Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

SaleAch

Pioneer DV-525 component out

Recommended Posts

Pazario sam doticni plejer, medjutim moja verzija ne poseduje komponentni video izlaz, iako postoji verzija plejera koja ga ima. Verzija modela koja ima komponentni izlaz, nema scart, dok ga moj plejer ima. Moje pitanje je da li se moze dobiti komponentni izlaz sa scart konektora? Da li se za tu namenu moze koristiti ovakav kabl ili je ovim kablom moguce samo prenositi RGB signal? Na TV-u zelim da ga povezem na Component-in.

http://www.tehnotronik.co.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=2906&category_id=42&option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2

Unapred hvala!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo sam nasao u SM-u. Ako ja dobro razumem, sa scart-a mogu dobiti samo RGB izlaz ne i komponentni? Da li bih onda sa SCART-SCART kablom dobio najbolji kvalitet slike, ako TV preko scart-a ima RGB ulaz?

post-9527-0-57556300-1335185369_thumb.jp

post-9527-0-57556300-1335185369_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne možeš sa skarta dobiti komponentni kvalitet koji je jako blizu HDMI kvalitetu.Ako player poseduje jedino skart,a on je na trećem mestu onda ga koristi,jer jr boljui od kompozitnog.

Izvini što kažem,al'zašto si ga kupio kad on ne može da reprodukuje Visoki p signal.

I ta druga varijanta istog playera ( mada uopšte ne poznajem DV-525) bi došla u obzir sa komponentnim ,ali ovaj...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupio sam ga zato sto sam se zeznuo... :) Ma nema veze, meni ce uglavnom raditi kao transport za audio cd, mada bih voleo da ga lepo povezem sa lcd-om preko komponentnog ulaza, znam koliko je ocigledna razlika u kvalitetu... A na tv-u nemam s-video ulaz, pa mogu ici ili na komponentni ili na scart ulaz.

E sad, da li se preko scart-a koristi RGB konekcija, ili je u pitanju kompozitna veza? Sorry ako se nisam najbolje izrazio, nadam se da razumes sta hocu da pitam? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   25,279
  • Total Posts
   309,103