Jump to content


System by RingeRaja


srdjan_cvetkovic

Recommended Posts

On 24.11.2019. at 15:32, Филип said:

Ringe, da sam na tvom mestu razmislio bih o ovoj spravici a batalio komp kao izvor.
Osim ako ne zelis da se bavis tvikovanjem.

https://www.trustedreviews.com/reviews/bluesound-node-2i

Slusao sam u Pakracu pre dve godine njegovog "starijeg brata" model VAULT 2i koji ima i 2TB storage i to na sistemu od 50k eur (KEF Blade i Mark Levinson No 585.5), i to je sviralo za sve pare.

Na mom radaru Bluesound br. 1 u klasi best buy strimera.

Bluesound_NODE-2i_wht_tvsystm_close-angle_fb-1220x724.thumb.jpg.4864aab63dd2a3c16d75cf01da7b3c23.jpg

Malo sam detaljnije pogledao o modelima Node 2i i Vault 2i....slažem se sa tobom, jako dobar izbor za ne preterano mnogo para.

Zainteresovao si me pošteno, a koliko vidim može da se nabavi od distributera u CRO, Node 2i je 4.300, Vault 2i 6.999 kuna.

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, RingeRaja said:

Malo sam detaljnije pogledao o modelima Node 2i i Vault 2i....slažem se sa tobom, jako dobar izbor za ne preterano mnogo para.

Zainteresovao si me pošteno, a koliko vidim može da se nabavi od distributera u CRO, Node 2i je 4.300, Vault 2i 6.999 kuna.

Verovatno je glupo kupiti ga kod domaćeg distributera povoljnije...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, RingeRaja said:

Na spisku distributera na strani proizvođača nema nikoga za Srbiju. Ili je proizvođač neozbiljan, pa nije ažurirao stranicu ili distributera za Srbiju nema što se proizvođača tiče.

 

Stvarno nema na spisku distributera, ali računam da si bio na sajmu, pa si video...

https://shop.4audio.rs/shop/da-konverteri/bluesound-node-2i/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Slušam muziku.:D

Ne znam šta pametno da napišem, a da ne bude neko proser@vanje. 
Jednostavno - ChordHD vs. Devialet - 0:3

Kvalitet zvuka: Devialet bolji, po svim parametrima. Nije epohalno bolji, pošto je i Chord opasan DAC, ali jeste, bar meni.

Jednostavnost upotrebe: Devialet je miljama ispred Chord-a, koji je ipak zastarela makina.

Kompatibilnost/stabilnost: Ovde je Devialet suvereni pobednik, s obzirom da je Chord bio prilično mušičav u radu sa Album Player-om, dešavalo se jako često da Album zakuca u toku reprodukcije. Ovde toga jednostavno nema.

Još treba da rešim streaming, ali to kad se prodaju Classe i Aragon. Za sada se strimuje preko PC/Win10LTSC sa QNAP-a, u planu je nezavisan streamer koji će da vuče sa NAS-a, bez da se uključuje comp.
Devialet sam povezao preko cat8 kabla od 0,5m sa ruterom - muzika se vuče preko mreže.

Sve u svemu, kad podvučem crtu, mogu još jednom da ponovim da nisam nijednog trenutka zažalio što sam uradio tranziciju na ipak moderniji uređaj.

 

Link to comment
Share on other sites

Bolje....uvek može bolje....:D

Funkcionalnost: Voleo bih kada bi ceo sistem bio nezavistan od drajvera, tj. kada bi sve to moglo da radi nativno na Win10, ali mislim da ću to rešiti sa strimerom.

Kvalitet zvuka: Nemam neku bitnu zamerku, realno dobar DAC. Mnogo zavisi od samog plejera, da li se koristi neki optimizer ili ne, koji je operativni sistem,... ima sigurno još prostora da se tvikuje, ali iskreno nemam toliko vremena i živaca da se zezam u sitna crevca.

Link to comment
Share on other sites

Nisam.

Prethodni setup je radio preko USB-a, i to dobrog, FTA Callisto, dok je sada sve preko mreže i radi bolje. Možda probam i preko USB-a, ali za sada mi to nije prioritet.

Ako merkaš ovaj Pro što prodaje Sloba, verovatno može i da se proba, taj bi trebao da bude značajno bolji od mog D-200 sa kvalitetom samog zvuka, plus ima Core ploču i može da radi kao streamer. E sad, koliko to radi kako treba nisam 100% siguran, čitao sam i ja da ima žalbi, iako, ima dosta i na ovaj što ja imam zato što nema streamer i što je upgrade skup (ne može čovek ljudima ugoditi).

Ja ću verovatno da zatvorim priču sa Blusound Node 2i, funkcionalno mi odgovara, a i kvalitativno, za sada nisam našao nešto bolje za do 1K€, što mi je maksimalni budžet.

Link to comment
Share on other sites

@InSides

Pogresi covek :-)

 

@sondek

Jako sam zadovoljan zvukom koji trenutno imam, ali znajuci sebe, kopkalo bi me stalno "sta bi bilo kad bi bilo" ako izbacim Anthem iz stereo price. Sub-ova se ne odricem iz te stereo price ni pod razno, tako da je izbor drasticno suzen.

Videcemo da li sam se zeznuo. Time will tell... :roll:

 

@srdjan_c

Cek prvo da stigne :-)

Link to comment
Share on other sites

Zvuk koji si dosad imao je odlican u onom cemu si najvise tezio,a to je dobar bass sto zaista nije lako postici.Iskreno ti zelim da otkrijes novom igrackom citav novi univerzum u srednjim i visokim tonovima pre svega kvalitetnijim izvorom,ali naravno i ampom. Snagu i kontrolu bass-a si imao i dosad i te prednosti D klase verovatno neces imati izrazene.Tu lezi oko 10%,ostalo je u kvalitetu srednjih tonova,i ajd jos 10% visokih ...ako bih se ja nesto pitao.Dobro si sveo verovatnocu da ti apgrejd bude velik bez probe u svom sistemu,u stilu svoje struke- sto bi se reklo "dobro si se raspitao" i trebalo bi da upali.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...