Jump to content


Bowers & Wilkins


Pavlaka

Recommended Posts

Da,

 

So sad and pathetic...

 

for who...me,him or you?

 

Kada osoba A, zakljucke izvodi na osnovu onoga sto pise osoba B, koja ne zna egzaktno o cemu pise (jer u ovom slucaju nije LICNO slusao pomenute zvucnike), ali se uvijanjem spirali magle u formi deseterca pravi da zna, braneci znanje argumentom...  

 

ja mislim onako po marki i po ceni da rade onako fino ….  

 

...i, pri tome, na odgovor upucen osobi B, skace kao oparena i "doziva" nekakvu "totalnu osvetu II deo". 

 

Mislim, samo napred, ali... ozbiljno si pitao, "for WHO"?   :screwy

Link to comment
Share on other sites

 Da,

 

So sad and pathetic...

  

 

...i, pri tome jos doziva osobu B na nekakvu "totalnu osvetu II deo". 

 

Mislim, samo napred, ali... ozbiljno si pitao, "for WHO"?   :screwy

 

"Tako tužno i patetiÄno",to je bio tvoj zakljuÄak,ja sam pitao(to je bilo pitanje):

 

"Za koga...mene,njega ili tebe"?-Å ta ti tu nije jasno!? :screwy

 

A totalna osveta je,totalna šala i ništa više od toga,jedino ako hoćeš da napraviš nešto drugo od toga. :razz:

:wave2

 

PS:Meni se"uÄinilo" da RADE taÄno zna Å¡ta piÅ¡e,ali Å¡ta znam ja...ima tu osoba koje su zadužene da sve znaju!

Link to comment
Share on other sites

Toliku si nauku ispisao, sve u desetercu, citirao u bojama, "pretio" nekim zakonima, i taman kad vec pomislih da ti stvarno bre znas o cemu pises, ispade da...

 

 

..ti u stvari samo TAKO mislis i svoj sud donosis "po marki i po ceni".    :heat

 

 

Pozz

 

 

 

Meni to vise lici na Å UM, boju izaberi sam.

 

 

 Po onome Å¡ta sam Äuo kako rade u uslovima u kojima su sluÅ¡ane , jedini logiÄan zakljuÄak koji sam mogao izvući da mislim da one dobro rade  i to na osnovu dva parametra , ozbiljnog proizvoćaÄa i ozbiljne cene . Vremenski ograniÄeno sluÅ¡anje na sajmovima daje ponekad pogreÅ¡ne utiske , pogotovo za modele koji nisu u centru pažnje . Napisati da ne rade dobro je mnogo gore , i ja ne mogu da napiÅ¡em da ne rade dobro , kad na osnovu cene i proizvoÄ‘aÄa i ono malo Å¡to sam Äuo mogu vrlo realno da procenim da rade savim dobro ....Äak sam napisao da su gospodske kutije za sluÅ¡anje uz Äaj .

  Sad nakon ove provokacije mogu Äak i da napiÅ¡em, da ove kutije ima 90 % forumaÅ¡a , svi bi se udarali u dupe od sreće kako imaju dobre kutije .

   Naravno izvlaÄenje iz konteksta neÄega Äega nema u mojim porukama i pravljenje teorije oko toga nije mi baÅ¡ simpatiÄno , pogotovo Å¡to sam utroÅ¡io odreÄ‘eno vreme na tvoju edukaciju da se viÅ¡e ne samo ti nego i dosta njih ne sramoti sa teorijama o odzivima . Pogotovo ono pozivanje na dirigenta .

 

Spominjanje deseterca takokoÄ‘e nije simpatiÄno pogotovo Å¡to taÄno poruka iznad objaÅ¡njavam da ne znam kako je doÅ¡lo do toga jer sam poruku pisao u drugom formatu izvan foruma .

