Jump to content


Produžavanje kabela na 1210


NShappy

Recommended Posts

Hello to all!

Treba mi savet oko produžavanja fabriÄkog kabela koji "viri" iz Techics-a 1210. Nemam mogućnost da ga postavim bliže pojaÄalu tako da mora da se produži. Sada trenutno svira kroz "produžni gajtan" (s' jedne strane ženski a s' druge muÅ¡ki konektor) i to naravno degradira zvuk saÄuvaj bože. Plus joÅ¡ ima i bruma.

Dakle, ima li neko savet koji kabel da kupim da bih zamenuo fabriÄki? A da ne bude degradacije zvuka. I za ovaj fabriÄki na Technics-u ne bih rek'o da je neki vr'. Ima li smisla da uzmem neki ÄinÄ ÄinÄ kabel, pa odseÄem jednu stranu a drugu lemim? To bi me oslobodilo problema sa lemljenjem ÄinÄeva.

Å to se radova tiÄe, familijaran sam sa lemilicom i Å¡rafcigerom, lako ću ja to sam.... Samo Å¡ta uzeti?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

A gde moze da se nabavi Cordial 222.

http://katalog.cordi...,11,14,mw1.html

http://www.player.rs...uct.php?ID=1817

Kako se vezuje ima dve zice i oklop.

Samo ne znam koliko su dobri ti jeftini kablovi.Nekada sam imao V.H.Hull 501 kakva su iskustva sa ovim kablom .Imao sam ga mnogo davno na Regi rb300 tako da se vise i ne secam.

post-15581-0-29904100-1345722594_thumb.j

post-15581-0-29904100-1345722594_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ne verujte Ston Coldu niÅ¡ta, iako mu znanje nije veliko sigurno je toliko da bude svestan koliko lupa.. žica o kojoj priÄate sasvim drugaÄije se koristi.. milion puta je bilo do sada tema o usmeravanju kablova, ovaj bi za gramofon trebalo koristiti tako Å¡to bi se oba kraja lemila kao na strani izvora, ionako je usmeravanje naizmeniÄne struje potpuno imbecilna stvar, to nesretni moderator zna najbolje..

Na forumu bi trebali deliti savete a ne dezinformacije, neko ko nestruÄno sklapa već gotove kineske kit-ove za 60 eura sigurno nije dobronameran..

Link to comment
Share on other sites

@baba Drka

A da ti promislish malo pre no shto se izlupetash i izvredjash nekoga udobno skriven iza ko zna kog po redu altera?Ti isti ljudi su mogli da te obaveste da je to "sklapanje shrafcigerom" ukljuchivalo izradu aluminijumske kutije po zelji, ugradnju preklopnika i strujnog konektora sa prekidachima, kao i proba i testiranje svakog primerka.Osim toga, svako ko je koristio uslugu je imao izbor da li da mu Miomir sklapa shrafcigerom, ili ne, pa nisam primetio da se neko od korisnika bunio shto je zajeban.Uostalom, pogledaj malo cene kutija na eBay-u (sa troshkovima isporuke), ili kontaktiraj Leonarda da ti kaze koja je cena za izradu iste. Ja sam svoju Lampuceru sAm sklopio i skutijao (kako-tako) i nemam interes da advokatishem Miomiru, ali ti je prozivka jadna, bedna, i chemerna!.

@D Agostino

Miomir je Zeon Rider, t.j. Ston

Link to comment
Share on other sites

Baba Zulo, molim te da ne uplićeÅ¡ off priÄe u temu. Ja sam takoÄ‘e viÄan Å¡rafcigeru i lemilici, a ne pada mi na pamet da bilo kome radim bilo Å¡ta bez 30-ak eur po satu. Kome se ne sviÄ‘a, može da naÄ‘e nekog ko isto to radi jeftinije, ili da radi sam. Ne živim od toga pa mi se može. Procena vrednosti sopstvenog znanja i rada je pravo svakog pojedinca. Momir može da lupi cenu koju hoće, na muÅ¡teriji je da odabere hoće li pristati na uslugu ili ne.

A sada molim brisanje iz teme svega Å¡to nije direktno vezano za naslov teme.

A tema.... Dakle slažete se da vredi raditi sa nekim mikrofonskim, dvožilni sa jednim širmom. Ok, krećem u potragu.

Link to comment
Share on other sites

Offtopic: Jos jedan clan Foruma koji je najiskrenije prezadovoljan saradnjom sa gosn Miomirom. Napisah ogroman post, ali posto coveku opravdanja nikako nisu potrebna, necu ni postovati.. Mogu samo reci da je stekao moje apsolutno postovanje i da ima sve najbolje preporuke sa moje strane. Cisto neka ostane zapisano, da noviji clanovi ne steknu sasvim pogresan utisak posle onog Baba Zulinog posta.

A Baba Zula bi mogao da se predstavi za pocetak? Posto je ocigledno toliki smeker da kao nov clan, na osnovu rekla-kazala prica, moze napadati i osporavati znanje uvazenih kolega sa Foruma.

Sto se teme tice, mozda ovaj kabel? Par forumasa mi je bas njega predlagalo u kontekstu phono kabla i svi se slazu da je odlican za tu svrhu! Tasker kablovi se prodaju u Player-u, ne znam da li ima konkretno ovog, nazovi pitaj ako te zainteresuje..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...