Jump to content


Bowers & Wilkins


Pavlaka

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Da li negde ima kao neka hronologija proizvoda, koji model je naslednik kojeg, klase i to. PokuÅ¡avam da shvatim realnu vrednost polovnih modela na tržiÅ¡tu pa me zbunjuju neke stvari. 

 

Najbolje Å¡to sam naÅ¡ao je ovo: http://www.hifi-wiki.de/index.php/B%26W_Lautsprecher; ali ne vidi se Å¡ta je naslednik Äega. 

 

Evo na primer promakli su mi u oglasima 705 i 704, mislio sam da je to (valjda i jeste) naslednik cdm serije, cmd1 i cdm7 po karakteristikama (i cdm se, pa cdm nt), ali videh onda da je npr 704 bio celih 1000 eura skuplji kao nov od cdm7NT na primer. 

 

A 700 seriju je nasledio cm, pa cm seria 2 sada aktuelni ili serija 700 i nema naslednika nego se jednostavno viÅ¡e ne proizvodi? 

 

i tako..  

 

voleo bih negde neko porodiÄno stablo b&w-a ..

Link to comment
Share on other sites

Jako je tesko napraviti nesto slicno jer postoji ogromna vremenska razlika u periodu kada su modeli izlazili, a pored toga koncepti su se vremenom menjali.

 

Neke serije jednostavno su prica za sebe kao i kod drugih proizvodjaca i imali su relativno kratak zivotni vek bez nastavka proizvodnje.

 

Serija 700 nema naslednika i vise se ne proizvodi, ono sto mozes naci u prodaji pored serije 600 su CM, Nautilus i Diamond serija od pre neki dan u D3 verziji.

 

Tesko da ce se naci nesto bolje od hifi-wiki po pitanju informacija o mnogim modelima i proizvodjacima.

Link to comment
Share on other sites

Ok, za sadašnje modele se snalazim, naravno :)

 

Konkretno bio je u oglasima ovih dana 705, 704, asw700 i još centar, video sam cene i kao meh, ima cdm7se za manje para a to je isto, tj mislio sam da je 700 serija naslednik cdm.

I onda kada se prodalo videh tek da je mali 705 preporuÄena cena bila celih 1480€, 704 2300€, sub viÅ¡e od 1500€. InaÄe prodati su za 1100 oba 705 i 704. 

 

NaÅ¡ao sam ovaj sajt, bar mogu da se vide poÄetne cene nekih serija koje se viÅ¡e ne proizvode, na primer pomenuta serija 700: 

http://www.gute-anlage.de/bw-bowers-wilkins/ausgelaufene-serien/serie-700/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Moje iskustvo sa Bowers&Wilkins zvucnicima je da sam jedno 3 godine imao model 685 medjutim nikad nisam bio zadovoljan visokim tonovima tako da sam ih prodao. Takodje sam slusao jos modela. CM1, 805, i neke druge, ne mogu svih da se sjetim. Neki dan su mi jeftino ispali DM302 i hajd rekoh da ih kupim. Super ocuvani, mint stanje. Kod mene soba za slusanje mala, pa kontam nisu na odmet, mozda nesto i vrijede. I bum, iznenadjenje! Mali zvucnici - veliki zvuk (znam da zvuci kao klise ali je u ovom slucaju, po mom skromnom misljenju zaista tako). Nisam ih htio stavljati sa NAIM combom nego obzirom na njihovo godiste, sa Sansui pojacalom i plejerom, koristeci AQ diamondback interkonekt i Kimber 4 TC zvucnicke kablove. Imajuci u vidu da Sansui plejer koji koristim ima fenomenalan analogni zvuk ( CD-X211E sa legendarnim TDA1541A-R1 DAC-om) isti sam dobio i sa ovih malih kutija. Bas odlican, srednji i visoki takodje, prilicno siroka zvucna slika a najvaznije, zvuk koji je prirodan i detaljan, nema koloracije. Tako da slobodno mogu reci da su ovo jedne od najboljih malih kutija koje sam ikada slusao, a nema ni 4 kg u jednoj. I kao i svi B&W, malo vise vole da se pojacaju (mada je osjetljivost jako visoka, 91 dB, tako da propjevaju i na malim jacinama). Tada stvarno prodisu i zvuk je fenomenalan. Ovo sve shvatite uslovno jer kao sto rekoh imam malu slusaonu, u velikim sobama vjerovatno ne bi bilo isto.    

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

eh da...do skoro perjanica u ponudi, red je da se pomene u temi...

Sa Karan KAS 600 neponovljivo...

Ali ok i sa Pass M2, Aleph 2 i XA100.5 diy

Slika je dok je sistem jos bio u sastavljanju. Danas se manje vise sve zna, da je para verovatno Karan. Bice Pass XA100.5 (8) kao dugotrajno resenje. Strasan zvucnik. Najcudnije da radi fenomenalno u 25 kvadrata...

manje problema mi pravi u basu (zapravo uopste nema problema) nego Ekte Grande koje su imale 18cm basice.

Par drugara sa foruma ih je slusalo (Sale, Suca...), nekima se jako svidja, neki imaju kuci bolje...tesko je svima ugoditi. Meni se mnogo svidza :D

Tannoy 15DC ili Bowers? Najbolje oba B)

PS o Bowersima sve najbolje jos dok sam kao klinac slusao Tone Loc u Zrenjaninu na 808...kako je to izuvalo...ali to su bila 2 x 30cm basa...

rsz_20150906_101319.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Da se upišem u temu. Slušam bowerse već više od 15 godina imao sam 580, male 302 sad trenutno imam DM 100. 580 sam brzo prodao jer su prevelike za prostoriju i nemogu da dođu do izražaja.

Držim se bowersa neverovatno dobro sviraju sa mojim Luxmanom i Philipsom 960.

Ako budem menjao kutije verovatno će to opet biti nešto iz ponude B&W

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...