 

Kad spominjeÅ¡ Å UMove i boju a pozivaÅ¡ se na odzive u proceni kutija , tu se može predpostaviti da ću napisati po stoti put  pink noise  , RTA / anilazatori u REALNOM VREMENU / PINK NOISE ili ružiÅ¡asti Å¡um , u trecini oktave sa mikrofonom na mestu za sluÅ¡anje . To je snimak koji realno pokazuje ono Å¡ta mi zaista Äujemo . RužiÄasti Å¡um ima random sekvencu i kao takav je za sada najbolji . Dakle ne ide nekim redom da podiže frekfencije da ne bi doÅ¡lo usled niza sliÄnih do rezonancije nekih delova prostorije . Takav snimak integriÅ¡e u sebi i snimak u osi i snimak izvan ose i odziv prostorije sa svim mogućim i nemogućim refleksijama  .

   I za kraj espana od emanuela .....nekada davno sam na ovom forumu napisao da su od espane lepÅ¡e samo Å¡panjolke . Ja je sluÅ¡am Äesto a nekih 30 sekundi snimka koristim za procenu dubine i fokusiranje  scene .....ovde se za manje od pet sekundi može sa vrlo velikom preciznožću utvrditi da li kutije imaju dubinu kao jednu od karakteristika ...pet sekundi da se kaže jel imaju ili nemaju .....ako ovde nemaju nemaju je nigde .Naravno ne na ovom snimku ....jedini snimak koji sam pronaÅ¡ao na you-tube a da se ima taj efekat    je od karajana i filadelfijske filharmonije , snimak iz 55 godine , LP .

 

  

Link to comment
Share on other sites

 jedini logiÄan zakljuÄak koji sam mogao izvući da mislim da one dobro rade  i to na osnovu dva parametra , ozbiljnog proizvoćaÄa i ozbiljne cene .  

 

ja ne mogu da napiÅ¡em da ne rade dobro , kad na osnovu cene i proizvoÄ‘aÄa i ono malo Å¡to sam Äuo mogu vrlo realno da procenim da rade savim dobro ....

 

pogotovo što sam utrošio određeno vreme na tvoju edukaciju da se više ne samo ti nego i dosta njih ne sramoti sa teorijama o odzivima

 

Dakle da rezimiramo... ti hoces da kazes da meni, kao (od tebe) neuspesno edukovanom laiku, a po pitanju DIAMONDA 805, treba da bude verodostojnije misljenje nekoga ko logican zakljucak izvlaci iz "mislim da ti zvucnici dobro rade", na osnovu dva parametra, "ozbiljan proizvodjac i cena" i pri tome svoju procenu smatra vrlo realnom ("mala remek dela moderne elektroakustike"???), a ne nekog ko je te kutije slusao, i merio, a zatim ih na osnovu ta dva "neozbiljna" parametra svrstao u kategoriju "Shiny Finishes, Good Marketing, Terrible Sound" ?

 

A to odredjeno vreme, koje si potrosio na pokusaj da mene edukujes... pa ne znam sta da ti kazem... citajuci tvoje prethodne postove, mislim da bi mnogo korisnije bilo da si ga iskoristio da sebe podsetis na neke osnove pravopisa, pravilan naziv elektro komponenti, malo obnovis teorije elektroakustike, ili mozda procitas nesto o "sramotnoj teoriji odziva" od prof. Husnije Kurtovica, prof. Miodraga Mijica, i tako te "neozbiljne" ekipe... Tvoji postovi sigurno tada izgledali ovako kako izgledaju, i sigurno ne bi imao (bar mene kao) oponenta u ovoj temi.

 

Zaista mislim da dalja plemika sa tobom ne moze imati ikakvog smisla, pa da ne bi ovu temu odvlacili u off, od mene...

 

Over & out.

