Jump to content


Philips 42pfl4606 ili Panasonic TX-L 42e3e


Dr Marko

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Moj izbor bi svakako bio Philips.

Treba prvo uzeti u obzir da su oba modela u nizem segmentu TV ponude ovih kompanija, ali Philips daje vise za manje para.

Panasonicov model ima IPS panel 200Hz (100+100), ali iz nekog razloga kvalitet slike nije na nivou specifikacija. Ako se odabere opcija 200Hz slika nije dovoljno glatka, pomalo je mutna. Boje nisu ispravne sto se moze donekle korigovati. Dobre strane Panasonica su dobri uglovi gledanja, niska potrosnja i solidna izrada.

Philips je ove godine uradio odlican posao sa svojom novom serijom televizora. Modeli 8606 i 9706 su jedni od najboljih televizora koji se mogu kupiti. Slika od 100Hz kod 4606 izgleda bolje nego ona od 200Hz kod Panasonica, najverovatnije zbog Pixel Plus chipa. Boje su preciznije a crna je intenzivnija. Takodje, odziv panela je mnogo bolji. Zvuk je isto nesto bolji kod Philipsa. Sto se tice ugradjenog playera, Panasonic je u blagoj prednosti u vezi broja podrzanih formata, ali je moguce da ce neki buduci firmware i to resiti. Dizajn i kvalitet izrade su opet na strani Philipsa (izgled moze biti stvar ukusa ali smatram da je Panasonicov model suvise tradicionalan-dosadan).

Na kraju, cena. Philips moze da se nadje za ispod 500e, dok je Panasonic oko 100e skuplji (cene cesto variraju, na akcijama se moze pazariti povoljnije).

Nadam se da sam malo pomogao

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...