Jump to content


Dynaudio klub


suca77

Recommended Posts

Hvala vam svima, resena dilema. Poslusao par pesama koje su mi dobro poznate npr. diana krall temptation i sa sundjerima ono sto treba da je na desnoj strani zvucne scene  prilicno upecatljiv detalj on skupi na sredinu. Znaci odmah su sklonjeni. A sto se tice basa bez reflex  cepova je neslusljivo, sa cepovima ok ali moraju biti na udaljenosti od zida npr 25 cm. Ako su 24 cm bas mi malo zamrlja gornji spektar. A ako je na 26-27 cm onda mi uvuce sredinu i gubi dubinu zvucne scene. Najbolje rezultat imam kad umesto sundjera bas otvora stavim gumene loptice decje i hermeticki ih zatvorim onda imam prakticno kompresije jer sindjer je ipak porozan i uvek propusta malo vazduha.i onda nema nikakvog boomija. Sve u svemu hvala na savetima. Otpadose sudjeri dzaba ih uzimao

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, No1Livz4Ever said:

 


Da pokaže gde je zlatni presek. Zar ne vidiš da je na sredini emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

 

Baš tako, Šraf označava tačnu sredinu izmedju zvučnika. Svojim ušima ne verujem baš mnogo a pogotovo ne kad naidje akutni OCD napad, Ne verujem ni očima   mnogo ali za njih sam nabavio proteze  :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bez preCednika - "klub" se upokojio :)

 

Ozvanicena je i nova Confidence serija.

https://www.dynaudio.com/home-audio/confidence

maxresdefault.jpg

Dynaudio je postavio na sam vrh svoje ponude. Njihov product manager, Otto Jørgensen, po forumima pise cak i za Confidence 50 (60 je top model) da je upgrade u odnosu na stari Evidence Platinum, koji je tacno 2.5 puta skuplji. Sto bi Ameri rekl - "bold statement". Rekao bih da vrlo uskoro potpuno ukidaju Evidence seriju.

https://www.avsforum.com/forum/89-speakers/686371-dynaudio-owner-s-thread-1428.html#post5780516

I will need to get back to you on US pricing of Confidence 20, I don't have the details with me right now. It is 10k Euro including stand, which would equate to around 9k without stand. As a comparison the C1 was 7300 Euro without stand. Yes, the Confidence 20 is a step up in price, but it's not too bad, especially considering the performance difference. Someone mentioned "Evidence standmount", if we had made an actual Evidence standmount built on the technology of the Evidence Platinum, it is highly unlikely it would match the Confidence 20. Tastes vary, and the Evidence has some constructionally quite expensive solutions, but acoustically we consider the Confidence 50 an upgrade over Evidence Platinum.

As mentioned, don't get riled up about -3 dB points. They really say very little about actual performance. An example of a more meaningful spec, the achievable SPL within audible distortion at 50 Hz is 10+ dB higher in the new Confidence compared to the C1 - if that's not significant, I don't know what is. Although, a number such as that would be easy to obtain if you were designing specifically for high SPL, but that's not the case here - it's simply a result of an overall better design. Regardless, none of these numbers say ANYTHING about how it sounds, so I'm not pulling out these numbers to argue that the speaker is better because of them, simply to point out that if you think the Confidence 20 is second rate because of one number on the specification sheet, you're dead wrong.

Link to comment
Share on other sites

Sećam se pre dosta godina, slušao sam u Moskvi Consequence. Kakav mi je to tada zvuk. Sigurno sam čuo i bolje zvučnike kasnije, ali nisam siguran da su bilo koji izazvali takvo oduševljenje kao oni tada...

Mislim da im je on dugo godina bio flagship model. Pretpostavljam da je prodaja slaba bila, međutim, na stranu čiste biznis odluke, ovo je možda bio i reputacini model...

Čini mi se da Dynaudio sada nema više ni jedan model sa drajverima većim od 23cm.

Link to comment
Share on other sites

Izjave Product Managera pokazuju pravac u kome ide firma i daju losu poruku starim kupcima flagship modela.

Koliko vidim skoro da nema vise modela koji koriste skretnicu I reda u koju se Dynaudio decenijama kleo.

Dizajn novih modela (po meni) nema prepoznatljivost i eleganciju starih (ovo je vec veoma subjektivna kategorija).

Nedostatak flagship modela Evidence i Consequence pokazuje da firma vise ne tezi da ima modele u veoma visokoj cenovnoj klasi.

Zasto kvare moj omiljen brend zvucnika :-(

Dynaudio na kog smo navikli polako ali sigurno ide u istoriju.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...

Pravi razlog za novu seriju je kompletno izmestanje proizvodnje u Kinu iliti vise nisu "made in Denmark" (drajveri - kutije su vec bile iz Letonije), vec "made in China" - sada i kutije i drajveri, kompletni Kinezi. Zato je i ogranicen izbor finisa - dostupna su samo tri finisa, za razliku od "starih".

Naravno, zanimljivo je uporediti nove sa starim - koliko su stvarno cujne razlike. I Confidence su Kinezi, pa im to ne smeta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Nesto fanovski i kolekcionarski interesantno,a koliko se secam dosad nije pominjano.Dynaudio gramofon.Belt drive,sa subšasijom dosta masivan i kako mi se cini sa nekom japanskom oem S ruckom sa detachable shell-om.Uzivo deluje masivno i kvalitetno,drugar koji ga ima kaze i da jako lepo radi.Servisirao ga je,podmazao i stavio mu neku MM budzet glavu da moze da se čuje,ai proda.On je dosta redovan po berzama kao prodavac ploča pa verovatno mozete tamo i videti gramofon.Ja se nesto amaterski bakćem 30 tak godina gramofonima,ali eto dosad nikad nisam naleteo na DY gramofon,niti cuo da su i to imali u programu.Pa rekoh ajd' da vam podelim sliku koju sam uslikao na jednoj od prošli berzi na brodu Zeppelin.

Živi bili i DY slušali.Cheers!  :cheers

DY.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gledam nešto oglas na kp za focus 160
Imam focus 110, odlični ali uvek može bolje.
Šta bi se dobilo zamenom?

Konkretno ja bih malo širu(veću) scenu, i ako može malo mesnatije srednje. (baš sam originalan)

Čitanje utisaka po netu je postalo besmisleno jer se mogu naći sve kombinacije, pa čak i da su mali 110 bolji od veće braće (140 i 160)?!

Jel' ima neko iz kluba iskustva?



Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...