naim itd.

Ali o ukusima necemo raspravljati.

Svaki broj je razlicit, ne zavisi samo od naseg izbora, a nama je vazna vasa podrska u svakom broju.

Link to comment
Share on other sites

Za prošli broj jeste komentarisano da ima povećan broj strana i to se svima dopalo. Prošli broj je bio dobar i razlog takvoj oceni većine onih koji su komentarisali nije bio samo povećan broja strana.

Ovaj sam i ja prelistao na trafici ne bih li ipak promenio mišljenje posle najave i kupio ga, ali odustao sam. Ništa zanimljivo, za moj ukus. Meni je normalno da ponekad izađe slabiji broj. Kad bi mi se svaki sviđao i kad bi me svi sadržaji zanimali ozbiljno bih se zabrinuo :) .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

JuÄer sam kupio novi broj, Å¡ta ja znam, meni je ok, iovako mi je Hi-Files viÅ¡e kao neki izložbeni salon i prezentacija nego vodiÄ za kupovinu (nemojte me pogreÅ¡no protumaÄiti, nije da recenzije ne valjaju ili da im ne verujem, nego sam viÅ¡e fan vintage ureÄ‘aja, kao i Å¡to viÅ¡e volim oldtimere, renesansnu arhitekturu i sliÄno...).

A i standardno mi se svaki broj prvih par nedelja vuÄe po torbi, pa se svaki put obradujem kako imam neÅ¡to interesantno da Äitam kad profa iz sociologije krene da davi. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Ja danas zavrsio citanje, mada sam broj kupio kada se pojavio na kioscima, pocetkom meseca. Nije da ima toliko mnogo da se cita vec nisam stigao, ali ima par lepih testova , npr DacMagic Plus, JBL, PSB.

Malo mi je neverovatno da se prilikom testa sprave od 3500 Eur (Naim Uniti2), kao jedna od glavnih prednosti navodi postojanje budilnika sa zvonom po izboru, ali mozda ja gresim . To bi bilo, ako poredimo sa automobilima, kao da je glavna prednost Mercedesa ili Lexusa to sto ima grejace retrovizorskih stakala ili nesto slicno. Bas bih voleo da me neko ubedi u to.

O EISA nagradama i njihovim reklamama necu pisati, glavni urednik je dovoljno o tome rekao, ali bi bilo lepo da prostor koji se za njih potrosi nadoknadi vecim brojem strana, pa makar i povecanjem cene za taj broj.

Rubrika sa recenzijama muzike i filmova skripi i to bas puno, ali sada je ne mozemo uporedjivati sa hrvatskom HiFi Mediom jer mislim da je njihov distributer (Tisak) prestao da isporucuje sve hrvatske casopise u Srbiju.

Eto toliko

Link to comment
Share on other sites

Vladovid, pre svega hvala na komentarima. Odgovoricu na pitanja...

Sto se tice Naima, naravno da alarm nisam naveo kao najbolju ili najbitniju opciju, vec nesto sto me odusevilo.

Zaista volim da me probudi muzika, a to nisam imao prilike da praktikujem jos od srednje skole :)

Zvuk mi se zaista dopao i licno bih voleo da posedujem takvu spravu.

Sto se tice EISA nagrada... sada si mi dao dobru ideju za narednu godinu... umesto da povecavamo broj strana u julskom broju, to mozemo da uradimo u septembarskom. U julu smo imali 21 test, a sada 16... mozemo neke testove samo da pomerimo i da julski broj ostane na 100 strana, a septembarski na 116. Nadam se da bi tada komentari bili pozitivniji na samu objavu nagrada. Tada citaoci ne bi imali utisak da su za nesto uskraceni, jer zaista nisu... i da nema EISA nagrada, mi bi opet isli sa 16 testova.

Sto se tice HiFi Media magazina, na sajtu ga mozes preuzeti u PDFu besplatno, sa jednim brojem zakasnjenja... Meni je zao sto je taj casopis otisao previse siroko, pretppostavljam zbog sirenja baze za marketing. Zbog toga se HiFi zavrsava na 38. stranici, a home theater na 44. To znaci da ni pola casopisa nije posveceno HiFi/HT tematici. Naravno, voleo bih da i mi imamo prostora/sredstava za ovako bogatu rubriku za muziku i film. I na kraju, po evidenciji sa njihovog sajta, proslog broja su izbacili samo 4 broja, a ove godine za sada samo 1. Kontinuitet u publikovanju magazina je za mene oduvek bio prioritet.

Jos jednom, hvala na lepim komentarima.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kupio sam ga danas, moj prvi broj obzirom da sam nov u ovoj materiji ali imam iskustva sa vodećim Äasopisima iz drugih oblasti i mogu da kažem da je utisak i moj i burazerov koji je takodje prelistao da su tekstovi nadahnuti i pravo je zadovoljstvo Äitati ih Äak i ako niste toliko zagrizli u ovoj materiji.

I nije ni skup za ono Å¡to nudi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...