Jump to content


Hi-Files: Hi-Files 48 u prodaji od 2. jula


Ljuba

Recommended Posts

70-HF48.jpgNovi broj magazina Hi-Files pojaviće se u prodaji u ponedeljak, 2. jula. Pored mnogobrojnih vesti iz audio-video industrije, u uvodnom delu časopisa možete pročitati opÅ¡irnu reportažu sa trideset prvog High-End sajma u Minhenu, kao i izveÅ¡taj sa EISA konvencije u Briselu. Testove predvodi novi model mrežnog plejera iz Naima sa oznakom ND5 XS, kao i prestižni regalski zvučnici Dynaudio Confidence C1 II i podnostojeći Naim Ovator S-400. Slede luksuzni Monitor Audio Gold GX100 i odlični, a pristupačni DALI ZENSOR 7. U kategoriji zvučnika koji se dobro snalaze u stereo, ali i u surround sistemu, testirali smo podnostojeće Jamo Studio S 606 i JBL Loft 50, a tu je i novo integrisano pojačalo kompanije Exposure, model 1010. Ljubitelje vinila će obradovati opÅ¡iran test pristupačnog Pro-Ject Debut Carbon/Esprit gramofona, a može se reći da je ovaj broj nezvanično posvećen sluÅ¡alicama – testirali smo modele AKG K550, Bose QuietComfort 15 i Philips Fidelio L1.

Novo izdanje magazina Hi-Files donosi pet testova home theater ureÄ‘aja, od vrhunskih Samsung i LG televizora, preko all-in-one LG sistema sa čak 9.1 kanala, pa do novih AV risivera Pioneer VSX-922 i Yamaha RX-V673. Kao “najvažnije sporedne stvari u sistemu”, tu su mini-testovi dva USB (HiDiamond i Transparent Audio) i jednog interkonekt kabla (Transparent Audio), a “Retro” donosi prikaz dobrog i podcenjenog CD plejera Philips CD-i 210. U rubrici “Muzika & Film” možete pročitati recenzije najnovijih muzičkih i filmskih izdanja, a sam kraj rezervisan je za pregled domaćeg tržiÅ¡ta audio-opreme.

Pročitajte ceo članak

Link to comment
Share on other sites

Stigao je on jos juce na kioske. Na brzinu dobar broj, ono sto me najvise zanimalo Exposure, Pro-Ject, i Dali.

Zensor 7 pokupi dobre kritike. Konacno izadje i test Carbon-a, ja sam ocekivao za prosli broj opis posto je bio

u najuzem izboru za kupovinu.

Link to comment
Share on other sites

BaÅ¡ mi legao danas novi broj. U ladovini uz ladne vitamine, proÄitah skoro ceo broj :thumbsup2 . Prvo sam primetio da je priliÄno kabast, ima dosta tekstova. Svideo mi se Äak i prikaz sa sajma u NemaÄkoj i izveÅ¡taj iz Brisela sa EISA sastanka, sad je baÅ¡ kako treba, ne predugo a dovoljno zanimljivo i informativno.

U skladu sa interesovanjima, prvo sam proÄitao testove jeftinijih ureÄ‘aja, taj Dali izgleda nema loÅ¡ Zensor model, mali Exposure lepo ocenjen, lepo za Äitanje. Za Jamo nisam bio previÅ¡e zainteresovan ali tekst je OK. Zanimljiv mi je bio i test onog skupog Dynaudio zvuÄnika, koliko koÅ¡ta sramota bi bilo da ima neku manu, a o Naimovom strimeru sam proÄitao najvažnije ovde na forumu, mada, ko nije Äitao može oÄekivati izvesnu dozu dramatike :) . ZaÅ¡to li sam Äitao test gramofona ne umem da objasnim ali možda je razlog u tome Å¡to iz novina obiÄno niko ne iskaÄe i hvata me za vrat sa ubeÄ‘ivanjem da je to - to i da je sve ostalo kupus salata :ph34r: .

