Jump to content


Hi-Files: Hi-Files 46


Ljuba

Recommended Posts

46.jpg

Broj 46 magazina Hi-Files izašao je u martu 2012, a iz sadržaja izdvajamo:

Tema broja

Eksterni digitalno-analogni konverteri

Testovi

Audiolab M-DAC

Hegel HD-10

Sonus faber Cremona M

Martin Logan Electromotion ESL

Dynaudio Excite X36

JBL Studio 530

DALI Concept 2

Densen Beat 110+ & Beat 410+

Rega Mira 3

Yamaha MCR-755

Audioquest G-Snake

Tivoli Audio Platinum Series Model One

Retro » TEAC Z6000

Muzika & Film

Mali vodič kroz istoriju muzike

Leonard Cohen

Zvezdani ratovi u 3D

Pročitajte ceo članak

Link to comment
Share on other sites

Novi broj magazina Hi-Files pojaviće se u prodaji u petak, 2. marta. Pored mnogobrojnih vesti iz audio-video sveta, novi broj donosi temu posvećenu eksternim digitalno-analognim konverterima, koja je podržana opširnim testovima popularnih modela Audiolab M-DAC i Hegel HD-10. Slede testovi pet zvučnih kutija, od DALI Concept 2 do Sonus Faber Cremona M, sa cenama u rasponu od 340 do 7.900 evra. Po prvi put, u magazinu Hi-Files našli su se testovi renomiranog danskog proizvođača Densen, sa svojim osnovnim modelima – integrisanim pojačalom Beat 110+ i CD plejerom Beat 410+. Spisak se nastavlja testovima zanimljivog integralca Rega Mira 3, Audioquest interkonekcionog kabla i stonog radija Tivoli Model One, a rubrika “Retro” donosi priču o gigantu iz doba kaset-dekova, modelu Teac Z6000. Hi-Files 46 je potpuno posvećen stereo-opremi, a jedini delimični izuzetak predstavlja test svemogućeg Yamaha PianoCraft mini-sistema sa oznakom MCR-755. “Muzika & Film” sadrži novu etapu u putovanju kroz istoriju muzike, priču o Leonardu Cohenu i “Zvezdane ratove” u tri dimenzije, a tu su i recenzije najnovijih muzičkih i filmskih izdanja. Na kraju, “Pregled tržišta” donosi aktuelne cenovnike audio i video opreme na našem tržištu.

Link to comment
Share on other sites

Dobar je broj, ja sam malo sinoc citao, naravno jedva sam cekao da procitam tekst o Z6000.

Dobar tekst o Audiolab DAC-u, a i tema je DAC-ovi, cini mi se da se prate trendovi na forumu.

Konacno se i neki kablic nasao na testu i to za nas obicne smrtnike. Steta sto nema vise analogije,

tj. gramofona.

Citanje se nastavlja veceras.

Link to comment
Share on other sites

Dobar broj , volim Hi-Files , nije mi zao 300dinara , imam sve brojev pocevsi od broja 4 .

Ali , na zalost , bolji mi je Hrvatski hifimedia , zao mi je ali morao sam da kazem .

Moram da obrazlozim

Bolje su im napisani testovi/recenzije uredjaja i muzickih izdanja (mada nisam bas kompetentan ali........)

I cini mi se najvaznije , mnogo sam od njih naucio uopsteno o muzici , o pevacima , grupama , jazzu , bluesu , rock&rollu , nekako kao da je cas muzickog vaspitanja .

Kritika je dobronamerna i dolazi od Srpskog nacionaliste (ne soviniste) , mislim da je i prethodno napisano dokaz .

Naravno da kupujem , citam i sledeci broj .

Sto se tice sajta ,,Hi-Fi forumi,, tu ste-smo boooolji od komsija .

Ne zamerite .

Pozdrav od redovnog citaoca. :oops:

Link to comment
Share on other sites

Na osnovu dosad procitanog izgleda odlican broj.Tekst o konverterima je odlican,vrlo informativan za pocetnike i ukazuje na vecinu stvari na koju treba obratiti paznju pri kupovini.Onaj tekst o Audiolab-u ce retko koga ostaviti ravnodusnog,vidim da i po stranim forumima zasluzuje veliku paznju,citajuci covek bi rekao to je to.Naravno uz sve hvale i mnoge funkcije koje nudi mislim da ce svako treba da poslusa i konkurenciju.Meni licno konfor nikad nije znacio,pa sam birao uvek minimalizam...od konvertera sa samo jednim dugmencetom(power) pa do gramofona sa samo 33 obrtaja i takodje jednim power prekidacem.

Sonus Faber mi je :facehearts ,Ljubo zavidim na slusanju,AR su opasno dobra pojacala.Meni se SF/AR bas svideo u dva navrata sa nizom klasom zvucnika,verujem da je ovo bilo iskustvo za pamcenje.

Eto dotle sam stigao,kako vidim dalje slede "uzbudjenja"...,mozda ih malo preskocim... u backgroundu na radiu slusam "everybody knows.." pa odoh do teksta o L.Cohenu,obicno u tom delu nadjem nesto za "scenu sa balkona"

post-11818-0-14316500-1331111669_thumb.j

post-11818-0-14316500-1331111669_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Zadovoljan sam brojem, a najviÅ¡e volim da proÄitam tekst koji se bavi fenomenom uopÅ¡te, a ne jednim ureÄ‘ajem posebno. Tak mi je na primer tekst "Vladari digitalnog sveta" bio divan - jasan i pun novih informacija. A, ako već Äitam teks o jednom ureÄ‘aju (test, recenziju) volim da dobijem Å¡to viÅ¡e uoÅ¡ptenih informacija, kao na primer u tekstu "Nikad bliži" (Martin Logan Electromotion ESL) gde je lepo pored testa zvuÄnika objaÅ¡njen i princip rada elektrostatiÄnih zvuÄnika. Iz istog razlog volim i retro rubriku - u ovom broju "San dekofila" - svaki put obiluje interesantnim informacijama i prosto uživam u Äitanju. Tako, moja preporuka - viÅ¡e zanimljivosti, opÅ¡tih informacija, Äešćih pojaÅ¡njenja terminologije i pojava (znam da ima dosta iskusnih audiofila-Äitaoca, ali ima i nas mladih željnih znanja i iskustva).

Pozdrav i nastavite dobar posao! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...