Jump to content


HiFi sistem by Petar


petarjovic

Recommended Posts

Meni je nekako logiÄno da se prvo isproba joÅ¡ nekoliko drugih modela ampova u sistemu, pa da se onda vidi Å¡ta dalje.

Å ta ako se ispostavi da to pojaÄalo nije niÅ¡ta loÅ¡ije od drugih sa kojima se uporeÄ‘uje, i koji su u konkurenciji za upgrade?

Ipak, ako se odluÄiÅ¡ da uzmeÅ¡ bolji amp, uzmi i meni jedan....ako te ne uhvate. :lol:

Neznam kako bi uspeo da nabavim par komada ampova za probu, to bi bilo lepo, ali...

U svakom sluÄaju, imaću te u vidu ako budem Å¡ta uzimao :wave2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evo da podelim sa vama iskustvo i oduÅ¡evljenje,naime od drugara iz Prokuplja sam dobio mmalo na sluÅ¡anje par kablova,izuzetno kvalitetnih i uslovno reÄeno skupih.Staviću i sliku u prilog,kablovi su sledeći:

- zvuÄniÄki MIT MH 750 sa fabriÄkim viljuÅ¡kama

- interkonekt Vecteur sa WBT ÄinÄevima

- strujni kabl je izum njega i jednog njegovog drugara,napravili su filter i stavljen je u kabl- ovo je nešto FENOMENALNO

U moj sistem sam ubacivao jedan po jedan kabl, prvo sam stavio Vecteur a izvadio Kimber PBJ, osetio sam razliku u volumenu i dinamici,dosta sam basa dobio.

Potom sam stavio MIT a izvadio Oelbach referenze, takav zvuk sam retko gde Äuo,tako leprÅ¡av, tako mekan,scena se proÅ¡irila,gomila novih detalja,MIT je izuzetan kabl.

Na kraju(po savetu drugara) sam stavio strujni i to u Jungsona jer nažalost na Sony plejeru se ne može vaditi strujni, na cd plejeru bi se joÅ¡ viÅ¡e osetilo i dobilo. Å ta reći o zvuku,ostao sam bez teksta,gledao sam da li su to moje sprave,voleo bih sve neverne Tome ,kad bi mogao da im dam ovaj strujni sa filterom da Äuju i da padnu na teme.Dobio sam ono Å¡to sam Äitao po HiFi Äasopisa,cela scena je tu bila,takav prostor takva pozornica, pozicija svakog muziÄara, svakog instrumenta,bas , visoki,dubina,Å¡irina...

Moram da kažem da je taj kabl rezultat dvogodiÅ¡njeg istraživanja i igranja sa filterima,gomila kablova je iseÄena i gomila filtera i njihovih komponenti je izmenjena tako da je ovo neka finalna varijanta, koja je FATASTIÄŒNA.

Na mom skromnom sistemu je ovo bilo zapanjujuće, neznam kako bi se na kvalitetnijim skupljim sistemima Äulo,po njegovim izjavama , gde su probali, ljudi su razoduÅ¡evljeni!!!

post-29565-0-30327400-1344147804_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

Pozdrav društvo, ja sam malo upgrejdovao svoj sistem , pa rekoh da podelim sa vama.

Osvežio sam policu kao Å¡to mi je preporuÄio Älan Niksha, prodao sam je a uzeo sam ovu sa slike, koja nije neka audiofilska ali je mnogo kvalitetna i sledeća stvar je da stavim televizor na zid i svaka sprava na svoju policu.

Sony tv sam prodao a uzeo sam Philips 46pfl5507 i šta reći za njega osim-ODUŠEVLJENJE! Smart, 3 D,velika dijagonala, slika prelepa, sve video fajlove otvara,tanak... Dugo sam pratio koji tv da uzmem i presudio je vrlo dobar hrvatski sajt HDPORTAL, koji su ga proglasili za bestbay za 2012 godinu i u finalu je bio sa njim Samsung 40es6100 koji mi je isto bio aktuelan za kupovinu.Spojio sam ga i sa compom preko HDMI i to je mnooooooogo dobra stvar!

http://hdportal.eu/recenzije/review/philips-40pfl5507/

Dalje sam promenio sve kablove i cenim da sam pobedio!

Naime, uzeo sam onaj strujni Å¡to sam bio navodio od drugara iz Prokuplja a i takodje sam od njega uzeo interkonekt sa filterima Monster interlink(sa njegove strane upgrejdovan i filteri su njegov izum)-to je razvaljivanje, da neveruje Äovek da te moje sprave tako sviraju :listen

I nedavno sam uzeo od Äoveka iz NS uzeo zvuÄniÄke Kimber 4TC ali duple, znaÄi 4 komada od po 2,2 metra i sa jedne strane Kimber bananice a sa druge Kimber viljuÅ¡ke i sve terminisano i odradjeno kod Slobe u BM. E tu sam joÅ¡ dobio basa, dubine,prostora, mislim da sa svim ovim kablovima sam izvukao maksimum od mog sistema! Trebam joÅ¡ malo sve te kablove presložiti...

Eto, pa tako, za sada sam prezadovoljan, sledeća stvar kad se bude imalo para, kao što sam i ranije navodio amplifikacija :wave2

post-29565-0-48340300-1364060671_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pozdrav ekipi, podstaknut postom kolege koji ima Cantone, skontao sam da sam svaÅ¡ta neÅ¡ta izmenio a nisam se pohvalio :roll:  pa rekoh da vam prikažem!

Kupio sam gore pomenutog Mita, zvuÄniÄki kabl i to je ogrooooman napredak,verujte!

Menjao sam Yungsona za PojaÄalo Nad C 372, naravno uz moju doplatu ali uoÅ¡te ne žalim!

Polica je zamenjena i dvd rekorder sam prodao, a kupio Blu-ray Philips BDP 5600, mnogo dobra stvar, najviÅ¡e Å¡to sam ga uzeo zbog koncerata, nabacite na USB fleÅ¡, ubodete ga napred i uživancija.Blu-ray sam spojio sa onim Beldenom.

Sve u svemu za sad veoma sve lepo svira i izgleda, spreman sam na predloge, sugestije...

post-29565-0-46275600-1416471935_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...