Link to comment
Share on other sites

Dakle da
rezimiramo... ti hoces da kazes da meni, kao (od tebe) neuspesno
edukovanom laiku, a po pitanju DIAMONDA 805, treba da bude
verodostojnije misljenje nekoga ko logican zakljucak izvlaci iz "mislim da ti zvucnici dobro rade", na osnovu dva parametra, "ozbiljan proizvodjac i cena"

 

Tekst o edukovanju je vrlo jednostavan za razumeti , ako imaÅ¡ problem sa razumevanjem treba samo da kažeÅ¡ , i ja ću ponoviti poruku u joÅ¡ jednostavnijem obliku , Å¡to bi se reklo shodno uzrastu . Meni je vrlo važno da to Å¡to sam napisao svi razumeju jer su to neke osnovne stvari i služe za bolje razumevanje problematike , konkretno da neko napiÅ¡e da mu se neÅ¡to ne sviÄ‘a i to potkrepi pogreÅ¡nom informacijom , u ovom sluÄaju pogreÅ¡nim odzivom .

    Na stranu Å¡to to i tebi preporuÄujem da u sluÄaju nekih nedoumica oko toga kako neÅ¡to radi , da se pozoveÅ¡ na ozbiljnost proizvoÄ‘aÄa i cenu .....4500 evra za dvosistemsku kutiju od B&W  nije malo i  skoro nemoguća misija da stave u prodaju kutiju koja loÅ¡e radi za te pare .....Može da ti se ne svidi i niÅ¡ta drugo .....posluÅ¡aj te kutije pa izvedi sam zakljuÄak .

 

 

 

 

 

 

i pri tome svoju procenu smatra vrlo realnom ("mala remek dela moderne elektroakustike"???), a ne nekog ko je te kutije slusao, i merio, a zatim ih na osnovu ta dva "neozbiljna" parametra svrstao u kategoriju "Shiny Finishes, Good Marketing, Terrible Sound" ?

 

Nisam ja jedini koji to tvrdi , ja sam se samo složio sa njihovim miÅ¡ljenjem . Å to se tiÄe sluÅ¡anja na zadnjem TOP audio u Milanu , nisam ja jedini primetio , bio sam jedino prvi koji je to glasno rekao da skupe kutije koje je B&W stavio u salu rade oÄajno / pet puta skuplje od ovih iz teme / , Naknadno sam u razgovoru sa nekim ljudima iz AR bio demantovan jer mi je reÄeno da kutije inaÄe rade fantastiÄno stim da su neÅ¡to ovi koji su montorali kutije neÅ¡to pogreÅ¡ili . Recimo ja sam odmah pitao zaÅ¡to su podignute na neke stalke kad su predviÄ‘ene da rade na podu ....odgovora nije bilo .

   Dakle i ja sam mogao da postavim neki njihov snimak i da napiÅ¡em da je zvuk oÄajan ......verovatno bih naÅ¡ao istomiÅ¡ljenike meÄ‘u onim koji inaÄe neće nikad ni kupiti te kutije , ali eto sviÄ‘a im se katastrofalan zvuk boversa .


 


A to odredjeno vreme, koje si potrosio na pokusaj da mene edukujes...
pa ne znam sta da ti kazem... citajuci tvoje prethodne postove, mislim
da bi mnogo korisnije bilo da si ga iskoristio da sebe podsetis na neke
osnove pravopisa, pravilan naziv elektro komponenti, malo obnovis
teorije elektroakustike, ili mozda procitas nesto o "sramotnoj teoriji
odziva" od prof. Husnije Kurtovica, prof. Miodraga Mijica, i tako te
"neozbiljne" ekipe... Tvoji postovi sigurno tada izgledali ovako kako
izgledaju, i sigurno ne bi imao (bar mene kao) oponenta u ovoj temi.

 

Å to se tiÄe pravopisa kritika dobrodoÅ¡la ako mi se ukaže na konkretnu greÅ¡ku , ovako ne znam gde sam pogreÅ¡io . Pravilan naziv elektro komponenti je po malo problem jer dugo živim u inostranstvu a za neke termine joÅ¡ nisam naÅ¡ao adekvatan naziv ....tako je to sa stranim jezicima .