Za sutra ostavljam testove multimedije a možda proÄitam i test kablova, mada, sumnjam :lol: . Eto, dobar broj, od mene pohvale.

Link to comment
Share on other sites

hvala Trotteru. Inace, HF ima 100 stranica, a ovaj broj smo morali da povecamo na 116 zbog velikog broja testova... lako moguce da ce tako biti i za septembarski broj.

Obicno imamo 13-15 testova, a sada cak 21.

Petre Jovicu, koje je tvoje selo? Mozda Michela zna gde ima u vasem kraju.

Link to comment
Share on other sites

To govorim jer je tržišna utakmica u Hrvatskoj umrla .Možda bi HI FI MEDIA ukljućila svoje rezerve te se vratila na HI FI teme ,a ne da piše o kojekakvim gađetima,a najmanje o HI FI-u i to ako je više od 20 000 kn :order

Link to comment
Share on other sites

@black coffe

Svojevremeno sam i licno i preko distributera zvao HR distributere stampe, ali nisu bili zainteresovani.

Alternativa vam je da se pretplatite preko linka "Prodavnica", ali je onda cena prakticno duplo skuplja jer je postarina skuplja od casopisa.

Link to comment
Share on other sites

E ,toliko o tržiÅ¡noj utakmici u koju se ova ekonomsko-politićka klika kune . Ma nije politika... ni (možda sitni interesi) ali je stvarno bedasto. Jbt ... ugaÅ¡en Engleski Äasopis(prijevod i sl...) je ok ,ali Äasopis sa sl .govornog podruÄja kao ne ma interesenata ????. Ma Äista glupost. Ne da mi se komentirati jer je to Äista manipulacija medijskim prostorom , a Å¡to se tiće kupovanja Äasopisa preko neta sve ok, ali moj broj raćuna, koristim osobno i ne pada mi na pamet da ga podijelim s svekolikim puÄanstvom. :wave2:type Äitam Vas na netu s vremenskom zadrÅ¡kom. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Kupio sam novi broj pre neki dan i da vam ispricam malu anegdotu koja mi se desila tom prilikom. Kupujem casopis kod mene na Vozdovcu, ulica Vojvode Stepe.

- jel imate novi broj hi filesa?

Ona mi kaze

- Da imamo kosta samo 300 dinara.

Ja izvadim novac, pri tom je upitam a zasto samo?

Zena se nasmeje i kaze...

- Pa dobro ako tebi to nije mnogo, nije ni meni...

Ja joj samo odgovorim

- Da li vi znate koliko kostaju casopisi ovog tipa inace po drugim zemljama? Daleko su skuplji.

Broj jos nisam prelistao...danas cu ili sutra verovatno, vidim da ima jako lepih testova, dopada mi se stari philips 210 sto je opisan... Ta vintage prica je veoma zanimljiva...bar meni.

Link to comment
Share on other sites

Novi broj je sjajan. Ljuba se raspisao sa mnogo vise humora, Zokiju se usvirao ND5 XS, Bojan je napisao odlican test C1... Retko dobar broj. Moram da priznam da me najvise odusevio Ljubin smisao za humor kako u opisu Loewe televizora, tako i u S-400 clanku, ali zbilja ovo je jedan od boljih brojeva.

Link to comment
Share on other sites

Upravo se vratih s odmora,izgleda dobar sadrzaj-stres prvog radnog dana moracu sutra da ublazim jednim hifiles-om.Btw. da ovo sa hrvatskom da "nema dovoljno interesovanja" da nije tuzno bilo bi smesno,jos ce te ispasti tamo neki "Radio Luxemburg" u 2012.Konkurencija na trzistu samo moze da popravi kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

@mr. bluesman

Posao prodavacice u kiosku nije naravno da komentarise cenu proizvoda koji prodaje. Prosecna cena casopisa/novina u Srbiji jeste veoma niska, neko je izracunao 56 dinara. Iz te perspektive HF jeste skup, ali se zapravo samo radi o nerazumevanju specijalizovanih magazina.

