Jump to content


AIWA XD-S1100


erich

Recommended Posts

pozdrav svima, evo konaÄno da se i ja javim nakon nekog dužeg vremena.

Imam jako puno novosti dekova, kazeta ali o tome Äemo u pravoj temi, ovu Äemo posvetiti gore navedenoj ljepotici.

Ljepotica je stigla sa e-baya, ali sa manom.

Dakle nisam elektroniÄar ali se nadam da vas ima na forumu pa da Äete mi pomoÄi oko aiwe da je oživimo. DoÅ¡la je bez daljinskog upravljaÄa ali Å¡to se tiÄe vizualnog stanja KO NOVA.

Kad je upalim ona radi ali ne prima nikakve komande, ne otvara vratanca, ništa, jednostavno ne prima ništa.

ovako po mojem laiÄkom miÅ¡ljenju: Prilikom paljenja unutra se Äuje da ima neki sklopku, relej ili kako se to veÄ zove, ali koliko se ja kužim ona se ukljuÄi i odmah iste sekunde iskljuÄi., (nadam se da je samo to u pitanju).

Jedino Å¡to na njoj radi je kad promijenim položaj "timer" prekidaÄa na play ili na rec pa je nakon toga upalim onda radi play ili rec, ali me zabrinjava Å¡to te dvije funkcije rade bez kazete unutra.

Dakle ljudi ako netko ima iskustva neka pomaže.

Hvala Vam.

slika je sa neta ja svoju još nisam otvarao.

post-21344-0-15154600-1335779254_thumb.j

post-21344-0-15154600-1335779254_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

prvo moram reci da nisam propustio previse DATova kroz ruke, ako cemo iskreno broj DATova koje sam imao se moze kodovati sa jednim bitom :) Medjutim moj matori Luxman me je svojevremeno zivcirao samo tako , pa sam silom prilika morao da se upoznajem sa carima DATovske mehanike vise nego sto sam ikada nameravao. Elem na osnovu vaseg opisa najvise mi lici na nekakav problem sa mehanizmom, pa mislim da cete aiwu morati bar da otvorite za pocetak :(

Poz,

Link to comment
Share on other sites

mislim da nije u pitanju kvar mehaniÄke prirode jer dat ne reagira na niti jedno dugme na sebi. Mislim da je ipak u pitanju ta sklopka jer kad ga upalim ona se ukljuÄi i odmah iskljuÄi. Da ima neke veze sa mehanizmom onda bi reagirao na neke dugmiÄe na sebi recimo digital imput 1, digital imput 2 i analog input, to mogu promijeniti samo ako ga ugasim prebacim na drugi input i onda ga upalim tek tada ona promijeni input.

dakleeeee...............ne znam ni ja sam

Link to comment
Share on other sites

Cudne su to i zarazne sprave :), dosta podsecaju na VHS uredjaje...

Npr,moguce je da mehanizam nije u default polozaju, te po ukljucenju glavni mcu pokrece odgovarajuce motore ne bi li mehanizam "preveo" u poznato stanje. Ako se to ne desi do isteka timeouta, uredjaj odlazi u neko (error) stanje gde npr ne reaguje ni na jednu komandu. Da su programeri bili malo vise consumer friendly mozda bi izbacili i neki kod greske na display...

Znaci, daleko od toga da znam sta se desava, samo pokusavam da Vam predocim da ipak moze biti mehanizam iako mozda ne deluje na prvi pogled tako...

Nisam siguran da tu postoji neki rele na liniji napajanja, ne vidim ga na fotografiji gore. I iskreno nekako mi deluje da bi Aiwa timu taj rele bio veliki i nepotreban trosak :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

CITIRAM MAJSTORA: "Senzori koji prepznaju kazetu su u kratkom spoju naime kad njih iskopcam cijeli DAT se pokrene.E sad stvar je u tome sto senzor je opticki, on bez napajanja neradi a njega kontrolira procesor. on misli da kazete nema unutra kad iskopcam senzore kada su oni ukljuceni onda sve zablokira,vrlo jednostavno."

JA: znaÄi trebaju nam ti senzori

MAJSTOR : i elektronski sklop koji njih pokrece to ja na plocici ispod mehanike.

Evo to je moj zadnji razgovor sa ivanom iz zagreba. ja se zaista ne razumijem u tu finu mehaniku, možda Äe neko od vas prepoznati iz ovog razgovora o Äemu se radi na mojoj aiwi, a joÅ¡ bolje bi bilo kad bi neko imao onaj jeb...ni service manual ili joÅ¡ bolje to Å¡to treba mijenjati na njoj.

Hvala vam unaprije na pomoÄi, bilo kakvoj

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...