   Å to se tiÄe teorije elektroakustike , je u stvari moj hobi ......mnogi misle da je samogradnja kutija , meÄ‘utim moje interesovanje je usmereno na teorije o folterima o snimanju odziva i ponaÅ¡anje zvuÄnika u prostoru ....tu sam najaÄi . .....Äak imam i jedno otkriće na svetskom nivou , koliko je meni poznato niko nije nikad niÅ¡ta pisao o tome , Å¡to ne znaÄi da nije .

 A  Å¡to se tiÄe poÅ¡tovanih profesora , ako oni imaju isto miÅ¡ljenje kao i ti o odzivima , onda bih im mogao održati jedno javno predavanje pred tv kamerama ...da ostane zabeleženo za naredna pokoljenja ......to se naravno neće dogoditi jer oni ne misle kao i ti ....pre će biti da misle kao ja ....a ja mislim logiÄno .


 


Zaista mislim da dalja plemika sa tobom ne moze imati ikakvog smisla, pa da ne bi ovu temu odvlacili u off, od mene...


 


Over & out.

 

Ja kod ljudi obožavam principijelnost ......



                    
                    

                    
                
                
                
                

                
                                
                
                
                
            
               

Link to comment
Share on other sites

Tekst o edukovanju je vrlo jednostavan za razumeti , ako imaÅ¡ problem sa razumevanjem treba samo da kažeÅ¡ , i ja ću ponoviti poruku u joÅ¡ jednostavnijem obliku , Å¡to bi se reklo shodno uzrastu . Meni je vrlo važno da to Å¡to sam napisao svi razumeju jer su to neke osnovne stvari i služe za bolje razumevanje problematike , konkretno da neko napiÅ¡e da mu se neÅ¡to ne sviÄ‘a i to potkrepi pogreÅ¡nom informacijom , u ovom sluÄaju pogreÅ¡nim odzivom .

    Na stranu Å¡to to i tebi preporuÄujem da u sluÄaju nekih nedoumica oko toga kako neÅ¡to radi , da se pozoveÅ¡ na ozbiljnost proizvoÄ‘aÄa i cenu .....4500 evra za dvosistemsku kutiju od B&W  nije malo i  skoro nemoguća misija da stave u prodaju kutiju koja loÅ¡e radi za te pare .....Može da ti se ne svidi i niÅ¡ta drugo .....posluÅ¡aj te kutije pa izvedi sam zakljuÄak .

 

Nisam ja jedini koji to tvrdi , ja sam se samo složio sa njihovim miÅ¡ljenjem . Å to se tiÄe sluÅ¡anja na zadnjem TOP audio u Milanu , nisam ja jedini primetio , bio sam jedino prvi koji je to glasno rekao da skupe kutije koje je B&W stavio u salu rade oÄajno / pet puta skuplje od ovih iz teme / , Naknadno sam u razgovoru sa nekim ljudima iz AR bio demantovan jer mi je reÄeno da kutije inaÄe rade fantastiÄno stim da su neÅ¡to ovi koji su montorali kutije neÅ¡to pogreÅ¡ili . Recimo ja sam odmah pitao zaÅ¡to su podignute na neke stalke kad su predviÄ‘ene da rade na podu ....odgovora nije bilo .

   Dakle i ja sam mogao da postavim neki njihov snimak i da napiÅ¡em da je zvuk oÄajan ......verovatno bih naÅ¡ao istomiÅ¡ljenike meÄ‘u onim koji inaÄe neće nikad ni kupiti te kutije , ali eto sviÄ‘a im se katastrofalan zvuk boversa .

