Jump to content


SB Touch + HDD


Golum

Recommended Posts

Drustvo;

Imam jedno pitanje posto sam naumio da kupim HDD koji bi mi sluzio iskljucivo za muziku. HDD bi trebalo da ima svoje napajanje i bio bi prikljucen direktno na SB.

E sada po netu vidim da postoji sijaset problema prilikom ovakvog povezivanja pa me intersuju iskustva nekoga ko je ovo probao kod nas. Koji HDD je uzeo, kako je formatirao hard, kako oznacava fajlove, etc. da bi sve to lepo radilo.

Hvala unapred na odgovorima i predlozima!

Poz.,

G.

Link to comment
Share on other sites

Ja pokuÅ¡ao sa 1.5TB formatiran u fat 32, ali se ispostavilo da je to preveliki zadatak za SB.Nisam dalje istraživao ali mislim da postoje ograniÄenja po pitanju veliÄine hard diska...LakÅ¡e mi je bilo žica,media server na lap topu, externi HD samo za muziku i to radi super...

Link to comment
Share on other sites

Ja koristim 2bay NAS - Synology DS212j: http://www.synology....DS212j&lang=enu

2x2 TB, RAID0, ext4 file system.

Mrežni kabl na SB Touch i to je to.

InaÄe, sa ovim NAS-om uopÅ¡te ti nije potreban comp, poÅ¡to postoji posebna aplikacija - Logitech Media Server.

I sve radi kao sat, bez da štucne, a na NAS-u baš dosta muzike. Evo šta kaže Logitech....

Total Images: 0

Total Videos: 0

Total Tracks: 16,061

Total Albums: 1,744

Total Artists: 298

Total Genres: 140

Total Playing Time: 1441:16:29

Ja sam prezadovoljan, jedino Å¡to Synology ne postoji kod nas, mora napolju da se uzima ili kao ja, preko eBaya.

InaÄe, ovo je entry level NAS, bolji (i znatno skuplji) su DS212 i DS212+, ali i ovaj je viÅ¡e nego dovoljan za korišćenje u kućnim uslovima.

Link to comment
Share on other sites

Da bi NAS bio efikasan i mogao da radi kako treba, mora da bude i dovoljno jak, Å¡to ovaj chiliGREEN definitivno nije i ne preporuÄujem ti kupovinu, pogotovo ako hoćeÅ¡ da ti radi kao standalone server. Dobar NAS nikad nije bio jeftin, ali ako hoćeÅ¡ da ti sve radi kako treba nećeÅ¡ uzimati ova poloviÄna reÅ¡enja.

I Synology nije samo hardvare, tu je i fenomenalan custom made Linux kao OS, zahvaljujući kome je ovo odliÄno i zaiokruženo reÅ¡enje.

Po meni (a veruj mi, priliÄno dugo se zezam sa ovim reÅ¡enjima) ovaj Synology je ako uzmemo cost/benefit ubedljivo najbolje reÅ¡enje koje trenutno postoji.

Evo i najbolje ponude (trenutno), na eBayu - 232$ (190€) nije loša cena za ovaj NAS.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Synology-Drive-Station-2-Bay-RAID-SATA-USB-Gigabit-LAN-1000Mb-NAS-DS212J-/251084570110?pt=US_Home_Network_Storage_NAS_&hash=item3a75ce7dfe

Link to comment
Share on other sites

To je ipak neizbezno. Touch je napravljen sa USB prikljuckom kao mogucnoscu da covek ubode pendrive i cuje nesto bez aktiviranja vecih nosaca informacija (tj., NAS, PC i ostalo). Pre svega govorim o SS izvorima.

Ali nije zamisljen da se u njega ubode 2 TB i "vozi, Misko".

Takodje bih preporucio da se u njega ne bodu HDD-ovi bez spoljnog napajanja (pogodite zasto).

Link to comment
Share on other sites

Realno gledano onda je SB, iako ga posedujem "s..e" od sprave, posto vec jedan WD Live koji kosta 2.5x manje moze da pogura koji god fajl uz to kako sa neta tako i sa bilo kog zakacnog HDD (pa cak i bez spoljnjeg napajanja i bez razmisljanja da li je ovako ili onako formatiran, etc.)...

Link to comment
Share on other sites

Lada Niva moze uzbrdo tamo gde Ferrari ne moze, pa opet ljudi kupuju to s****e od Ferrari-ja.

Touch odlicno radi ono za sta je napravljen, a za cenu jednog malo boljeg interkonekta.

Podrazumeva se da onaj koje je imao para da KUPI 2 TB muzike, ima i pare za odgovarajucu infrastrukturu.

Ne verujem da se Logitech preterano opterecivao ostalima.

Link to comment
Share on other sites

Da bi neki server mogao da "opsluži" toliko podataka mora, jelte, da ima i snage, što SB Touch niti ima, niti je pravljen da to može.

Kao Å¡to reÄe pera451, usb ulaz je za fleÅ¡ku sa par giga muzike, s obzirom da takvu "bazicu" pesama nejaki procesor u SB Touch-u bez problema može da svari. Ako mu se pak podmetne 2 TB sa par desetina hiljada pesama, to je za njega jednostavno overkill, velika baza sa kojom ne može da se izbori kako treba. E... tu na scenu stupa dobar NAS, sa dobrim custom made OS-om koji to preuzima na sebe, a procesorska snaga SB Touch-a se troÅ¡i iskljuÄivo na muziÄke formate, zato Å¡to sve ostalo obavlja NAS.

Ja sam npr. i napajanje za SB Touch promenio u ubacio jedno custom made (hvala SC) urađeno kako Bog zapoveda, a u špajz ćušnuo onaj originalni prcvoljak.

SB Touch radi jako dobro, ali nije svemoguć i potreban mu je mali upgrade da bi zablistao.

WD Live nije za muziku, ali je zgodna spravica za strimovanje HD filmića na LED TV.

Link to comment
Share on other sites

Ja imam SB touch na koji sam prikljucio WD passport od 500 GB (nema svoje napajanje). Negde sam procitao da ranije SB nije voleo ntfs, pa sam formatirao hd kao fat. Windows ti to ne nudi kao standardnu opciju (ne da fat preko 32 GB), pa ti treba mala free aplikacija koju skines sa interneta. Za ovih par meseci koriscenja - po nekad izgubi vezu sa HDom kada ga ukljucim, inace sve radi kao sat. Odmah mi je pronasao i wireless i mogu da slusam i radio sa druge strane planete. Ja nisam planirao da ga koristim za bilo sta ozbiljno - no to mi je izvor zvuka na poslu. Za SBa na marantz-a pa na tannoy-e... I nemam drugi... CDeve koje imam su mi kod kuce, samo sam ih natabao na hard i eto.... Jedino vodi racuna da ne stavis vise od 100 pesama u isti folder - ne moze da nagura vise od 100 u play listu.... Ja sam imao obicaj da za domace autore nazovem folder po imenu istog i sve pesme strpam u taj folder...

Sto se obelezavanja pesama tice, pricali smo vec negde ovde o tag-ovanju.... Ja jos u folder stavim i malu 300x300 pixela sliku albuma pa se i to pojavi na SB touchu... Za to sto meni treba radi odlicno...

Namestio sam i deci ugodjaj... WB live streamer na kome je opet WD passport 500 GB sa gomilom crtanih... HDMI kabel sa njega na samsung TV i to radi perfektno... Preko drugih veza (analognih) na stari CRT TV slika nije bila neka... Sada vise ne ukljucujemo DVD vec samo streamer... Ima Samsung TV i USB ulaz, ali nisam probao jos da kacim HD direktno na njega....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...