@nkrgovic

Hvala

@sondek

Moram da priznam da je moj upit za hrvatsku distribuciju bio jos pre npr 3-4 godine, mozda i vise... mozda se nesto promenilo, ali ne verujem.

Link to comment
Share on other sites

Ljubo,

do sada sam zahvaljujući mom poÅ¡taru dobijao Hi-Files savijen uzdužno (taÄno preko natpisa NE SAVIJATI), a ovaj broj savijen popreÄno.

Ne znam koje škole završavaju ti ljudi, ali to što rade je kriminal. Pitam se kako im samo uspeva?!

Link to comment
Share on other sites

Postoje dva resenja: prvo je da prijavis postara, drugo je da ga castis sa cokoladom i odjednom ce postati veoma ljubazan, javljace ti se na ulici, a casopisi ce dolaziti k'o iz stamparije :)

Drugi problem je sto vecina nas u Srbiji ima male sanducice :(

Link to comment
Share on other sites

Dva odlicna testa naimovih uredjaja,ovaj za ND5 XS je cak i neuobicajeno uzbudljiv zbog obrta situacije oko burn in-a.Ovator zvucnike sam slusao i sam ali nazalost ne sa supernaitom,pa vam na tome pomalo zavidim.Dok sam ga slusao sa onebox superunitijem stekao sam utisak i sam da mogu svasta jos da pokazu uz bolji amp i pozeleo da ih jednom cujem u 4-5 box pogonu odvojenih pre/power pojacala uz dodatna napajanja sa opasnim izvorom kao sto je onaj gramofon sa Naim Aro ruckom koji sam video pri jednoj poseti onehifi-u.Meni licno uz malo truda oko izbora (naimovog) ampa deluju kao opasan best buy u toj sumi.

Ne razumem samo zamerku uredjajima koji imaju samo 4mm banana ulaz,jednostavno procenili su da je takav tip konektora najbolji ,a pritom nije neka egzotika,kad je naim u pitanju proizvodi se i adekvatan kabl i konektor koji sprecava i teoretsku mogucnost kratkog spoja,spajanja u protiv fazu cak i najbolji moguci kontakt izmedju kabla i konektora na koji se spaja lemljenjem.Sva ta prica oko njihovih konektora koji su na prvu ruku specificni ima jednu neverovatnu prakticnost u svakodnevnoj primeni,kada bi prvi put jednim klikom povezali 4 kabla od kaset deka svakom bi to bilo jasno kao dan,pritom posto su svi ulazi raliciti 4 polni,dve vrste 5polnih dinova,BNC za gram,kod mene cak i XLR i ajd kad bas mora po koji rca vam jednostavno nedozvoljavaju da se nesto stavi na pogresno mesto i napravi neki kurslus.Ja to licno sve obavljam vec i negledajuci i dok mi je trajao period igranja sa kablovima bilo je interesantno na jedan klik zamenuti interkonekt izmedju preampa i ampa.

da ne davim previse dalje tekstovi su odlicni i broj je mozda i najbolji dosad,vecina ih mami na gresne misli a b i c sistema...Onaj Dynaudio mi deluje kao jako opasna zverka,kad bi imao toliko novaca za zvucnike na raspolaganju to bi bili inace obavezno ESL ili kao alternativa neki opasni bookshelf,floarstander bi verovatno tesko dosao u obzir.Mali Exposure me malo podseca na zlatna vremena malih jeftinih engleskih pojacala tipa Cyrus,Nad 3020,M.Fidelity,nait1... koji su moju generaciju pre 20-tak godina kao klince zeljne mjuze ubacili u frku tog "engleskog" zvuka i minimalizma u dizajnu koji je trebao da sve podredi boljem zvuku,mogli su sto se mene tice da ga naprave jos samo malo ruznijeg,arhaicnijeg,ali to danas ipak ne moze da prodje-fali mu jos jedan MM ulaz da kazem naval'te deco!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...