Jump to content


System by RingeRaja


srdjan_cvetkovic

Recommended Posts

12 sati ranije, Aleksandar75 said:

radilo super u mom sistemu

Ukoliko je i dalje Expo 3010s2 u igri, mogu se sloziti.  Pinacolada je odlicno legla u jedan novoformirani sistem sa Expo XM5 /Neat Motive sx2 kombinaciji. Mocan, pun, muzikalan, jednom recju pitak zvuk, cak i sa internim konverterom, mimo integrisanog u pojacalu. 

Link to comment
Share on other sites

12 sati ranije, Dubwiser said:

Ukoliko je i dalje Expo 3010s2 u igri, mogu se sloziti.  Pinacolada je odlicno legla u jedan novoformirani sistem sa Expo XM5 /Neat Motive sx2 kombinaciji. Mocan, pun, muzikalan, jednom recju pitak zvuk, cak i sa internim konverterom, mimo integrisanog u pojacalu. 

Jeste Expo. Mi nismo probali njegov dac, koristili smo ga iskljucivo kao strimer.

 

Link to comment
Share on other sites

Malo utisaka....

Softver: Za moja merila loš...baš loš. iOS aplikacije (a ima ih komada 2) za kontrolu muzike sa iPhone-a ne mogu da se koriste kako treba, bagovite su, nedovoljno user friendly i po meni uopšte ne prate kvalitet hardvera, koji je svetlosnu godinu ispred.

Music X  Neo: Nova aplikacija, da bi iole radila, firmware mora da se podigne na poslednju verziju. Međutim, i kao takva ne radi kako treba, bar ne kod mene. uPnP ne vidi šerovani folder na NAS-u. Kraj. Tidal radi, ali je aplikacija po meni tako fušerajski urađena da mi se na prvu loptu smučila i eliminisao sam je.

Music X: Starija aplikacija, ali po meni kudikamo bolje radi. Za početak, ovde nemam problem sa time da uđem u šerovani folder i puštam muziku sa NAS-a. U principu, sve radi, ali se vidi isti potpis, meni potpuno odbojna za korišćenje.

Dakle, morao sam da nađem nešto drugo, a ovo je po meni ogroman minus za proizvođača, zato što mu je hardver impresivan. Kao da su dve firme pravile ovo, jedna hardver, druga softver.

mconnect lite: Podržava ovaj model i radi mnogo bolje nego aplikacije proizvođača. Ali....

Biću iskren....BlueOS aplikacija koju sam koristio za rad sa “nesrećnim” Node 2i je i mama i tata i komplet familija za sve tri ove aplikacije koje pokreću Cocktail. Moram da priznam, koliko god da sam impresioniran zvukom, toliko sam razočaran sa ovom smećem od softvera.

Sledi proba sa istim ovim aplikacijama za Android, nadam se da rade bolje.

 

Link to comment
Share on other sites

Situacija je još gora....

Posle oko sat i po mirovanja, sad ne mogu nikako da pokrenem Cocktail, nema ga, bar tako kažu sve 3 aplikacije. Kada se skeniraju uređaji na mreži softver za skeniranje ga pronalazi, ima svoju IP adresu, ali džaba, aplikacije kažu da ga nema. Uključi/isključi ne pomaže, nemam pojma šta se ovo dešava, samo znam da me ekstremno nervira.

Pingovao sam, sve ok.

Screenshot 2020-01-24 at 21.38.48.png

Screenshot 2020-01-24 at 21.44.28.png

 

edit: nemam živaca da se smaram sa ovim, šta je u pitanju, SBB, ruter, modem,....niti imam vremena, niti živaca da se zamajavam. Napravljeno da radi out-of-the-box, kod mene ne radi, ćao zdravo, ide nazad, pa neka uživa neko ko ima mogućnosti, ja sam očigledno osuđen da sve moram preko prokletog PC-a.

Link to comment
Share on other sites

Hahaha....sad radi, kada sam restartovao Apple ruter sve sad radi kao i pre.

Ništa...malo ću da se poigram tokom vikenda, odličan je zvuk da bih ga tek tako otpisao na keca. Ali brate....koristio sam SB Touch svojevremeno, radio kao besan, bez greške. Ovo danas tehnologija napreduje, hardver ludilo, a softver nazaduje.

E da....samo da dodam, probao sam Android pandame. Isto njesra, isti problemi.

Sutra ću da ubacim hard, da vidim kako radi kad ne mora da vuče preko mreže, pretpostavljam da neće biti ovih problema.

Link to comment
Share on other sites

Mene je u početku izludela Music X, starija aplikacija, na androidu. Hteo sam da bacim streamer kroz prozor. Sve je radilo očajno, osim internet radija (koji mi uopšte nije bitan, za sada). Mconnect je radio fenomenalno. Kada sam instalirao Music X Neo i odradio najnoviji firmware sve je proradilo i radi odlično bez ikakvih prekida, seckanja i slično. Medjutim, sa novom aplikacijom ne radi internet radio. Sa Tidalom nemam nikakvih problema. Slušam muziku i po 10-tak sati dnevno. HD rade odlično u dock station (jedan LC Power, jedan Chieftec) i to dva komada po 3tb, ostali HD su po 2tb. Čita sve u sekundi u svim kombinacijama. Sada sam zadovoljan i zvukom i aplikacijom. Ne koristim NAS i mrežu, tako da ne znam kako sa tim radi.

Link to comment
Share on other sites

14 minuta ranije, golum said:

Samo je jedan Roon - one ring to rule them all...kosta - al radi...a Roon ready uredjaja ima (ako se nece njihov) i vozi stress (to kosta) free..

 

On 12.1.2020. at 14:13, ab said:

Тај интерни Тидал плејер и код мене на компу сецка док са неког крштеног аудио плејера не, не знам ситуацију са Bluesound Node 2i, треба убацити у једначину и Roon.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Link to comment
Share on other sites

Definitivno ovo nije za mene, svaka čast svima koji koriste Cocktail, ali ovaj kod mene ne ostaje.

Malo ću da povučem ručnu i da se posvetim više slušanju muzike, a manje traženju adekvatnog streamera. Sledeći na spisku je Project, ali samo ako gazda na Player da uređaj na vikend probu, bez toga jok.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...