Å to se tiÄe pravopisa kritika dobrodoÅ¡la ako mi se ukaže na konkretnu greÅ¡ku , ovako ne znam gde sam pogreÅ¡io . Pravilan naziv elektro komponenti je po malo problem jer dugo živim u inostranstvu a za neke termine joÅ¡ nisam naÅ¡ao adekvatan naziv ....tako je to sa stranim jezicima .

   Å to se tiÄe teorije elektroakustike , je u stvari moj hobi ......mnogi misle da je samogradnja kutija , meÄ‘utim moje interesovanje je usmereno na teorije o folterima o snimanju odziva i ponaÅ¡anje zvuÄnika u prostoru ....tu sam najaÄi . .....Äak imam i jedno otkriće na svetskom nivou , koliko je meni poznato niko nije nikad niÅ¡ta pisao o tome , Å¡to ne znaÄi da nije .

 A  Å¡to se tiÄe poÅ¡tovanih profesora , ako oni imaju isto miÅ¡ljenje kao i ti o odzivima , onda bih im mogao održati jedno javno predavanje pred tv kamerama ...da ostane zabeleženo za naredna pokoljenja ......to se naravno neće dogoditi jer oni ne misle kao i ti ....pre će biti da misle kao ja ....a ja mislim logiÄno .

Ja kod ljudi obožavam principijelnost .           

 

Ja ovde ne bih ništa dirao! :thumbsup2

:wave2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ovom prilikom i ovde na forumu hocu da pruzim podrsku nasem drugu i  kolegi  Pavlaki da uz Boziju pomoc istraje u zivotnom problemu koji mu se sasvim nenadano i slucajno dogodio pre neki dan

 

Pavlaki je pukao krvni sud u glavi - aneurizma i sad je na neuro hirurgiji na klinickom centru i u toku je operacija i nadam se uz Boziju pomoc i podrsku najblizih  pa cak i nas sa foruma da ce operacija proteci uspesno i da cemo sa Pavlakom nastaviti da uzivamo i cavrljamo kao sto smo i cinili - odnosno siguran sam da hocemo :thumbsup2  .Jako sam potresen dok ovo pisem i suze su mi u ocima jer ga gotivim pre svega kao postenog coveka bez mrlje na obrazu a posle i kao prijatelja sa kojim se cesto vidjam , druzim i uzivam u hi - fi dogodovstinama.  On je veliki obozavaoc i ljubitelj   Bowersa i voli ih istinski i iz srca pa sam zato ovde na njegovoj  B&W temi hteo da mu uputim reci podrske. Cuo sam se sa njim jutros pred operaciju , normalno prica i komunicira i pun je optimizma sto me je obradovalo  :cheers

 

Drzimo mu fige da sve prodje kako treba na operaciji

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

kolegu forumasa nepoznajem, medjutim pridruzujem se vama. Zelim mu da sto pre ozdravi. 

Nazalost i ja sam nedavno bio na operacionom stolu tako da znam koliko je mucno i tesko sve to....

Bitno je u ovakvim trenucima dati podrsku.... Svima koji tako mislite skidam kapu i nadam se sto brzem oporavku nasem kolegi forumasu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pozdrav za Pavlaku sa zeljom za brz oporavak.

Sto po salonima ili kucnim varijantama imao sam priliku da poslusam poprilican broj B&W modela a pre nekoliko dana sam kupio dm 601 s2 koga slusam sa Pioneer A 400x.
Ako gledamo odnos cene i onoga sto zvucnik pruza mislim da je serija 600 nesto sto ce B&W tesko ponoviti(uz svako postovanje serije 800 :) )
Silver Signature je model koji je otvorio  cetvrtu dimenziju zvuka monitorskih kutija i kao takav bio muza ostalim brendovima.
Dm 302,601 su monitori koji su apsolutno neprikosnoveni u svojim kategorijama i obzirom da imam malu sobu vec godinama se vrtim na toj relaciji.
801 je nesto sto je ikona ovog brenda koji sa ponosom i danas fura modifikacije na njemu kroz nove modele.
I tako dalje.......... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...