Jump to content


Dynaudio klub


suca77

Recommended Posts

@Milose,

Ja sam neke svoje utiske o zvuku Adama napisao u temi gde sam i predstavio svoj "PC sistem", pa da se ne ponavljam (da mi se Suca opet "ne jedi"), evo ga LINK

Tu cu takodje napisati i utiske o ovom DY (kada se malo "usvira"), i napraviti poredjenje sa Adamima (obzirom da su mi ostali lako "dostupni") kada dodje vreme za to. ;)

DY BM-15A nisam slusao, iskreno nisam ni zeleo, najvise zbog cinjenice da se meni licno dvosistemska kombinacija zasnovana na 10" basu i 30 dB/oct filterom za drajvere za koje sama firma tvrdi da im najbolje "leze" filteri prvog reda (6 dB/oct), NIKAKO (teoretski) ne svidja.

Pozz

Hvala na linku gfx.

Nisam znao za 30dB/oct skretnici u BM-15A, slazem se da deluje cudno. Prenecu drugaru ovu informaciju, hvala ti.

Pozdrav :wave2

Link to comment
Share on other sites

Jedna od najgorih mogucih (bar u vreme dok sam se najintezivnije bavio Dynaudio DIY projektima) jeste upravo navedeno "lupanje kalema o korpu", mada bih ja ovo pre krstio problemom prekratkih "pletenica", koje pri duzem hodu membrane neminovno dovode do "kocenja" same spulne i membrane u "ataku" i vrlo specificnog i neprijatnog lupanja (cuje se kao jedno jasno, ostro TAK) pri slusanju odredjenih zanrova muzike na vecoj snazi. Ja (ali i kolege sa kojima sam u to vreme razmenjivao DIY iskustva) sam/smo takva iskustva imao/li sa skoro svim Dynaudio mid bas drajverima koji su imali zavojnice 75 mm. Naravno, to je bilo vise vezano za sam ZANR muzike, pa sam na Dynaudiu IZBEGAVAO glasnije slusanje ROCK, ELECTRO, ali ponekad cak i JAZZ-a (pogotovo Patriciu Barber, Dave Hollanda, i sl) gde su zvucnici lako ulazili u ovu vrstu "klippinga".

Na ovo nije bila imuna cak ni Esotec serija, gde je (bar meni) 20 W 75 u kit projektu Aries bio i poslednji trzaj za zeljom da jedan fenomenalan Dynaudio komplet zadrzim za sebe. Jednostavno, vrlo je tesko bilo ne razmisljati o tome hoce li se desiti ili ne prilikom glasnijeg slusanja omiljene vam muzike nesto od cega momentalno pocne da vas probija hladan znoj.

Ono sto pricu o Dynaudiu cini neprijatnom (i na zalost stavlja do znanja da postoje odredjeni problemi sa drajverima i sada), je da nisu samo mid basovi BILI problematicni po pitanju ovakvih stvari, vec da (sto je po meni apsolutno nedopustivo) postoje problemi i sa visokotoncima (i to takodje ESOTEC serija) gde se u PRO segmentu recimo desilo da je jedan vrhunski (i skup) aktivni monitor lagano i bez dizanja prevelike prasine UGASEN, bas zbog olakog crkavanja visokotonaca u njemu.

Pozz

... tako da, problem jeste bio iskljucivo u drajverima, i na zalost (ili srecu) rezultirao mojim trajnim prelaskom na Scan Speak (Reference Monitor, pa upgrade na Refrence Plus, itd, itd...)

:ruganje Da li se strah od lupanja izgubio delimichno ili potpuno ? :bounce

Link to comment
Share on other sites

:ruganje Da li se strah od lupanja izgubio delimichno ili potpuno ? :bounce

Obzirom da je ovo, ipak, aktivan sistem, i da je (bez obzira na cenu po kojoj su meni ponujdjeni) pre kupovine pala i ozbiljna proba... ja miran, potpuno ;)

Čini mi se, po slikama, da će ih držati na radnom stolu sa kompjuterom, i da će ih puštati samo na tiho. :)

Nisu BAS na radnom stolu, stoje pored njega na svojim stalcima, a bice pustani onoliko jako koliko to meni u datim trenucima bude pricinjavalo zadovoljstvo, ili "granice" koju dozvoljavaju pojacala u njima.

Meni to sasvim dovoljno. :thumbsup2

_MG_8654_b.jpg

Pozz

Link to comment
Share on other sites

Bujo...iskipele ti spagete iz lonca... :bounce

Čekaj, tek, da vidiš u kakvom su stanju tortelini.

Kakvo ti je misljenje po pitanju kvaliteta ovog konzerviranog graska sa fotke? :)

OdliÄnog je kvaliteta. Kao Å¡to vidiÅ¡, besprekorno pridržava ploÄe da ne skliznu a sjajno se pokazao i kao podmetaÄ za lepkirane ploÄe.

Link to comment
Share on other sites

I mi tebi takođe! :P

+1

Hvala najlepÅ¡e MiloÅ¡e. TakoÄ‘e želimo sve najbolje svim Älanovima, gostima i dobronamernim posetiocima, a onim drugima želimo da u novoj godini bar nauÄe Å¡ta je dobar zvuk. :xmas:wave2

Zar i u noci cestitanja, isrenih zelja, noci cistog srca i duse ti opet forsiras podelu na podobne i nepodobne?

Sramota.

Srecna i tebi Nova godina.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...